dlaczego masz zamiar kogos opier****, jezeli jest jakas wada aparatu to napewno nie jest to wina sprzedawcy.... jezeli faktycznie jest to wada fabryczna to Ci wymienia na nowy albo wymienia matryce....
dlaczego masz zamiar kogos opier****, jezeli jest jakas wada aparatu to napewno nie jest to wina sprzedawcy.... jezeli faktycznie jest to wada fabryczna to Ci wymienia na nowy albo wymienia matryce....
Po pierwsze to ja napisałem że ich opiep**** a ty że opier***. No ale to że tak napisałem to tylko dlatego, że mnie to podłamało, że kupuje aparat a tu takie coś wyskakuje.
BTW. Będziesz miro miał czas żeby wykonać te zdjęcia o które prosiłem? No i nie odpowiedziałeś nic na to, że na twoim zdjęciu również w lewym górnym rogu występuje czerwona poświata.
Inni posiadacze Olka C740 jak możecie to też wykonajcie taki test i zamieśćcie swoje wyniki.
a co mam Ci powiedziec na temat tej poswiaty ? czy co to tam jest...
teraz chyba juz wiem dlaczego w niektorych cyfrakach czas migawki ograniczyli do 2-4s...
np podobny Fuji S5000 ma tylko 2s
najmocniej przepraszam ale wczoraj popelnilem blad i na serwer wrzucilem 2 rqzy te same pliki... zaraz to poprawie...
teraz widac ze tej czerwonej poswiaty przy wlaczonym odszumianiu nie ma....
porobilem zdjecia z roznymi trybami rozdzialka zawsze na maxa bo ze wzgledu na rodzaj bledow tak sie powinno robic... i zauwazylem ze ustawinie przeslony ma nie wielki wplyw na otrzymany wynik wykonalem zdjecia dla F2.8 EV=+1.7 F3.5 EV=+0.7 i F8 EV=-2.0
wszystkie ISO 400
zamieszczone wczesniej zdjecia sa dla F3.5 EV=+0.7
a teraz pozstale:
F2.8 EV=+1.7 normalnie
F2.8 EV=+1.7 z wlaczonym odszumianiem
F8 EV=-2.0 normalnie
F8 EV=-2.0 z wlaczonym odszumianiem
Dzieki miro za zdjęcia. Dalej jednak zastanawia mnie co to jest ta poświata. Jak myślisz/myślicie dlaczego jest ona tak jak i u mnie w lewym górnym rogu. Może we wszystkich modelach C740 występuje w tamtym miejscu taka poświata?
Porobiłem fotki, teraz chce je przetestować w DeadPixelTest. Ok zrobiłem ale gdzie mam szukać wyników? W tabeli pokazały mi się współrzędne hotpixeli, ale jaka jest ich sumaryczna ilość tego nie wiem. W każdym razie nie jest źle![]()
Pozdrawiam
A poświata w górnym lewym rogu też jest... tylko ciut badziej niebieska
widocznie ten typ tak ma....Zamieszczone przez pawrym
Dzięki za testy.
Wyniki ilości dead/hot pixeli masz w tym programiku w linijce gdzie pisze:
"Result: ..... dead pixels / ..... hot pixels"
Przetestuj jeszcze raz te fotki i wypisz na forum informacje co do wszystkich parametrów z jakimi wykonałeś zdjęcie oraz z ilością dead/hot pixeli zmierzoną przez programik.
Dodatkowo jeśli możesz to wrzuć też fotki na jakiś serwer i wstaw do nich linka na forum tak, żeby wszyscy mogli oglądnąć jak sprawa przedstawia się u Ciebie.