Strona 52 z 55 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 548

Wątek: karty pamieci

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    EMTEC to był chyba kiedyś BASF.
    Był... kiedyś kupiłem płyty DVD tej firmy (tak naprawdę zrobione przez optodisc) - najgorsze z jakimi miałem do czynienia.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    witam,
    pytanie dotyczy karty CF Kingston 2GB, po zgraniu wszystkich zdjęć do komputera, następnie przerobieniu ich (poziomy itd.), sformatowaniu karty w menu aparatu (E-520) i wgraniu przerobionych zdjęć (JPEG) spowrotem na kartę- nie jest możliwy ich podgląd ( pojawia się komunikat Brak obrazu)?
    Aparat miał być podłączony do telewizora a zdjęcia oglądane wspólnie ze znajomymi, a tu brak podglądu- czy to wina karty, czy nie można robić w ten sposób?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Justek Zobacz posta
    witam,
    pytanie dotyczy karty CF Kingston 2GB, po zgraniu wszystkich zdjęć do komputera, następnie przerobieniu ich (poziomy itd.), sformatowaniu karty w menu aparatu (E-520) i wgraniu przerobionych zdjęć (JPEG) spowrotem na kartę- nie jest możliwy ich podgląd ( pojawia się komunikat Brak obrazu)?
    Aparat miał być podłączony do telewizora a zdjęcia oglądane wspólnie ze znajomymi, a tu brak podglądu- czy to wina karty, czy nie można robić w ten sposób?
    Nie wolno tak robić. Wystarczy, że nawet jedno zdjęcie poprawisz w ten sposób, a aparat nie będzie widział żadnego.
    Kup sobie odtwarzacz DVD za 150 zł, zgraj zdjęcia na płytkę i możesz hasać z telewizorem.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

adapter 4xmicro SD z RAIDem

trzecia od góry to ciekawe dziwadło
    http://translate.google.pl/translate...istory_state0=

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    trzecia od góry to ciekawe dziwadło
    http://translate.google.pl/translate...istory_state0=
    Fajne, ciekawe jak to wypada w awaryjności.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie sądze by było bardzo awaryjne. Panasonic od dość dawna stosuje to rozwiązanie w profesjonalnych kamerach (nazywa się to P2). Co prawda tam jest karta PCMCIA a nie CF (praktycznie zgodne elektrycznie), ale w srodku takiej karty zamkniete (tyle ze na stale) 4 karty SDHC pracujace w RAIDzie.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy tzn. wcześniej tylko przeglądałem te forum, dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy oraz rozwiązałem kilka problemów związanym z moim aparatem (e-520). Piszę ponieważ mam mały dylemat na temat karty. Mam już Sandiska CF 2GB Ultra II jestem z niej jak narazie zadowolony ale to jest mało. Tym razem chciałbym kupić karte 4GB ale EXtreme III z myślą że coś mi to da (większy transfer/Zapis).Znalazłem w sklepach blisko mnie te karty ale ceny są od siebie różne (42zł) :
    1. 157zł http://www.komputronik.pl/index.php/product/18892/Urzadzenia-mobilne/Karty-Flash/CompactFlash_4GB_SanDisk_Extreme_III.html
    2. 115złhttp://proline.pl/sklep.php?prodid=SANDISK+CF+4GB+E3

Pytanie czy wogóle pchać się w to Extreme III ?
    Ostatnio edytowane przez Punisher89 ; 29.07.09 o 12:52

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wogóle warto się pchać w extreme III bo zapis fotki w rawie trwa sekundę, a nie kilka sekund. Po drugie zdaje się, że są dwie wersje tych kart i można je rozróżnić napisem 30 MB/s na naklejce lub jego brakiem. Te bez tego indeksu nie mają chyba 30 MB/s i są nieco tańsze. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar eljot
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Wogóle warto się pchać w extreme III bo zapis fotki w rawie trwa sekundę, a nie kilka sekund. Po drugie zdaje się, że są dwie wersje tych kart i można je rozróżnić napisem 30 MB/s na naklejce lub jego brakiem. Te bez tego indeksu nie mają chyba 30 MB/s i są nieco tańsze. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
    Zgadza się starsza wersja ma szybkość zapisu 20 MB/s a nowa 30 MB/s. Karta ze sklepu Pro line jest starszą wersją o prędkości zapisu 20 MB/s.
    Ostatnio edytowane przez eljot ; 29.07.09 o 16:35

| OlyJedi Awatar Maniek74
    Mieszka w
    Podlasie
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    ja użytkuję z powodzeniem Kingstona Elite Pro x133
    jak na razie rok czasu bezproblemowo
    ma to to 5 lat gwarancji i śmiga aż miło,

oczywiście w zapasie trzymam też 2 GB xD Olympusa