Strona 6 z 87 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 861

Wątek: torba / plecak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    już pisałem w tym temacie na początku ale powtórzę już bardziej "doświadczony"

nie jestem onanistą sprzętowym więc mam i chwalę coś takiego:
    http://www.allegro.pl/item148142871_..._w_jednym.html
    wchodzi do tego spokojnie ( tylko do dolnej komory foto ): E-1 z gripem i zapiętym 14-45, 14-150 i FL-36. Do kieszeni wchodzą dodatkowe aku i inne duperele. I zostaje jeszcze troszkę miejsca. Można nosić jako torbę i jako plecak, wtedy do plecaka ładujecie co macie ochotę.
    Jeździłem z tym na rowerze, łaziłem po wertepach i po deszczu. Ma pas biodrowy ale z takim cieżarem w środku raczej i tak nie da się z niego skorzystać.
    Jedyna wada to brak zaczepek pod statyw w momencie złożenia jako torby, choć można sobie poradzić trochę kombinując.
    Dla mnie idealna sprawa i za grosze...

| OlyJedi Awatar IwoR
    Mieszka w
    Lublin/Skierniewice/Radom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    a ja spakowałem się tak jak na zdjęciu niżej.
    e1 z gripem, fl-50, ładowarka na paluszki ładowarka do bll-1, zamiast obiektywu wstawiłem dekielek pod paskiem do aparatu: dwa filtry 67 mm i dwa aku BLM-1, w kieszeniach kable, aku paluszki, i jeszcze dużo miejsca na kanapki i termos
    przepraszam za jakość ale zdjęcie z telefonu
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zdjcie12_320.jpg
Wyświetleń:	243
Rozmiar:	80,3 KB
ID:	764  

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    ładny pakunek Twoja plecakotorba to taki stuff jak mój tyle że z wyższej półki

niestety mam złe doświadczenia ( na szczęście nie osobiste ) co do pakowania aparatu z obiektywem skierowanym w dół. Kumpel w ten sposób stracił obiektyw po upuszczeniu torby z ręki. Facet w serwisie pierwsze pytanie jakie zadał to było : jak był ułożony sprzęt a po odpowiedzi walnął mu kilkuminotowa gadkę na ten właśnie temat. Nie wiem jak jest naprawdę ale na wszelki wypadek tak nie wkładam...
    Ze swoją torbą miałem już dwie przygody - obie to rowerowe wypadki , przy czym jeden prosto na torbę przez kierownicę. Byłem wtedy pewien że polowy sprzetu już nie mam ale ktoś nade mną czuwał...

| OlyJedi Awatar IwoR
    Mieszka w
    Lublin/Skierniewice/Radom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    w ogóle aparatu nie stawia się na obiektywie (uczyli mnie tego od czasów zorki6.
    Korpus aparatu opiera się na niższych przegródkach a obiektyw wisi nad dnem plecaka.
    W każdym razie przez dwa lata miałem małą torbę tylko na e-1 z 14-54,
    a w niej aparat leżał na boku. Może i w tym plecaku coś wymyślę

Pozdrawiam

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ostatnio nabyłem drogą kupna zarówno plecak, jak i torbę, obydwa firmy Naneu Pro . Plecak IwoRa to też ich produkt.

Plecak to Military Alpha, torba - Correspondent 400.

Obydwa solidnie wykonane i dość pakowne. Torbę C400 można porównać "pojemnościowo" do LowePro Nova 5, może jest nawet odrobinę większa. Mieszczą się w niej spokojnie 2 body (nawet z gripami) z założonymi niezbyt długimi szkłami + 4-5 dodatkowych obiektywów, lampa, itd. Jakość wykonania nie budzi zastrzeżeń.

BTW: Torbę można nabyć na allegro - w bardzo atrakcyjnej cenie! Nie napiszę, u kogo, żeby nie było, że to jakaś reklama

Plecak ma mniejszą ładowność, wejdzie 1 body z obiektywem + 3-4 szkiełka, lampa, etc. Do jego zakupu przekonało mnie parę rzeczy: 1. plecak nie wygląda na plecak foto, 2. część ze sprzętem otwierana jest od strony pleców (zajrzyjcie na stronę producenta - tam widać, o co chodzi), 3. można go łatwo przekształcić w zwykły plecak wycieczkowy - wystarczy usunąć insert na sprzęt i przegrodę między górną a dolną częścią plecaka.

