Strona 17 z 55 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 548

Wątek: karty pamieci

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    grizz:

a mnie wchodzą 382 sztuki ORF na SanDisk'a II... chyba okradli Cię ze skrawka miejsca w tym Pretec'u...

a tak na poważnie, to dziś nie kupowałbym nic poniżej 8GB do E-330/E-400. nowe maszyny dają pliki mniejsze niż Dziadek czyli można będzie upchać 800 ORF'ów - na śluby aż nadto, na kilkudniowy wypad też.

obecnie SanDisk III 8GB chodzi za grosze - nie opyla się kupować/targać fotobanku*, chyba że na grubą ekspedycję...

* - mowa o fotobanku z jajami, czyli np. Vosonic albo coś w tym stylu... co czyta RAWY
    Więc E-330 jakoś jestem w stanie przeboleć RAW-y. Jednak E-400 mnie przeraża(E-500 też).

Jako fotobank biorę iPoda i z Aparatu na dysk przesyłam. Muzyka, zdjęcia, filmy i dysk twardy w jednym... Potrzebna jednak 'przejściówka'
    No stary to musisz mieć nerwy ze stali do Ipoda, mam wersję 60GB Video + przejściówkę + E-500 = masakra. (wszystko moim zdaniem przez starą wersję USB w E-500 choć mogę się mylić), 2 GB jak zgrywałem z SanDiska Ultra to mi cierpliwości nie starczyło po pół godziny. Nie wiem może współpraca z nowszymi (np: E-330 wygląda lepiej - choć wątpię), ale do E-500 nikomu takiego zestawu nie polecę. Pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan

No stary to musisz mieć nerwy ze stali do Ipoda, mam wersję 60GB Video + przejściówkę + E-500 = masakra. (wszystko moim zdaniem przez starą wersję USB w E-500 choć mogę się mylić), 2 GB jak zgrywałem z SanDiska Ultra to mi cierpliwości nie starczyło po pół godziny. Nie wiem może współpraca z nowszymi (np: E-330 wygląda lepiej - choć wątpię), ale do E-500 nikomu takiego zestawu nie polecę. Pozdrawiam
    Zrzucasz przez noc i sobie smacznie śpisz w tym czasie...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx

Zrzucasz przez noc i sobie smacznie śpisz w tym czasie...
    A bateria pada w aparacie po 2 godzinach, a w iPodzie po 3 - tak jak mówie nie jest to rozwiązanie w tym przypadku (pozatym Raw-ów raczej nie zgrasz - muszę spróbować ale czytałem że bieda) - na dłuższy wypad szkoda nerwów - lepiej DataBank IMO. Obecnie w cenie iPoda kupisz 2x8GB Sandiska III jak nie wiecej :] to jest dopiero rozwiązanie !!!
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A bateria pada w aparacie po 2 godzinach, a w iPodzie po 3 - tak jak mówie nie jest to rozwiązanie w tym przypadku (pozatym Raw-ów raczej nie zgrasz - muszę spróbować ale czytałem że bieda) - na dłuższy wypad szkoda nerwów - lepiej DataBank IMO. Obecnie w cenie iPoda kupisz 2x8GB Sandiska III jak nie wiecej :] to jest dopiero rozwiązanie !!!
    Jak kto woli. Mi w większości wypadków ok. 8GB z kart wystarcza...
    Chyba tylko dwa razy zrzucałem na iPoda...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar absolon
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Muzzy
    jeśli chodzi o SANDISCa to odkąd sięgam swoją w miarę rozumną pamięcią na ten temat to mi się kojarze przede wszystkim właśnie z nośnikami danych. Jak wychodzi coś nowego to przeważnie od nich a dopiero konkurencja ich goni... więc jak komukolwiek polecam jakieś karty to tylko te... ale ja się nie znam...
    i dobrze polecasz
    sądzę że istotną informacją będzie ta, że to SanDisk jest twórcą kart CompactFlash (mówiąc lakonicznie - oni to wymyślili). A to o czymś świadczy i zobowiązuje

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Karty xD typu H

Jestem nowym użyszkodnikiem
    Szukam odpowiedzi na pytanie jaka kartę wybrać do mojego SP-510 UZ.
    Znalazłem coś takiego:
    KARTY PAMIĘCI XD 1GBx2szt typ H za 162.27 zł i Olympus xD Picture 1GB Typ H za 119 zł.
    Moje pytania:
    Skąd taka różnica w cenie skoro te karty wydają się "na oko" takie same?
    Co wybrać i czy ten typ karty będzie odpowiedni do mojego aparatu (wydaje mi się, że tak ale chciałbym potwierdzenia)?
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Re: Karty xD typu H

Cytat Zamieszczone przez mundek
    Co wybrać i czy ten typ karty będzie odpowiedni do mojego aparatu (wydaje mi się, że tak ale chciałbym potwierdzenia)?
    Ad.1 Jeśli kupisz 2 karty to załapiesz się na cenę hurtową .
    Ad.2 Potwierdzam

The z00m
    Gość

Cytat Zamieszczone przez mundek
    Jestem nowym użyszkodnikiem
    Szukam odpowiedzi na pytanie jaka kartę wybrać do mojego SP-510 UZ.
    Znalazłem coś takiego:
    KARTY PAMIĘCI XD 1GBx2szt typ H za 162.27 zł i Olympus xD Picture 1GB Typ H za 119 zł.
    Moje pytania:
    Oczywiście wybierz dwie karty za cenę 162zł. To są takie same karty. Nie dziw się, że jest taka różnica w cenie. Znam przypadki znacznie drastyczniejsze. To wolny rynek i każdy ma prawo sprzedawać za ile ma ochotę. Na szczęście mamy prawo kupowania tam, gdzie nam się podoba.

Co do samej ceny 162zł za dwie karty to nie ma co popadać w zachwyt. Bez problemu znajdziesz sklep sprzedający Olympus xD Picture 1GB Typ H w cenie jednostkowej poniżej 90zł.

LINK

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez The z00m
    To wolny rynek i każdy ma prawo sprzedawać za ile ma ochotę.
    Nie do konca jest tak jak piszesz. W polsce prawnie zabroniony jest tzw. dumping czyli sprzedanie nowego towaru po cenie nizszej niz sie nabylo od producenta.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    IPOD wydaje mi się chybionym pomysłem na databank...
    raz że akumulator cieniutki przędzie i ponoć po zgraniu dużej karty mówi "no to pa".
    dwa, że transfer po dziadowskim USB 1.1 (E-300/330/400/500) to masakra.

chyba bardziej ekonomicznym wyjściem jest kupno karty 8GB lub 12GB i gruba selekcja fotek w trakcie robienia. karty nie trzeba dźwigać dodatkowo, w przecieiwństwie do wszelkiej maści fotobank'ów...

a jeśli koniecznie fotobank, to chyba jakiś VOSONIC, o ile dodadzą obsługę formatu ORF z nowych olków... szkoda tylko że rozdziałka większości modeli to 320x240 - cieniutko jak na takie ceny...