Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Pomoc w zakupie

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dexter napisał/a:

Trochę (bez urazy) rozśmieszył mnie argument matrycy tej samej wielkości. Równie dobrze możnaby zatem porównać matryce z E-1, E-500 czy E-300 albo z Nikonów D50/D70, D200 czy D2X .
    Pozdrawiam.

A czy to nie ty napisałeś:

Dexter napisał/a:

Pod względem wielkości matrycy też te aparaty się nie różnią - każdy ma 1/1.8 cala - z czego SP-350 ma 8Mpix.
    Wiedziałem, że to przytoczysz. Pisząc o wielkości matrycy miałem na myśli ogólne korzyści wynikające z większej matrycy. Odpowiadając na twój post, chciałem zaznaczyć, jak duża może być różnica w jakości zdjęć z matryc o tej samej wielkości i tego samego producenta, której, moim zdaniem, nie można bagatelizować (co uczyniłeś w poprzednim poście)

I przestań pisać "Dexter napisał/a:" Jeśli nie widzisz tego niebieskiego symbolu w moim avatarze, może powinieneś udać się do okulisty.

Pozdrawiam.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dexter
    I przestań pisać "Dexter napisał/a:" Jeśli nie widzisz tego niebieskiego symbolu w moim avatarze, może powinieneś udać się do okulisty.
    Pozdrawiam.
    to wina phpBB

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czego?

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Aha, to miałeś na myśli:

phpBB

Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panowie, Panowie SPOKOJNIE

Już prawie postanowione, że będzie SP-350, a jak mi sie nie spodoba, to bede Dexterowi (napisał/a ) wysyłać listy z pogróżkami

A tak serio-serio, to bardzo mi sie podoba ta dyskusja i ciesze sie, że jest jakikolwiek odzew. Jak juz zakupie i pobawie sie troszke, to opisze moje wrazenia
    Tymczasem wracam do wertowania stron z recenzjami

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No to dodajmy jeszcze zdjęcia z pozostałych aparatów.
    Aha, i nie można zapominać, że house, musician i resolution test to zdjęcia plakatów.

Fuji E900:
    http://www.imaging-resource.com/PROD...00HOUSEWBM.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PROD...E900MUSWBM.HTM
    itd.

Canon A620:
    http://www.imaging-resource.com/PROD...20HOUSEWBM.HTM
    http://www.imaging-resource.com/PROD...A620MUSWBM.HTM
    itd.

A w ogóle, jeśli chcesz porównać zdjęcia w ten sposób, najlepiej skorzystać z tego:
    Comparometer

Znajdziesz tam te zdjęcia i inne. Np. w macro róznica na korzyść A620 może zaskoczyć, tak jak różnica w zaszumieniu na korzyść Fuji F11 (tu musisz wrzucić F10 - jakość zdjęć będzie ta sama)

jak mi sie nie spodoba, to bede Dexterowi (napisał/a ) wysyłać listy z pogróżkami
    Łojojoj. No to lepiej kup Canona, przynajmniej będę wiedział, za co oberwę.

Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po wielu trudach i bojach wybrałam! SP-350 już do mnie jedzie
    Dziękuję Wam za pomoc i rady. Iiii juz sie nie moge doczekać pierwszych fotek

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dobry wybór i 2 lata gwarancji, na pewno lepszy niż Canon A620, choć SP-320 też byłby dobrym wyborem i pewnie udałoby ci się go kupić w "nie dla idiotów" za cenę 777zł!!!

Kilka informacji które mogą się przydać
    --------------------------------------------------
    Pamiętaj, że w SP-350 będziesz musiała wgrać nowy firmware, w innym wypadku będziesz narzekać, że aparat jest energochłonny.
    Warto też kupić porządne akumulatorki – polecam Sanyo HR-3U 2700mAh – zrobiłem na nich na jednym komplecie ponad 1700 zdjęć!!!! To chyba obecnie najlepsze aku dostępne na rynku!!
    Przy kupowaniu futerału trzeba uważać, ponieważ producent podał szerokość aparatu w najwęższym miejscu i wiele futerałów które w opisie mają informacje że do niego pasują naprawdę nie pasuje.