Strona 25 z 55 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 548

Wątek: karty pamieci

| OlyJedi Awatar gogo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow
    Pamiętam jak po wycieczce zrzucałem zdjęcia z karty SM 128M po łączy szeregowym. Ok 2.5 godziny.
    A pamiętasz ile te 128 MB kosztowało ?! Do dziś mi się śni ,jak kilka lat temu płaciłem 250zł za MS 125 MB

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gogo
    Cytat Zamieszczone przez skow
    Pamiętam jak po wycieczce zrzucałem zdjęcia z karty SM 128M po łączy szeregowym. Ok 2.5 godziny.
    A pamiętasz ile te 128 MB kosztowało ?! Do dziś mi się śni ,jak kilka lat temu płaciłem 250zł za MS 125 MB
    Taniocha.
    Pamiętam, że w 2001 w MM oryginalne karty Olympusa SM 64M kosztowały ponad 400zł. Na szczęcie kupiłem za chyba 116 DM (ponad 200zł) w strefie wolnocłowej na Helgoland (M. Północne)

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Może warto wstrzymać się chwilowo z kupowaniem kart pamięci!! Oto świeży news:

"Producenci obawiają się, że po nowym roku zostaną dotknięci spadkiem cen pamięci NAND flash.

Powodem spodziewanej obniżki średniej ceny sprzedaży jest perspektywa zakończenia wdrażania przez Toshibę i Samsunga nowych procesów produkcyjnych. Toshiba rozpoczęła produkcję w 56 nm, Samsung będzie dysponował działającymi liniami produkcyjnymi 50 nm przed początkiem 2008 roku.

Moce produkcyjne Toshiby i Samsunga wzrosną o około 30-40%, a to może doprowadzić do destabilizacji sytuacji na rynku. Zwiększone dostawy, połączone z tradycyjnym spadkiem zainteresowania rynku po okresie świątecznym oznaczają według analityków niższe ceny.

Pierwsze oznaki nadprodukcji mają być widoczne już w grudniu, spodziewana jest kontynuacja spadku cen na początku 2008 roku."

Źródło: DigiTimes
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Awatar budda
    Mieszka w
    Chyliny/Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no to pięknie,właśnie miałem coś dokupić-trzeba poczekać do wiosny
    E-500

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    chłyt martekingowy

| OlyJedi Awatar netfinity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzień dobry, właściwie to dobry wieczór.
    Przeczytałem praktycznie cały wątek dot. kart pamięci, zrobił mi się mętlik w głowie.

Moje pytanie jest następujące karta CF do E-500 -- jaka -- cena do 150-160zł

Czytałem, że SanDisk Extreme III są dobre, ale czy w E-500 będzie dobrze działać?

Planuję zakup SanDisk Extreme III 2GB (chodzi o cenę), karta potrzebna głównie do zdjęć w ORF, mam też xD 1GB H której obecnie używam a będzie jako druga karta do jpg - zdjecia rodzinne itp.

Czy naprawdę jest taka duża różnica pomiędzy xD a CF SanDisk Extreme III (w praktyce)?
    - SanDisk Extreme III 2GB 1,4 Sek. (v1.1),
    - Olympus xD 1GB Highspeed 5,35 s
    dane ze strony http://olypedia.de/Geschwindigkeit_von_Speicherkarten

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    między CF a XD nie ma się co zastanawiać, szczególnie gdy chcesz robić w RAWie, CF jest dużo szybszy, a XD może się przydać co najwyżej jako zapas
    Extreme III bez problemu powinien działać w E500

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez panterra
    między CF a XD nie ma się co zastanawiać, szczególnie gdy chcesz robić w RAWie, CF jest dużo szybszy, a XD może się przydać co najwyżej jako zapas
    Extreme III bez problemu powinien działać w E500
    Czyli kupuje SanDisk CompactFlash 2 GB Extreme III CF za jedyne 135zł -- czy to jakaś normalna cena, czy można taniej?

Chyba, że jest coś lepszego w podobnej cenie, bo czytałem, że Extreme IV nie warto kupować bo aparat E-500 nie wyrabia.

A tak swoją drogą, jaką najwiekszą kartę CF (z tych szybkich) można wsadzić do tego olka, bo z tego co piszą to np. xD H to tylko 1GB.

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    http://www.allegro.pl/item276022905_...mb_s_133x.html

Dobry wybór , tutaj trochę taniej.
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez leodan
    http://www.allegro.pl/item276022905_cf_2gb_extreme_sandisk_bardzo_szybka _20mb_s_133x.html

Dobry wybór , tutaj trochę taniej.
    Moze troszke taniej, ale dochodzi koszt wysyłki, tam gdzie chce kupić koszt 0zł - kurierem dla zakupów pow. 50zł.

A mam pytanie dot. tych dodatków do karty, w jednej i drugiej ofercie jest o programie do odzyskiwania danych z karty, ale tylko w tej of. z allegro jest o kodzie do programu dla obróbki RAW, czy ci drudzy zapomnieli? Czytalem ze niby w ramach tzw. promocji SanDisc wlasnie diodaje ten kod?!

Wprawdzie mam Raw Therapee i RawShooter essentials bo tem olkowy jest do.....
    ale jakis dodatkowy nigdy nie zaszkodzi