To teraz tylko śmigać robić zdjęciaZamieszczone przez Hawki
![]()
To teraz tylko śmigać robić zdjęciaZamieszczone przez Hawki
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
otóż toZamieszczone przez Yx
![]()
ps. dzisiaj wyprawa po plecak![]()
A ja do posiadanego SanDiska Extreme III 1GB dokupiłem 2GB tez Extreme III (ponoć nieużywana) i nie wiem dlaczego ta 2GB w moim E1 chodzi 2x wolniej??? Czy to normalne? Opakowanie wydaje sie 100% oryginalneZamieszczone przez Dempsey
A co to znaczy 2x wolniej? Zmierz czas w jakim aparat zgrywa serię w jednym i drugim przypadku - stoper start od przyciśnięcia migawki, stop przy zgaśnięciu LED-a zajętości. Manual Focus, tryb M i krótki czas (np. 1/100) by automatyka nie mieszała. Jak już zmierzysz to napisz ile wyszło.Zamieszczone przez M.U.
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
A może zamiast karty pamięcie kupić takie coś http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=10290&z=11751
Używał ktoś tego? Warto kupic mniejszą kartę np. dodatkowy 1GB i do tego mten fotobank?
Też chciałem kupić jakiś taki tani bank z dyskiem 80... ale sie jeszcze nie zdecydowałem...
Jak byś zakupił to napisz jak się sprawuje![]()
Zastanawiam się nad kupnem bo chcę jechać w kwietniu do Rzymu a 4GB to chyba trochę za mało na takie miasto biorąc pod uwagę focenie w tiffach. Jakbym miał taki dysk to by sprawę załatwiło. zbieram opinie z wielu źródeł i jak wszystko będzie ok to na bank kupię i napiszę opinię oraz podam namiar.
Ja mam poprzednią wersję, Digimate II, z dyskiem 80GB Seagate Momentus [dobierałam osobno, żeby mieć dobry dysk].
Ogólnie urządzenie świetne, ładuje się przez sieć i przez USB, w domu można go używać jako czytnik.
Dlaczego kupiłam starszą wersję? Czyta karty xD, a podobno Trójka już nie. Poza tym, te kolorki na wyświetlaczu mnie odstraszyły
Kupowałam trochę przepłacając w foto-net.pl ale dlatego, że na tydzień przed wyjazdem uświadomiłam sobie, że 3GB, które miałam, to troszkę mało...
Aaa, niektórzy narzekają, że to dysk i trzeba być delikatnym. Owszem, ale... prześwietlania na lotnisku przeżył, wszelkie akcje typu "rzuć mu plecak [a w środku DMII]" też, więc jest nieźle.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Ja mam aData (x120) jestem zadowolony. Robiłem przed chwilą test. Moją E-500tką 10 Rawów zrobilem w 23 sekundy. Myśle, że to dobry wynik. Karta świetna i niedroga. Robilem też na innych kartach oznaczonych jako x120 i wyniki na niektorych byly nawet do 5 sekund na jednego Rawa.
czy w takim razie jak mam E-500 i Sandisk Ultra II 2GB - to ta karta to optimum (chodzi o szybkość oczywiście) dla tego aparatu czy wykorzysta on np. karty SanDiska Extreme III ?
Druga sprawa dotyczy databanku z wykorzystaniem iPoda Video: kupiłem takową specjalną wtyczkę do tego cuda, niestety rozczarował mnie transfer (nie mierzyłem niestety) ale na oko około 30 minut na zgranie z Sandisk Ultra II 2GB z aparatu potrzebuje i teraz nie wiem czy to problem wolnego łacza w E-500 i tego że nie obsługuje Full Speed 2.0, czy ta przejściówka po prostu tak ma. Jak ktoś miał styczność z czymś takim bardzo chętnie poznam opinię i spostrzeżenia.
pozdrawiam
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8