540 piękne, wiewior rewelacyjny ale szkoda, ze nie ma ostrości. Kadr po prostu wyjątkowy!
540 piękne, wiewior rewelacyjny ale szkoda, ze nie ma ostrości. Kadr po prostu wyjątkowy!
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
539 i 540 - bardzo gustowne. Może z tęczą horyzont zbyt pośrodku, ale czemu nie - odbicie w wodzie na tym zyskuje.
Podoba mi się ta ostatnia seria, super kolorki a szczególnie 536.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
W mord... aż się dziwię, że nie widziałem Twoich zdjęć na plakatach wyborczych pewnych partii odwołujących się do tradycji szeroko rozumianego ruchu ludowego (ze względu na ciszę wyborczą nie wskazuję o którą partię chodzi, nie agituję, moją wypowiedź należy rozumieć jako przenośnię). Mówiąc krótko: bardzo sielsko, bardzo dobrze. Ostatnie trzy prace rządzą!
MK
Czegoś mi na forum zaczynało brakowac a dziś widzę, że Twoich pejzaży.
Miesiąc przerwy zaoowocował pięknymi obrazami.
Urzeka mnie w nich tak światło jak i wielka staranność w kadrowaniu i układaniu kompozycji.
Choc wszystkie są piękne to zawsze można wybrać sobie te, które najbardziej wpadły w oko, w moim przypadku to fotografie nr. 541 i 543 i 544.
Twój wątek będę odtąd linkował wszelkim początkującym pejzażystom. Tu znajdą wszystko, co najpiękniejsze w tej dziedzinie fotografii
PS
Szczerze powiedziawszy, to bardzo Ci zazdroszczę tych kadrów, sam miałem się wybrać o tej porze w okoliczne pagórki i znów nic z tego nie wyszło.
Nie to, zebym przyniósł z takiej wyprawy równie dobre fotki ale szkoda, że w ogóle nie pojechałem
Ehh...
Dzięki za komentarze.
Rocco powiedz mi czy w okolicy Starachowic można zaleść ciekawy układ pól.
Słyszałem że pomiędzy Starachowicami a Suchedniowem.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Tak, także między Świętą Katarzyną a Bodzentynem, między Nową Słupią a Bodzentynem. Ta druga to droga od podnóża Świętego Krzyża wzdłuż granic Parku Narodowego. Idzie wysoko i jest z niej piekny widok na pola w dole.
Jest masa innych o których nie wiem, w końcu to w tym rejonie powstała Kielecka Szkoła Krajobrazu Pierścińskiego
Można popatrzeć na podpisy jego prac, tam są często nazwy miejscowości.
Kolejna porcja świetnych pejzaży. Sielskie obrazki, fantastyczna kolorystyka i staranne kadry powodują że oglądanie tych zdjęć sprawia dużą przyjemność.
Pozdrawiam i czekam na kolejne...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Tymi pejzażami to mi przywowałeś wspomnienia dzieciństwa, jak biegałem po takich polach podczas gdy pozostała część rodziny robiła coś w polu. Ja oczywiście wtedy z psem i patykiem w ręce ścigałem wszystko co się rusza i budziłem popłoch wśód napotkanej fauny.
Piękne widoczki.