Brzózki bardzo trafnie podpisales, bardzo smutne i refleksyjnie zdjecie, chyba balbym sie teraz pojsc do tego lasu. To zdjecie wyobraza mi gdzies nieopodal jakas zbiorowa mogile a jakbys jakas postac ubrana na czarno ustawil gdzies w kadrze to mogloby spotegowac napiecie (choc moze sie myle)
Pozdrawiam.
dokladnie-jak jakis lesny cmentarz, brrr, az mnie ciarki.... "zalobna" ramka jeszcze bardziej podkresla mrocznosc lasku. jeszcze ksiezyc i wilki jakies i horror pierwsza klasa.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Brzozki bardzo dobre, nastrojowe. Podobaja mi sie. Szkoda, ze takie male i wedlug mnie ta ramka psuje zdjecie. Przykro mi, ale mam alergie na ramki
Pzdr
Nie bardzo mi się podoba prawdę mówiąc to zdjęcie. Z dwóch powodów - obróbka nie bardzo trafia w mój gust, drugi powód - walące się mury. Mam świra na punkcie poprawnych zdjęć architektury - lubię kiedy linie są proste są proste, czyli takie jak w rzeczywistości. Bardzo trudno to zrobić bez specjalnych obiektywów. Ale do pokazywania w internecie wystarczy jakiś program do prostowania perspektywy.
Ad. 102: Przyjemne ujęcie. Mnie odpowiada mimo niewielkiej krzywizny.
Ad. Rafał: Z prostowaniem nie można przesadzać - zdjęcia od linijki często są nudne. Zresztą czasem mury są krzywe w rzeczywistości. Poza tym nie zawsze istnieje możliwość wykonania zdjęcia w sposób by mury były idealne, a po prostowaniu software'owym nie zawsze wygląda to dobrze.
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Faktem jest, znieksztalcenie jest ale tak na prawde czy zuiko prostowac czy powini bardziej poprawiac swoja marke obiektywow.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski