![]()
Pałac Poznańskiego, sala balowa - 15 klatek, 3 kadry, HDR, ZD11-22, E330
![]()
Pałac Poznańskiego, sala balowa - 15 klatek, 3 kadry, HDR, ZD11-22, E330
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
(zbiera szczękę):
"Robi wrażenie" to mało powiedziane.
A niech Cię! Wspaniała robota. Może kilka słow o kuchni, jak to z tymi klatkami itd.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Radosław,
Doczepiam się:
1)zbyt dużo przedpola z lewej;
2) rażący kontrast pomiędzy odcieniami na dywanie - lewa i prawa strona - żółć i dzienny błekit;
3) sztuczka z odbiciem świateł w blacie stołu trochę burzy spokój wnetrza, ponieważ światła są bardzo agresywne;
4) powyższa sztuczka narzuciła kompozycję zbyt zniekształcając blat stołu, co koliduje troszkę z elegancją wnętrza i rytmiką stor oraz co dominuje, przytłacza pozostałe elemnty wystroju wnętrza oraz nie pozwala delektować się w pełni delikatnym światłem kładącym się na sufit i ściany;
5) ucięte z lewej okno burzy rytmikę na lewej ścianie.
Jak widać, do wszyskiego można się przyczepić. Zwróć uwagę, że poruszyłem tylko minusy, dlatego moja ocena nie jest obiektywna
Pzdr, TJ
Trochę o kuchni napisałem tu: Pałac Poznańskiego. Na więcej to musisz poczekać jak wymodze oba teksty, o panoramie (to już next week) i nowy o HDR.Zamieszczone przez Piotr Grześ
na pelnym ekranie wymiata!!!Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Doczepiaj się doczepiaj. Zbieram dopiero doświadczenia w łączeniu HDR i panoram. Ten kadr miał być dłuższy, ale rozjechały się szprosy w oknach. Nie chciało mi się walczyć drugi raz i ciachnąłem bliżej kwadratu. Akurat ta trójca koncentruje się na stole, więc jest on wyeksponowany i nie dziwię się, że przeszkadza w oglądaniu ścian. Kryształowy stół Poznańskiego to złośliwa bestia, już kiedyś próbowałem go uwiecznić na jednej ekspozycji i była to porażka.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Na takie zdjęcia trzeba iść z dokładną wizją wykonywanego kadru (lub licząc na wycięcie czegoś ciekawego z większego kadru). Może w wolnej chwili rozwinę tę nieszczęsną lewą stronę, bo na panoramie 360 stół jest o wiele mniej znaczącym obiektem (fotografowany "z żaby"). Ściany poogladaj sobie na panoramie (link w odpowiedzi wyżej).
Dywan - niebieski i żółty mnie kręci. To jest właśnie piękne, że się tak światełko miesza.
A tak na marginesie, to jest kotlet, tylko z bajerkami, ot nowe możliwości, którymi się bawię. Ze mnie artysty nie będzie. Pokazuję to, by nakręcić innych do takich eksperymentów.
Pozdrawiam
Radosław,
Poprzedni mój post, to było czepianie się.
Poza tymi mankamentami (w moich oczach) uważam to zdjęcie za godne uwagi. Wbrew moim biadoleniom pokazuje ono ładnie, przyjemnie, przystępnie oraz z widoczną koncepcją fotografa wnętrze pomieszczenia, wnetrze bryły, czyli jest na nim przestrzeń, jest to przestrzeń wewnątrz bryły. Swiatła wewnętrzne i zewnetrzne dodają nie tylko uroku, ale pomagają uzmysłowić geometrię bryły. Fotka daje pojęcie o dekoracji, o wyposażeniu, a także o założeniach artystycznych, o koncepcji projektanta wnętrza.
Osobną sprawą jest doskonała jakość techniczna pozwalająca delektować się wszelkimi sztukateriami i innymi dekoracjami. Najbardziej podoba mi się praca obiektywu, doskonale chwycił światło, ze wszystkimi subtelnościami, innymi słowy obiektyw ma dobry MTF, czyli funkcję przenoszenia kontrastu.
Zdjęcie to jest dla mnie jednym z najbardziej przemyślanych podejść do tematu.
Pzdr, TJ
podoba mi się ta fota , namęczyleś sie mocno, może troszkę szkoda ,że okien nie dało się jakoś przygasić
Sliczna fotka nic dodac nic ujac
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski