Strona 43 z 55 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 548

Wątek: karty pamieci

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez benq Zobacz posta
    hmmm...pqi w końcu to też nie jakaś badziewiasta firma...mam pena i jest jak najbardziej git...prędkości może faktycznie na kolana nie powalają..ale też nie są takie złe..
    ale skoro się skarżą ziomy na potęgę to może faktycznie przy sandisku pozostanę..
    thx
    Ja nie wiem jak możecie rozważac nad zakupem karty za 30 czy 50zł przecież w to inwestuje się raz na dłuższy czas a pozatym ma byc to PEWNE a nie jakiś wynalazki z ''promocji''
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Ja nie wiem jak możecie rozważac nad zakupem karty za 30 czy 50zł przecież w to inwestuje się raz na dłuższy czas a pozatym ma byc to PEWNE a nie jakiś wynalazki z ''promocji''

po pierwsze..jak napisałem nie jest to firma # (tak mnie się przynajmniej wydaje) sypiąca z rękawa jakimś badziewiem w promocjach...a po drugie..dla niektórych 30 a 50 zeta robi różnicę..niestety

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    po pierwsze..jak napisałem nie jest to firma # (tak mnie się przynajmniej wydaje) sypiąca z rękawa jakimś badziewiem w promocjach...a po drugie..dla niektórych 30 a 50 zeta robi różnicę..niestety
    Wątpię czy robi, bo jak już ktoś kupuje chocby najtańsze lusterko czy też małpkę i ma troszkę oliwki w głowie to nie żałuje tych paru złotych ''Dawniej'' płaciło się za film po OK 15zł i nikt nie płakał a mieściła sie tam 1/100xxx.. tego co przewinie się przez taką kartę za pare lat
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Wątpię czy robi, bo jak już ktoś kupuje chocby najtańsze lusterko czy też małpkę i ma troszkę oliwki w głowie to nie żałuje tych paru złotych ''Dawniej'' płaciło się za film po OK 15zł i nikt nie płakał a mieściła sie tam 1/100xxx.. tego co przewinie się przez taką kartę za pare lat

sorki, ale irytuje mnie trochę takie podejście..
    OK..masz rację, że nie warto się ciskać nad dylematem czy kupić noname'a za 10zeta, który sie rozpie*** po tygodniu czy mega zajebistą firmówkę za 50, która da radę naście czy dziesiąt lat ciągnąć...
    ale rozważanie między mega zajebistym brandem a troszkę czymś gorszym acz znacząco (bo prawie połowę) tańszym, w moim przynajmniej mniemaniu, nie przesądza od razu o braku 'oliwki w głowie', szczególnie w przypadku kogoś kto nie robi pod siebie kasą...
    może kiedyś, daj bóg, nie będę miał takich dylematów ale nie zapomnę przynajmniej że kiedyś tyż nie siedziałem na forsie...
    pozdr

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Chciałeś porady na forum to i ją masz. Kup Sandisk albo LEXAR. 60zł miedzy PQI 8 GB a Sandisk CF EXTREME III 8GB 30 Mb/s to mały koszt " kogoś kto nie robi pod siebie kasą..." patrząc na ceny obiektywów czy luster. Chcesz PQI to i kup. Warto posłuchać bardziej doświadczonych " grizz "
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

mam mały problem pomożecie ?

Kupiłem kartę pqi cf 4gb do aparatu OLYMPUS E-20 karta w komputerze jest sprawna natomiast po włożeniu do aparatu wyświetla się error card sformatować w OLYMPUS E-20 jej nie można .Mam pytanie w związku z powyższym aparatowi nie pasuje pojemność , producent karty i czy jest możliwość aktualizacji softu w aparacie mam go od niedawna inne porady też mile widziane .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wierzatom Zobacz posta
    Kupiłem kartę pqi cf 4gb do aparatu OLYMPUS E-20 karta w komputerze jest sprawna natomiast po włożeniu do aparatu wyświetla się error card sformatować w OLYMPUS E-20 jej nie można .Mam pytanie w związku z powyższym aparatowi nie pasuje pojemność , producent karty i czy jest możliwość aktualizacji softu w aparacie mam go od niedawna inne porady też mile widziane .
    Witam !

W erze E-20 najwieksze karty to chyba 1G (mogę sie mylić ) ale sprawdź w specyfikacji aparatu jakie producent przewidział dla niego.
    Producent nie ma znaczenia. Wsadź mniejszą np.2G i sprawdź czy ją prawidłowo
    rozpozna , jeśli nie no to wsadź 1G .

Pzdr

| OlyJedi Awatar yoro1
    Mieszka w
    RZESZÓW
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    osobiście używam SanDisk, przy zakupie Olka E510 dostałem kartę 4GB CF SanDisk jako PROMOCJĘ , dokupiłem ostatnio jeszcze jedną CF- http://allegro.pl/item390835150_sand...ka_gratis.html
    myślę że cena jest dobra a karty dobrze się spisują, tym bardziej jak używa się RAW-a.
    E510+ZD14-42+40-150+TUMAX DPT386AFZ+Polar SUNPAK

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez wierzatom Zobacz posta
    E-10/20 używają tylko systemu plików FAT-16 co oznacza ze maksymalny rozmiar jaki obsługują to 2 GB. Aktualizacja softu E-20 możliwa jest tylko w serwisie ale nie słyszałem o żadnej wersji firmware która obsługiwałaby FAT32.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    sorki, ale irytuje mnie trochę takie podejście..
    OK..masz rację, że nie warto się ciskać nad dylematem czy kupić noname'a za 10zeta, który sie rozpie*** po tygodniu czy mega zajebistą firmówkę za 50, która da radę naście czy dziesiąt lat ciągnąć...
    ale rozważanie między mega zajebistym brandem a troszkę czymś gorszym acz znacząco (bo prawie połowę) tańszym, w moim przynajmniej mniemaniu, nie przesądza od razu o braku 'oliwki w głowie', szczególnie w przypadku kogoś kto nie robi pod siebie kasą...
    może kiedyś, daj bóg, nie będę miał takich dylematów ale nie zapomnę przynajmniej że kiedyś tyż nie siedziałem na forsie...
    pozdr
    Nie rozumiem cię chopie, czemu się tak ciepiesz?! Przecież ci ludziska mówią jak jest - jak szanujesz swoją pracę/czas/pieniądze, to po jakiego diabła wywalasz kasę na coś, co wiesz, że ci zaraz padnie/nie będziesz z tego zadowolony/zawiedzie cię w najmniej oczekiwanym momencie?! Miedź czy inny metal oto jest pytanie... A tak serio - dobrze ci radzą.
    Inna sprawa - jak nie masz kasy, to pożycz/odłóż i kup nie-no-name'a, bo jak już rozważasz przy 30/50zł kwestię ekonomiczne, to rozważ też, czy nie lepiej jest tu zwyczajowo przyjąć zasadę jakość/cena. Kiedyś właśnie tego w szkołach uczono (a stary nie jestem, więc zalecam częstrze bywanie na lekcjach/wykładach).

Czy masz kupić 'mega' za 50- i zapomnieć czy [tu wstaw liczbę tygodni]x10zł za kupę, to twój dylemat!

PS. Ja mam podobne dylematy - "wakacyjny" na dwa miechy za 176zeta, czy dziennie po 2x2,40zł?...
    "There's no such thing as free titties"