Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Jeśli ktoś by szukał torby do E-500 z 2 obiektywami (akurat ja mam 14-45 i 40-150), to torba Lowepro Nova 3 starczy z zapasem.
Torba ma wymiary wewnętrzne około 23,5 cm x 14 cm x 20 cm (dług. x szer. x głęb.), regulowany pasek na ramię, szelki od wewnętrznej strony np. na pas od plecaka (mogłyby być trochę szersze). Wewnątrz są przegródki mocowane na rzepy, można sobie w miarę dowolnie skonfigurować kieszenie. Jest też jakaś dodatkowa "luźna" przegródka, której zastosowanie jest jak na razie dość zagadkowe.
W klapie od wewnątrz jest kieszonka, a w niej jakiś taki.. portfelik? Nie wiem do czego, może się kiedyś przyda. Klapa jest zapinana zamkiem oraz klamrą, co jest wygodne, gdy często trzeba sięgać do torby.
Na zdjęciu jest w/w torba z zapakowanym większym obiektywem i osłoną do niego. Zostaje jeszcze sporo miejsca, a na górę (wzdłuż) spokojnie wchodzi aparat z drugim obiektywem i osłoną.
Co ważne - w tej torbie mieści się E-500 z obiektywem 40-150 oraz osłoną przeciwsłoneczną - nie trzeba jej zdejmować przed włożeniem.