Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Amatorskie galerie miłośnika zegarków :)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W mojej opinii zdjęcia "dla ludu" nie porywają. Nie chodzi o to, że są złe, ale o to, że są mało oryginalne. Ot, pocztówka z podróży...

Zupełnie odmiennie oceniam fotę nr 4. Trzeba trochę szczęścia i dobrego oka, żeby uchwycić taką grę światła. Pytanie tylko, czy zielony element po lewej stronie kadru jest konieczny? Ja odciąłbym tę część zdjęcia. Ale dla mnie to najlepsza fota z serii. Druga w kolejności to oszroniony liść... Sporo ciekwych fotek znajduje się też w gelerii pod podanym przez Ciebie linkiem.

Co do reszty prac - fotki zegarków całkiem fajne, ale kabestany i windy nie zachwycają. Proponowałbym w ich przypadku ciaśniejsze kadry, w których te elementy zostaną przedstawione bardziej abstrakcyjnie.

I jeszcze jedna uwaga. Wolałbym oglądnąć w rozpoczętym wątku pojedyncze, wybrane przez Ciebie zdjęcie. Albo chociaż serię zdjęć połączonych wspólnym mianownikiem. Widzę, że Ty poszedłeś za przykładem niektórych forumowiczów i wrzucasz do wątku wszystko jak leci. Takie wątki naprawdę gorzej się przegląda i jeszcze trudniej komentuje umieszczane tu zdjecia, zwłaszcza gdy komentarze odnoszące się do różnych fotek zaczynają się przeplatać. Podobnie ma się to w przypadku zdjęć z linka... Jak je komentować? Ale to moje osobiste dywagacje.
    Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nareszcie ktoś napisał kilka słów na temat zdjęć (po to jest ten post). Myślałem, że obracacie się we własnym, hermetycznym kręgu zainteresowań i wszelkie zdjęcia „z boku” nie budzą Waszego zainteresowania
    Tym bardziej dziękuję Wujkowi Makro, iż „dotknął klawiatury”

Kadry „dla ludu:… Do momentu zrobienia 5 ujęć z poziomu Neretwy nic nie zapowiadało tego co nastąpiło. Zdjęcia są zrobione z filtrem polaryzacyjnym i nie uważam ich za pocztówki z podróży. Faktem jest, że most w Mostarze fotografowany był i jest ze wszystkich możliwych stron i o każdym czasie. Jeśli oba kadry nie są dla Ciebie lekko odrealnione z racji widoku nieba, wody w rzece oraz całej kolorystyki to można te zdjęcia uznać za pocztówki… proszę jedynie abyś znalazł inną w takim klimacie i wysłał do mnie

Liście po lewej stronie zdjęcia nr 4 zostawiłem w kadrze specjalnie aby światło przedzierające się miedzy drzewami miało co „zapalić”. Bez tych liści cała uwaga spoczęłaby na listkach prawy-dół oraz na pajęczynie a nie o to mi chodziło (zobaczę jednak po przekadrowaniu co z tego będzie).

Nie mam zamiaru „wklejać” kilkunastu zdjęć na raz ale jak pewnie widziałeś; 14 sierpnia zamieściłem kilka zdjęć i… dodałem 4 września 2 kolejne i…

Jesteś pierwszym, który dostrzegł coś w zdjęciach i o tym napisał. Analiza zdjęcia na zasadzie „podoba się” lub „nie podoba się” - jest dla zainteresowanego mało inspirująca. Zawsze staram się dowiedzieć DLACZEGO bo to daje podstawy do zmian.

Po tym przydługim tekście JEDNO zdjęcie do oceny (proszę o nią

Pozdrawiam
    Temption

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ostatnia fota ŚWIETNA!!!! Podszedłeś bardzo blisko z szerokim kątem do gościa. Takie foty uwielbiam . Zajebiste przerysowanie perspektywy (wielkie łapska ściskające harmonijkę). Sławek Wierzcholski pierdyknął sobie tatuaże????
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Temption
    Tym bardziej dziękuję Wujkowi Makro, iż „dotknął klawiatury”
    Mam nadzieję, że to nie był "zły dotyk"...

Nawiązując do reszty Twojego postu, niebanalne zdjęcia zawsze będa budzić tu zainteresowanie.
    Aha, dobrze, że potrafisz bronić swoich pomysłów na fotografie w ten sposób - rzeczowo i racjonalnie.
    Ostatnie zdjęcie uważam za bardzo dobre. Poparłbym to argumentami, jakie wysunął już Rafał - szeroki kąt i kontakt z fotografowaną osobą.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Podoba mi sie. Nareszcie troche sniegu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Czy ostatnia fota to HDR? Podoba mi się tonacja i kolorystyka.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.