Plecak ma specjalny uchwyt do statywu, kieszonkę na telefon komórkowy przyczepianą do szelki i parę innych bajerów. Istnieje nawet wersja z pokrowcem przeciwdeszczowym.

Dodatkowy bajer dla gadżeciarzy: na plecaku zamontowany jest mini-kompas

Pozdrawiam,
    Grzesiek

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    to coś dla mnie do spottingu, przynajmniej wiem na którym pasie są operacje.
    Daj linka do allegro na priw o tej tych manelach

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Baltazar: dzięki za stronę producenta.

Military Delta wygląda ekstra, szkoda, że nie nadaje się na body + 2 obiektywy i akcesoria :/

Ktoś może posiada/widział ten model?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam, to mój pierwszy post na tym forum.

Jeśli ktoś by szukał torby do E-500 z 2 obiektywami (akurat ja mam 14-45 i 40-150), to torba Lowepro Nova 3 starczy z zapasem.

Torba ma wymiary wewnętrzne około 23,5 cm x 14 cm x 20 cm (dług. x szer. x głęb.), regulowany pasek na ramię, szelki od wewnętrznej strony np. na pas od plecaka (mogłyby być trochę szersze). Wewnątrz są przegródki mocowane na rzepy, można sobie w miarę dowolnie skonfigurować kieszenie. Jest też jakaś dodatkowa "luźna" przegródka, której zastosowanie jest jak na razie dość zagadkowe.

W klapie od wewnątrz jest kieszonka, a w niej jakiś taki.. portfelik? Nie wiem do czego, może się kiedyś przyda. Klapa jest zapinana zamkiem oraz klamrą, co jest wygodne, gdy często trzeba sięgać do torby.

Na zdjęciu jest w/w torba z zapakowanym większym obiektywem i osłoną do niego. Zostaje jeszcze sporo miejsca, a na górę (wzdłuż) spokojnie wchodzi aparat z drugim obiektywem i osłoną.

Co ważne - w tej torbie mieści się E-500 z obiektywem 40-150 oraz osłoną przeciwsłoneczną - nie trzeba jej zdejmować przed włożeniem.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	lowepro_nova3_2_387.jpg
Wyświetleń:	191
Rozmiar:	44,9 KB
ID:	1346  

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slaszysz
    Witam, to mój pierwszy post na tym forum.

Jeśli ktoś by szukał torby do E-500 z 2 obiektywami (akurat ja mam 14-45 i 40-150), to torba Lowepro Nova 3 starczy z zapasem.

Torba ma wymiary wewnętrzne około 23,5 cm x 14 cm x 20 cm (dług. x szer. x głęb.), regulowany pasek na ramię, szelki od wewnętrznej strony np. na pas od plecaka (mogłyby być trochę szersze). Wewnątrz są przegródki mocowane na rzepy, można sobie w miarę dowolnie skonfigurować kieszenie. Jest też jakaś dodatkowa "luźna" przegródka, której zastosowanie jest jak na razie dość zagadkowe.

W klapie od wewnątrz jest kieszonka, a w niej jakiś taki.. portfelik? Nie wiem do czego, może się kiedyś przyda. Klapa jest zapinana zamkiem oraz klamrą, co jest wygodne, gdy często trzeba sięgać do torby.

Na zdjęciu jest w/w torba z zapakowanym większym obiektywem i osłoną do niego. Zostaje jeszcze sporo miejsca, a na górę (wzdłuż) spokojnie wchodzi aparat z drugim obiektywem i osłoną.

Co ważne - w tej torbie mieści się E-500 z obiektywem 40-150 oraz osłoną przeciwsłoneczną - nie trzeba jej zdejmować przed włożeniem.
    Tez mam Novę 3, ale bez "portfelika" Mieszcze w niej E330 + 14-45 + 40-150 + 35 + 50 + fl36 + databank + filtry/karty/sciereczka/baterie + soczek300ml/kanapka/portfel/telefon/zeszyt/dlugopisy/guma/chusteczki/klucze
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Sam stoję przed wyborem plecaka, w grę wchodzą 3 ze wskazaniem na pierwszego Tamraca, może ktoś ma i napisze jak z funkcjonalnością i wygodą?
    Obecnie Nowa 2AW okazała się jednak za mała i po zakupie plecaka będzie na sprzedaż.
    http://www.fotoexpert.pl/tamrac-adve...VENTURE-7-5547
    http://www.allegro.pl/item187026591_...rekker_ii.html
    http://www.allegro.pl/item185601026_...k3_czarny.html
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz