Strona 18 z 55 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 548

Wątek: karty pamieci

The z00m
    Gość

Re: Karty xD typu H

Cytat Zamieszczone przez rap1d
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    To wolny rynek i każdy ma prawo sprzedawać za ile ma ochotę.
    Nie do konca jest tak jak piszesz. W polsce prawnie zabroniony jest tzw. dumping czyli sprzedanie nowego towaru po cenie nizszej niz sie nabylo od producenta.
    Och... na tym forum trzeba będzie niedługo pisać niczym podczas rozmowy z robinem102. Na ogólne stwierdzenia człowiek już sobie nie pozwoli i będzie musiał wykorzystać swoje jak i znajomych wykształcenie by zostać dołownie i bez niedomówień zrozumianym. Za dużo spiętych wykształciuchów

Natomist dumping jest niedozwolony prawem nie tylko w Polsce, a Twoja definicja jest bardzo nieprecyzyjna. Jeśli chodzi o sprzedaż to zabroniona jest sprzedaż eksportowa po cenach niższych niż obowiązujące w kraju jak również po cenach nie poprywających kosztów wyprodukowania danego produktu.

Pozdr...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Och... na tym forum trzeba będzie niedługo pisać niczym podczas rozmowy z robinem102. Na ogólne stwierdzenia człowiek już sobie nie pozwoli i będzie musiał wykorzystać swoje jak i znajomych wykształcenie by zostać dołownie i bez niedomówień zrozumianym. Za dużo spiętych wykształciuchów

Natomist dumping jest niedozwolony prawem nie tylko w Polsce, a Twoja definicja jest bardzo nieprecyzyjna. Jeśli chodzi o sprzedaż to zabroniona jest sprzedaż eksportowa po cenach niższych niż obowiązujące w kraju jak również po cenach nie poprywających kosztów wyprodukowania danego produktu.
    Nie jestem znawca w tym temacie, wiec napisalem ogolnikowo. Wiem po prostu, ze takie cos istnieje i tyle, wiec chcialem nieco uscislic Twoje stwierdzenie.

Co do wyksztalciuchow to raczej nie traktowalbym bym tego jako chcec poprawiania Twojego ogolnego stwierdzenia - traktowalbym to raczej jak niuans

The z00m
    Gość

Cytat Zamieszczone przez rap1d

Nie jestem znawca w tym temacie, wiec napisalem ogolnikowo. Wiem po prostu, ze takie cos istnieje i tyle, wiec chcialem nieco uscislic Twoje stwierdzenie.

Co do wyksztalciuchow to raczej nie traktowalbym bym tego jako chcec poprawiania Twojego ogolnego stwierdzenia - traktowalbym to raczej jak niuans
    Spox... chyba bardziej jako uszczegółowienie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    ostatnio kupowałem kartę Pretec i w ofercie na taką samą kartę były różnice sięgające ponad 200 zł. Myslę, że powodem tego był termin przedstawienia kart w ofercie i im wcześniejszy tym droższe. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar cellarium
    Mieszka w
    Bielsko Biała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Być może sie powtarzam ale nie znalazlem odpowiedzi.
    Do jakiej maksymalnej predkości obsługuje E-300 karty pamięci?
    Jakie predkości do tego modelu polecacie?

Pozdrawiam serdecznie!
    Pozdrawiam
    Bartek K.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cellarium

Pozdrawiam serdecznie!
    Na to pytanie nie znam odpowiedzi jednak lepiej mieć szybszą kartę niż taką, która będzie wąskim gardłem.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cellarium

Pozdrawiam serdecznie!
    Do jakiej maksymalnej prędkości ciężko stwierdzić (karty o tej samej prędkości różnych firm nie gwarantują takiej samej prędkości gdy testujemy je na tym samym aparacie). SanDiska III o prędkości 133x zostaje obsłużony i widać znaczną różnicę w szybkości zapisu pomiedzy II a III. Nie sądzę abyś chciał się ładować w IV 266x cena nieteges i wątpie aby twój E-300 go dziabnoł w pełni.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Awatar FragleS
    Mieszka w
    Żyrardów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Więc przjżałem ten wątek i w dalszym ciągu nie mam pojęcia jaką kartę kupić... założenie jest takie, że ma być:
    - w miarę szybka,
    - pojemność 4GB (chyba że E-500 nie obsługuje, ale też kilka sprzecznych informacji wyczytałem i już sam nie wiem)
    - cena ma znaczenie, ale jak mam 20 zł więcej dać za dużo szybszą, to wolę dopłacić.

Jeśli chodzi o rodzaj karty, to raczej CF a nie XD (o ile dobrze się doczytałem, to XD są do 2GB pojemności, a poza tym chyba nie są takie dobre jak mogłoby się zdawać).

Teraz korzystam z karty Pretec CF 1GB x80 i o ile nie za bardzo przeszkadza mi prędkość, to pojemność stanowi bardzo duże ograniczenie.

Poradźcie mi coś, z góry dziękuję

Aha - aparat to E-500
    Pozdrawiam
    FragleS

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    @FragleS
    Nie odrobiłeś pracy domowej z Google
    http://myolympus.org/E500/writetime/

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez FragleS
    Więc przjżałem ten wątek i w dalszym ciągu nie mam pojęcia jaką kartę kupić... założenie jest takie, że ma być:
    - w miarę szybka,
    - pojemność 4GB (chyba że E-500 nie obsługuje, ale też kilka sprzecznych informacji wyczytałem i już sam nie wiem)
    - cena ma znaczenie, ale jak mam 20 zł więcej dać za dużo szybszą, to wolę dopłacić.

Jeśli chodzi o rodzaj karty, to raczej CF a nie XD (o ile dobrze się doczytałem, to XD są do 2GB pojemności, a poza tym chyba nie są takie dobre jak mogłoby się zdawać).

Teraz korzystam z karty Pretec CF 1GB x80 i o ile nie za bardzo przeszkadza mi prędkość, to pojemność stanowi bardzo duże ograniczenie.

Poradźcie mi coś, z góry dziękuję

Aha - aparat to E-500
    proponuje Sandiska Extreme III 4GB i będziesz na pewno zadowolony.
    sam mam taką i widać (już to gdzieś pisałem) znaczną różnicę w zapisie w porównaniu z SanDisk Ultra II. pozatym przedmówca podał strone do testu i w nim SanDisk rządzi.
    pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8