to nie wiedziałem że E-3 taki bystry jest
to nie wiedziałem że E-3 taki bystry jest
E-500
W E-3 można wykorzystywać nowe karty UDMA , chyba najszybsze .
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
I ja w końcu doczekałem sie CF w swoim E-500, Extreme III śmiga aż miło. W środku dostałem kod do programu Capture One RAW, po ściągnięciu i aktywacji chodzi wszystko bez zastrzeżeń, polecam tę kartę![]()
Ja czekam na dostawe Extrem III 2 GB, ale w opisie produktu nie pisalo nic o kodzie do tego programu? Bylo tylko napisane ze dodatkowo jakis program do odtwarzania skasowanych danych z karty.Zamieszczone przez rembajlo
Z tego co wyczytalem to podobno do kazdej karty EX II daja ten program?
W środku jest płytka z programem do odzyskiwania skasowanych zdjęć oraz karta z numerem do programu Capture One RAW. Program musisz już ściagnąć ze strony oficjalnej programu, potem zainstalowac, wpisać kod który dostałeś razem z kartą i możesz korzystać z programu.pozdroZamieszczone przez netfinity
Dzieki, zapomnialem napisac, juz dostalem ta karte i kod jest i plytka recovry.Zamieszczone przez rembajlo
Karta śmiga aż milo patrzeć, nie ma porównania do xD - przy ORF.
Programik tez calkiem przyjemny, mam kilka ale ten w miare ladnie pracuje - w czasie rzeczywistym pokazuje zmiany, nie trzba czekac.
A co powiecie na:
karta pamieci Compact Flash 4096MB x133 Elite Pro Kingston 112.00 zł z VAT
http://www.camino.pl/szukaj.php3?g=99
Jest troche tańsza od Extreme III którą sobie bardzo chwalę ale potrzebuje jakiś zapas i myśle że Kingston to dobra oferta cenowa. ciekawe tylko jak się sprawdza w e-510? czy ma ktoś może taką?
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Jeżeli zależy ci na prędkości zapisu - będzie się na niej wolniej zapisywało (zdjęcia w RAW). Dopiero karty z serii Ultimate dociągają z problemami do ExtremeIII.Zamieszczone przez czmielek
A cenowo Ultimate Kingstona są droższe od sandiskowych ExtremeIII. Wniosek?![]()
Witam Was.
Zakupiłam Olympusa SP 550UZ chcę zakupić do niego kartę pamięci 2GB. Jaki to ma być typ/rodzaj? Nie rozeznaję się w tej dziedzinie a nie chcę palnąć nietrafionej karty. Ma ktoś jakieś propozycje?
Serdecznie dziękuję
Musi to byc karta typu; xD Picture Card
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?