Dopóki nie zaczniesz klnąć, jak Ci ni stąd ni z owąd padnie razem z jakimiś ważnymi zdjęciami... nie tylko wydajność się liczy.Zamieszczone przez matzone
Dopóki nie zaczniesz klnąć, jak Ci ni stąd ni z owąd padnie razem z jakimiś ważnymi zdjęciami... nie tylko wydajność się liczy.Zamieszczone przez matzone
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mam 2 x 512 zapasowe (zapomniałem dodać 32 MB xd)
Ktoś musi testować nowe produkty
307 RAW-ów cudownie to wyglada.
Wędrówka po górach bez stresującego spogladania w licznik.
c-7070
I jakie wygodne
Też mam 4gb![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
4GB jest dobre do E-1, do E-330 przydałoby się z 6GB (np. Pretec)... ciekawe czy CF pozostanie standardem w OLKACH czy zrobią nam psikusa i przejdą na SD?
SD?
Raczej nie... mają Xdpicture swoje, a SD są zbyt do nich zbliżone.
Myslę, że w dslrach (przynajmniej w tych z nie najniższej półki) zostaną przy CFkach
Zobacz, ze nawet maleńki e400 je ma.
Ja w e-1 używam 1 GB. Uznałem, że zamiast inwestować w karty, których pojemność i tak zawsze będzie przy dłuższych wyjazdach za mała, warto wyłożyć pieniądze na fotobank. Kupiłem Digimate III z dyskiem 60GB za 500 zeta i gwiżdżę na wszystko. W aparacie używam starej PQI z prędkością zapisu 40xi też nie narzekam. Prawdę mówiąć jeszcze nie udało mi się zapełnić do końca bufora. Zawsze zdąży coś zrzucić zanim cyknę nową fotkę.Zamieszczone przez KaarooL
Pzdr
H.
mi też chodzi po głowie bank ale szybsza karta o większej pojemności też by się przydała...Ale mając bank wystarczy mi nawet 1GB ( teraz mam 2x512 MB ). Bufor to zapycham leciutkoprzy jakiejś akcji. Ale wolę walnąć 12 klatek i jedną wybrać, niż zrobić 3-4 i żadna się nie nadaje. Szybszy zrzut na kartę by się przydał stąd pewnie w końcu zdecyduję się na ExtremeIII
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ja bank mam już dawno... używałem go z kartą 1gb i nie ma porównania w wygodzie z większa kartą... zamiast zrzucac zdjecia 2-3 razy, to zrzucałem sobie na spokojnie wieczorkiem.Zamieszczone przez historikus
W nadchodzącym tygodniu stanę się posiadaczem E-300. Przejrzałem cały topic i wygląda na to, że najlepszym wyborem byłby Pretec x133 2GB? Jak to się ma w porównaniu do Sandiska Extreme III? Obydwie karty wg producentów mają praktycznie takie same transfery (do 20MB/s). Jaki zakres temperaturowy pracy mają Preteci?
Rozumiem, że w obliczu Preteców Sandiski Ultra II w ogóle tracą rację bytu?
Jesli ktoś ma kombinację Pretec x80 / x133 + Oly E-300 - będę wdzięczny za opinie
P.S.
Ile zajmuje jeden RAW na E-300 i E-330 a ile JPG w maksymalnej jakości i rozdzielczości?
E-300 wyciąga maksymalnie ~5mb/s a E-330 jakies 10mb/s prawda?
E330, 7.5mpx:
RAW - 12,8MB
JPG HQ - 1,5MB
JPG SHQ - 4,8MB
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.