Ja tam się nie znamHm, dostanę, zobaczę, jak to jest z tym AF. Ale mnie zmartwiłeś
![]()
Ja tam się nie znamHm, dostanę, zobaczę, jak to jest z tym AF. Ale mnie zmartwiłeś
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
A do czego Ci szybki Af w tam obiektywie? Przy portretach raczej ludzie nie uciekają, no chyba, że dzieci, ale nie jest najgorzejPrzy makro też nie trzeba szybkiego, nawet wogole nie trzeba bym powiedział.
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ja nieZamieszczone przez celebrity plus
Moja Sigma jest potwornie wolna, gubi sie i jezdzi po calym zakresie. Ale mi to szczegolnie nie wadzi, bo mam LV i ostrze manualnie
![]()
Ze tak powiem, moje portrety są czterołapne i szybko zwiewają za piłeczkąZamieszczone przez luc4s
![]()
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
To możesz mieć problem..... ale zauważyłem, że C-AF działa sprawnie, tylko nie wolno zgubić obiektu (w Twoim wypadku psiaka), bo jak wyjdzie poza cel i obiektyw ustawi się np. na nieskończoność, to potem chwile mu schodzi przejechanie całego zakresu i ponowne wyostrzenie.Zamieszczone przez dog_master
Poza tym się sporo nabiegasz, jeżeli te pieski chcesz focić w ruchu. Najlepsze są jednak zoomy do takich zdjęć, do piesków mysle 50-200 byłby idealny.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s- oj niedobry Ty, niedobry. po tych zdjęciach które zapodałeś od dziś zaczyna mi się oficjalnie śnić 50-tka. rany boskie, bokeh tego obiektywu i jego głębia mnie powalają. do tego jeszcze światełko, no mniam. tylko co ja wtedy zrobię z 35-tką? ona też mi sie bardzo podoba.
co do AF, jeśli jest porównywalnie do 40-150 to nie ma co narzekać. sportowych ujęć portretową stałką się raczej nie robi. poza tym, to chyba najostrzejsze zuiko do pułapu 5k?
Na razie daję sobie radę z 35mm, ale trochę krótko [w ruchu, jak w ruchu, to się rusza 24 godziny na dobę]. No, ale jeżeli podobnie jak 40-150, to luz :] 40-150 mi z zupełnością wystarcza
dinx6, kupisz obatak sie tylko mowi, ze "na tym koncze zakupy"
![]()
Krde...
coraz bardziej ciągnie mnie dop tego szkiełka :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ten już mamZamieszczone przez dog_master
ale fakt, obiecałem sobie, że to już koniec nie raz i nie dwa nawet.
w sumie 35-tka do macro nadaje się idealnie, świetne szkiełko. z kolei 50-tka to typowa portretówka. dżizas, ta głębia, nie zasnę chyba![]()
hej ludziska to mialo byc kompendium wiedzy na temat tego szkla, fotki, spostrzezenia a nie czacik z o marzeniach czy zachywami ze to szklo jest zyleta...