Strona 39 z 55 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 548

Wątek: karty pamieci

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja bym nie ryzykowala i kupila 4GB...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zależy co masz na myśli pisząc 'ryzyko'. Powiem krótko - jadę na Kubę, miejsce gdzie niekoniecznie będzie możliwość zrzutu fotek. Zależy mi na pojemności a nie szybkości i żeby ta karta przeżyła chociaż te 2 tygodnie. Na co dzień moje 4GB Sc.Disk Extr. iV mi wystarcza.
    Dlatego stawiam na pojemność ale oczywiści boje się, czy aby ta karta nie padnie po kilku dniach użytkowania.....

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomekow Zobacz posta
    Zależy co masz na myśli pisząc 'ryzyko'. Powiem krótko - jadę na Kubę, miejsce gdzie niekoniecznie będzie możliwość zrzutu fotek. Zależy mi na pojemności a nie szybkości i żeby ta karta przeżyła chociaż te 2 tygodnie. Na co dzień moje 4GB Sc.Disk Extr. iV mi wystarcza.
    Dlatego stawiam na pojemność ale oczywiści boje się, czy aby ta karta nie padnie po kilku dniach użytkowania.....
    Mysle ze nie bedzie zle w dalszym ciagu to jest Sandisk a nie jakis noname

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    dog_master - w jednym z Twych postów - o ile dobrze pamiętam - czytałem, że polecasz karty PQI - czy dobrze mi się majaczy ?

czy sa jakieś pozytywne opinie o tych kartach ? cena dobra ale boję się że za dobra i że to firma szajsik, która puszcza łatwo ppsujace się produkty ?

Masz , Ty ,albo ktoś inny - jakieś odczucia ?

Na oku mam PRETECa, którego znam i cenię

albo opcjonalnie PQI o którym nie wiem nic i obawiam się że nie jest to godne zainteresowania - ale może ktos mnie z błędu wyprowadzi, tudziesz utwierdzi w mym przekonaniu

dbs

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    chyba się nie zrozumieliśmy: ja stawiam wolną kartę CF I 8GB vs. droższa Scan disk. III 4GB - taki jest dylemat....

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    tomekow - wolna szybka - kwestia gustu - ja jadąc na Kubę nie brał bym na pewno jednej dużej karty tylko kilka mniejszych.

Jak Ci padnie 1 x 8GB to stracisz 8 GB zdjęć

jak Ci padnie 1 x 2 GB to Ci jeszcze trzy po 2 GB zostaną

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dobas: z tą "firmowością" to też różnie bywa..... np panele LCD produkuje 2-3 firmy na świecie, pamieci do mp3 playerów to często samsung pod rózną postacią, fabryki płytek cd/dvd produkują ten sam towar pod różnymi markami. Nie wiem jak jest z pamięciami CF....

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    dog_master - w jednym z Twych postów - o ile dobrze pamiętam - czytałem, że polecasz karty PQI - czy dobrze mi się majaczy ?

czy sa jakieś pozytywne opie\nie o tych kartach ? cena dobra ale boję się że za dobra i że to firma szajsik, która puszcza łatwo ppsujace się produkty ?
    Nie wiem jak w kartach CF, ale jako pen drive PQI spisują się znakomicie. Ja miałem kilka różnych i PQI okazały sie najlepsze. U mnie w pracy w pracowni elektronicznej wszyscy jedziemy na nich i nikt nie narzeka.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    //Jak Ci padnie 1 x 8GB to stracisz 8 GB zdjęć

Czy "padalność" kart jest częstym zjawiskiem? Fotografia to dla mnie amatorska przyjemność i jak dotąd nawet stary olympus c-1, który krąży wśród dzieci siostry nigdy nie wykazał utraty danych (staroć ma juz z 8 lat ), poodbnie z rodzinnymi FujiF30, od roku zamęczam E-500. I tu na marginesie: pozyczylem puszkę siostrze i po odbiorze mam wrażenie, że bagnet/obiektyw nie chodzi płynnie - wyczuwam dziwne zmienne opory..... trochę mnie to niepokoi 2 dni przed wyjazdem.....

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    1) Każde urzadzeni eelektroniczne może się popsuć

2) Znam 4 osoby którym siadły karty pamięci - osobiscie - są to moi fizycznie znajomi - a nie że wyczytałem gdzieś na jakimś Forum - tu fakt niestety 3 z nich to XD a 1 to CF

3) Znajomym w Maroku - kulturalne baaaardzo przyjazne dla turystów państwo - skonfiskowali karte pamięci bo w zdjęciu na tle był obiekt o znaczeniu strategicznym / militarnym - mogli się wykłócać ale sądzę ze gorzej by na tym wyszli - a tak oddali dopiero napoczętą kartę 512 czy 1 GB - nie pamiętam bo było to kawałek czasu temu. Jednak gdyby zabrali mi zapełnona w 90 % dużą kartę to bym się załamał.

Częste nie częste - jeśli prawdopodobieństwo wystapienia jakiegoś zjawiska jest nie zerowe - to znaczy to , ze masz szanse że karta Ci siądzie.

i podkreślam - jadąc w miejsca które są dalej niż Grójec wolę dmuchać na zimne - chyba, ze tydzień później wrócisz na Kubę dorobić utracone fotografie

Oczywiście skoro przez 2 lata nigdy karta Cię nie zawiodła - to możesz się niczym nie martwić - wniosek z tego że jest nie zniszczalna i nigdy już Cię nie zawiedzie- czego oczywiście Ci życzę

dbs