Strona 40 z 55 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 548

Wątek: karty pamieci

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Oczywiście, że zakładam awaryjność sprzętu, a szczególnie elektronicznego. Po prostu zastanawiam sie na co postawić i dzięki bardzo za słuszne rady, tak czy siak chyba skłonie sie ku dwóm tańszym kartom PQI (2x4GB), myslę że to jest na tyle mało skomplikowana technologia, że szanse iż obie przetrwają ten wyjazd są jak 10:1

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Jak wysyłałem slajdy do wywołania - to zawsze parzyste w osobnej przesyłce niż nieparzyste - wiedziłem że jak zaginie przesyłka to przynajmniej połówkę kadrów bedę miał

ja na pewno mam na oku PRETEC ale chcę poczytać właśnie opinie o PQI - bo może warto się na to to skusić. pierwsza opinia o "pendrajwach" pozytywna

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja używam od roku czasu pqi 2GB 100x i nie miałem problemów. Dodatkowo o wiele szybsza niż mój kingston.

Według mnie Sandisk to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Rozumiem, że jest firmą dobrą, ale bez przesady, można kupić karty 2 razy tańsze. Dla mnie ma to znaczenie.
    Ostatnio edytowane przez Daniello ; 22.06.08 o 00:41

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Awaryjnosc Sandiskow jest bardzo niska

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie jestem specem w tym temacie, aczkolwiek generalnie nauczony doświadczeniem kupuję sprzęt raczej sprawdzonych firm (trochę się zawiodłem olympusem made in china.....) - stąd moje pytania odnoścnie firmy PQI, ale jeżeli pen drivy mają OK, to karty CF raczej zaawansowanie technologiczne większe nie prezentują ...

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ja na razie mam tylko 2 karty
    -Kingstona 4GB x133
    - PQI 16GB/x120

Kingston szybszy, to zrozumiałe.
    PQI uzywam na ślubach gdzie nie ma czasem czasu zgrać RAW-ów, gdy karta sie zapełnia, pakuje Kingstona, a PQI leci w czytnik do laptopa i zgywam z niej dane. Po zgraniu, podmiana kart w aparacie, Kingston w pudełko jako zapas, a PQI w aparat.
    Kupie kolejną karte PQI, potestuje je bardziej długodystansowo to bede mógł wiecej powiedziec, w kazdym razie gdy mam mozliwosc tylko to po kazdych wazniejszych zdjeciach pakuje karte czy to w noteboka, czy w foto-bank i zgrywam szybciutko zdjecia póki ciepłe. Dwie karty dają mi ta mozliwosc zonglerki i wiem na 100% ze tego co zgrałem juz nie stracę.
    Acha, przed kazdym uzyciem, czyli po zgraniu zdjec - format karty w aparacie.
    Pozdrawiam.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Używam drugiego już pena PQI i jest bezawaryjny (linia "PRO"), ale raczej nie skuszę się na kartę CF inną niż SanDisk... Obecnie mam już piątą kartę tej firmy i jest OK. Przy obecnych cenach, nawet 16GB można łykać bezboleśnie więc po co eksperymentować.

Ramzes:

uważasz że dane są bezpieczniejsze na dysku, niż na nośniku CF?

p.s. a karty Kingston to bym butem nie dotknął...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiem, ze podchodząc do tematu od strony spokojnego sumienia wybór pada na Scan diska, tyle tylko że na dzien dzisiejszy mój budżet związany z wyjazdem jest już przekroczony, dlatego zastanawiam się nad zakupem karty PQI. Proszę nie traktować tego pytania z punktu widzenia: "co jest lepsze PQI czy ScanD?" Dlatego też najbardziej liczę na opinie użytkowników używających tych kart na co dzień.

Awatar flybane
    Mieszka w
    Kraków / Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A mnie zastanawia firma PRETEC - jakie są opinie o tych kartach?
    Interesuje mnie dokładnie ten model:
    http://www.sirius.pl/foto_video/towa...etah_233X.html
    16 GB karta x233 za taką cenę? Dość kuszące

W tej chwili używam Sandiska extreme IV 4GB i zastanawiam się czy lepiej kupić databank (digimate III i wrzuciłbym do niego 60GB dysk, który posiadam) czy lepiej zainwestować w drugą kartę...

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez flybane Zobacz posta
    A mnie zastanawia firma PRETEC - jakie są opinie o tych kartach?
    Interesuje mnie dokładnie ten model:
    http://www.sirius.pl/foto_video/towa...etah_233X.html
    16 GB karta x233 za taką cenę? Dość kuszące

W tej chwili używam Sandiska extreme IV 4GB i zastanawiam się czy lepiej kupić databank (digimate III i wrzuciłbym do niego 60GB dysk, który posiadam) czy lepiej zainwestować w drugą kartę...
    Pretec Cheetah nie działał z C8080 mojego brata. Akurat z tym modelem coś nie mógł się doagadać. Nie wiem czy z innymi olkami też ma problem bo już sprzedałem.