Mam dwie 4 GB . Jak nie zależy na szybkości i focisz kwiatki, które nigdzie się nie wybierająto w większości przypadków wystarczają .Nie mam z nimi żadnych kłopotów ,
są ok
pozdrawiam
Mam dwie 4 GB . Jak nie zależy na szybkości i focisz kwiatki, które nigdzie się nie wybierająto w większości przypadków wystarczają .Nie mam z nimi żadnych kłopotów ,
są ok
pozdrawiam
tattoo 4 life www.artline-tattoo.com , www.tattooart.pl
Te 8 GB, nie są chyba takie wolne np.
http://allegro.pl/item440523598_8gb_...kow_f_vat.html
Olympus E-520 + Zuiko 14-42mm f/3,5-5,6 + Zuiko 40-150mm f/4,0-5,6 + Velbon DF 60 + FL-36 R
ile razy mozna pytać o to samo!?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
100x razy była o mowa o PQI. Dużo ludzi korzysta. A czy się opłaca to Ty musisz z decydować![]()
Problem chyba bardziej na korpusy niż na akcesoria. Bez żadnej regularności "card error" na obu rodzajach kart: XD (oryginalna Olympusa M 2GB) i na CF (SanDisk ExtremeIII 2GB)
Oczywiście pomaga restart i otwarcie pokrywy slotów kart. Na różnie długo - czasami można zrobić bez błędu 500 fotek, czasami dwie.
Jakieś pomysły? Wgrany najnowszy soft, karty formatowane wielokrotnie w aparacie, nigdy w czytniku. Wizyta w serwisie chyba nieunikniona.
Jako że o pqi była mowa ze 100 razy to wspomnę jeszcze raz [;
Moje benchmarki kart pqi:
- 2GB/x100
- 4GB/x120.
kadu - możesz mieć pecha i jednocześnie zwalone obydwie karty, warto wypróbować na innym aparacie. Ale bardziej prawdopodobny problem z korpusem...
U mnie bezproblemowo od ponad 2 lat działają karty CF Pretec 1 i 2 GB (seria Cheetah szybkość x80).
BTW teraz można kupić kartę tego samego producenta 16 razy większą i 3 razy szybszą niż 2 lata temu, za tę samą cenę![]()
Ostatnio edytowane przez emc2 ; 26.09.08 o 23:59
Macie swoje Pretec'i...
http://www.cyberfoto.pl/potrzebuje-p...arta-w-d80.htm
:/
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.