231 sielankowo .. a 233 bajeczka![]()
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
Szklarz,
Chatki ze skansenu bardzo fajnie ujete i z dobrze wyczajonym światłem - prosto do folderu.
Dwie ostatnie fotki niezłe. Na pierwszej z łódką na wodzie widać spełnione zamierzenie kompozycyjne, choć moje oko odczuwa niedosyt tonów w cieniach. Ale niech tam, obiekty są przedstawione konturowo, więc może być.
Na drugiej ten niedosyt jest większy, ponieważ fotka przedstawia wieczorny krajobraz i jednak więcej szczegółów by sie przydało, aby były jakieś łagodniejsze przejścia tonalne od jeziornej tafli do czerni lasu. Czerń ta jest zbyt głęboka, zabrakło dynamiki. Gdyby to był krajobraz wyrażony konturami (jakieś skały), to OK, ale tu widok na ziemię jest z góry i brak jaśniejszych tonów trochę razi. Ratują wszystko w dużym stopniu czerwone dachy na zielonej polanie, na pierwszym planie.
Pzdr, TJ
Panoramka fajna. 235 tez calkiem mi przypadlo do gustu, choc chyba troszke zbyt pusto na tym zdjeciu. Nie bardzo jest na czym okko zaczepic.
Pzdr
chyba sobie kupie panoramiczny 32" monitor aby ja obejrzecale przyjemna bardzo
oj troszkę krzywe i ne ma na czym zaczepić oka mimo iż zdjęcie jest rozległe, posiadasz lepsze w swoim dorobku :]
pzdr
Dziekan
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8