Ja kupuje w Arest we Wrocławiu, tez polecam choc moze byc drozszy niz na Allegro, ale tam podpinam pod e1, sprawdzam, dziala to biorę ..;)Zamieszczone przez dziekan
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...10617&katid=38
Ja kupuje w Arest we Wrocławiu, tez polecam choc moze byc drozszy niz na Allegro, ale tam podpinam pod e1, sprawdzam, dziala to biorę ..;)Zamieszczone przez dziekan
http://www.arest.pl/index.php?inc=pr...10617&katid=38
zgadza się jest to salon Kodaka w Warszawie i spokojnie mogę go polecić ,te same ceny mają na miejscu w sklepieZamieszczone przez dziekan
E-500
Potwiedzam i polecam - kupowałem już u niego dwa Sandiski Extreme i nigdy nie było najmniejszych problemówZamieszczone przez budda
Tego drugiego nabyłem w zeszłym tygodniu. Też miałem podobny dylemat co Woytec60 - ostatecznie zdecydowałem się na Extreme III - do moich zastosowań jego prędkość jest w 100% wystarczająca, a kupon na Capture One LE też zawsze może się przydać
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Też potwierdzam Kodaka.Kupowałem u nich .Dodatkowo miła i fachowa obsługa.
Dziękuję za tyle podpowiedzi, kupię chyba tę Extreme III.
Jeszcze tylko zastanawiam się, czy nie dołożyć do 8GB?
Ma to sens dla amatora?
510 ma rawa ca. 10mb tak?
Czyli wejdzie na 4gb około 390... i MZ jest to wystarczająco (mam tak z e1) nawet na kilkudniowe wypady.
Jak jadę gdzieś dłużej i tak zabieram fotobank...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Wyjdzie mniej, bo robię RAW plus JPG (1600x120).
Ale masz rację, 4GB wystarczy mi w zupelności, też mam fotobank
Zależało mi przede wszystkim na szybkości zapisu i jeśli Extreme IV nie spowoduje przyrostu w stosunku do EIII na E-510, to może nowsze modele będą ją potrafily wykorzystać?
O ile jeszcze format CF długo pociągnie...
Jak rozumiem miało być 1600x1200.Zamieszczone przez Woytec60
Pomijając kwestię wygody to nie ma sensu gdyż JPG o takich rozmiarach jest już zaszyty w RAWie (ORFie) - wystarczy go z niego "wydłubać".
Sam często robię RAW+JPG ale JPG jest wtedy w max. rozdzielczości
Tak, mialo być 1600x1200.
Tak mi wygodniej, mam jpegi z aparatu pod rozdzielczosć monitora.