Strona 8 z 55 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 548

Wątek: karty pamieci

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hawki
    Kupiłem 2GB SanDiska Extreme III, śmiga aż miło Dzięki
    To teraz tylko śmigać robić zdjęcia
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Cytat Zamieszczone przez Hawki
    Kupiłem 2GB SanDiska Extreme III, śmiga aż miło Dzięki
    To teraz tylko śmigać robić zdjęcia
    otóż to
    ps. dzisiaj wyprawa po plecak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dempsey
    Ja również mam 2GB SanDiska Extreme III i też jestem z niego bardzo zadowolony - szczerze polecam, choć nie są najtańsze.
    A ja do posiadanego SanDiska Extreme III 1GB dokupiłem 2GB tez Extreme III (ponoć nieużywana) i nie wiem dlaczego ta 2GB w moim E1 chodzi 2x wolniej??? Czy to normalne? Opakowanie wydaje sie 100% oryginalne

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez M.U.
    A ja do posiadanego SanDiska Extreme III 1GB dokupiłem 2GB tez Extreme III (ponoć nieużywana) i nie wiem dlaczego ta 2GB w moim E1 chodzi 2x wolniej??? Czy to normalne? Opakowanie wydaje sie 100% oryginalne
    A co to znaczy 2x wolniej? Zmierz czas w jakim aparat zgrywa serię w jednym i drugim przypadku - stoper start od przyciśnięcia migawki, stop przy zgaśnięciu LED-a zajętości. Manual Focus, tryb M i krótki czas (np. 1/100) by automatyka nie mieszała. Jak już zmierzysz to napisz ile wyszło.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A może zamiast karty pamięcie kupić takie coś http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=10290&z=11751
    Używał ktoś tego? Warto kupic mniejszą kartę np. dodatkowy 1GB i do tego mten fotobank?

| OlyJedi Awatar IwoR
    Mieszka w
    Lublin/Skierniewice/Radom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Też chciałem kupić jakiś taki tani bank z dyskiem 80... ale sie jeszcze nie zdecydowałem...
    Jak byś zakupił to napisz jak się sprawuje

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zastanawiam się nad kupnem bo chcę jechać w kwietniu do Rzymu a 4GB to chyba trochę za mało na takie miasto biorąc pod uwagę focenie w tiffach. Jakbym miał taki dysk to by sprawę załatwiło. zbieram opinie z wielu źródeł i jak wszystko będzie ok to na bank kupię i napiszę opinię oraz podam namiar.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja mam poprzednią wersję, Digimate II, z dyskiem 80GB Seagate Momentus [dobierałam osobno, żeby mieć dobry dysk].

Ogólnie urządzenie świetne, ładuje się przez sieć i przez USB, w domu można go używać jako czytnik.

Dlaczego kupiłam starszą wersję? Czyta karty xD, a podobno Trójka już nie. Poza tym, te kolorki na wyświetlaczu mnie odstraszyły

Kupowałam trochę przepłacając w foto-net.pl ale dlatego, że na tydzień przed wyjazdem uświadomiłam sobie, że 3GB, które miałam, to troszkę mało...

Aaa, niektórzy narzekają, że to dysk i trzeba być delikatnym. Owszem, ale... prześwietlania na lotnisku przeżył, wszelkie akcje typu "rzuć mu plecak [a w środku DMII]" też, więc jest nieźle.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja mam aData (x120) jestem zadowolony. Robiłem przed chwilą test. Moją E-500tką 10 Rawów zrobilem w 23 sekundy. Myśle, że to dobry wynik. Karta świetna i niedroga. Robilem też na innych kartach oznaczonych jako x120 i wyniki na niektorych byly nawet do 5 sekund na jednego Rawa.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    czy w takim razie jak mam E-500 i Sandisk Ultra II 2GB - to ta karta to optimum (chodzi o szybkość oczywiście) dla tego aparatu czy wykorzysta on np. karty SanDiska Extreme III ?

Druga sprawa dotyczy databanku z wykorzystaniem iPoda Video: kupiłem takową specjalną wtyczkę do tego cuda, niestety rozczarował mnie transfer (nie mierzyłem niestety) ale na oko około 30 minut na zgranie z Sandisk Ultra II 2GB z aparatu potrzebuje i teraz nie wiem czy to problem wolnego łacza w E-500 i tego że nie obsługuje Full Speed 2.0, czy ta przejściówka po prostu tak ma. Jak ktoś miał styczność z czymś takim bardzo chętnie poznam opinię i spostrzeżenia.
    pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8