Strona 34 z 87 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Do tej pory używałem turystycznej (czy jak ją tam zwał) torbę Milo. Fajna, bo ma oprócz głównego przedziału dodatkowy zasuwany z milionem kieszonek itp. Zawsze pakowałem do niej torbę E-Systemu (tą na podwójny kit) i zostawało kupę miejsca na resztę. Czasami upakowywałem w niej jeszcze wodę i cienką kurtkę.
    Jako że ta "zwykła" torba się poprzecierała (głównie w środku) i nie jest już zabezpieczeniem przeciwdeszczowym dla aparatu, zacząłem się powoli zastanawiać nad torbą fotograficzną. Najlepiej dużą, z możliwością przenoszenia np. lapka i innego stuffu (zeszyty A4, ładowarki, dysk przenośny itp). Mam takie dwie na oku:

Mekko T40 -->
    http://allegro.pl/item351028009_foto...ewelacja_.html
    oraz Naneu Pro Tango -->
    http://allegro.pl/item351313087_prof...pro_tango.html

Co prawda nie zawsze noszę ze sobą laptopa (w moim przypadku 15"), ale przydałoby się mieć taką możliwość. Skłaniałbym się chyba do Naneu. Mam pytanko - macał już ktoś może te torby? Ewentudzież - widział je ktoś na witrynce jakiegoś sklepu w Katowicach?
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja macałem, nawet myslałem o kupnie jej, ale ma jedną wadę:
    Po odsunięciu suwaka jest troche kiepskawy dostęp do sprzetu foto. Ścianki od góry przeszkadzają i po dopięciu suwaka trzeba sie troszkę szarpać by wyjąć. Poza tym torba jest gites, bardzo solidnie wykonana i na oferowanym pasku naramiennym trzyma się wygodnie.
    Wolałem plecak Alfa bo w nim mam szybszy dotęp i wygodniej sie nosi. Niestety lapka tam nie sadzisz.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Ja macałem, nawet myślałem o kupnie jej, ale ma jedną wadę:
    Po odsunięciu suwaka jest trochę kiepskawy dostęp do sprzętu foto. Ścianki od góry przeszkadzają i po dopięciu suwaka trzeba sie troszkę szarpać by wyjąć.
    Trochę mnie tym zmartwiłeś. Ale cóż - nie ma ideałów. Ja właśnie sięgając po aparat trochę się przy tym męczę (chwytam paluchami za korpus i przy wyciąganiu trochę przekręcam sprzęt walcząc z suwakiem). Na razie mam E-410, więc podejrzewam, że bym się i do tego przyzwyczaił. Może jak dorosnę kupię E-3 i wtedy pewnie pojawi się problem (zwłaszcza przy podpiętym gripie). Teraz raczej będę się przymierzał do 14-54. Z uwagi na to, że człek robi takie zakupy jak torba, statyw itp raz na ruski rok, to myśląc w perspektywie kilku lat....
    No no no, ładnegoś mi "ćwieka zabił" Pi-er17 :/

Hmm, a może zaimpregnować jakoś starą torbę i poszukać np. oddzielnych wkładów do sprzętu foto? Widział już ktoś takie w Katowicach-i-okolicach?
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta

dlatego nadal poszukuje plecaka (do 500zl)
    A może to:
    http://www.fotoklik.pl/p/9038/vanguard_arlen_59/d/3/
    Ja widziałem inne plecaki tej firmy w M1 i robiły wrażenie przemyslanych, solidnych. Może tam pomacaj.
    Nie wiem jak dużo meneli chcesz nosić i na kiedy chcesz wiedzieć, lecz jest sznasa, że koleżanka wróci do srody z Angli i odda mi moj to mogę porobic w czwartek, piatek fotki z apratem takim dużym jak E-3 w plecaku i Ci przesłać.
    Pozdr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo Zobacz posta
    Jakby ktoś miał jakieś informacje w którą firmę się w celować to bardzo proszę.

pozdrawiam
    Moze w Tamraca uderz
    W Polsce masz tu http://www.sklepfotograficzny.pl/torby,futeraly/Tamrac/

| OlyJedi Awatar zeroprocent
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    prosba o pomoc:
    czy ktos mial do czynienia z:
    http://allegro.pl/item358952451_lord...pro_alpha.html
    lub
    http://allegro.pl/item359608952_nane...oto_f_vat.html

ktory lepszy ?
    przyznam ze alpha prowadzi ;p
    potrzebuje tylko
    bodzca zeby kliknac "kup teraz"

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zeroprocent Zobacz posta
    prosba o pomoc:
    czy ktos mial do czynienia z:
    http://allegro.pl/item358952451_lord...pro_alpha.html
    lub
    http://allegro.pl/item359608952_nane...oto_f_vat.html

ktory lepszy ?
    przyznam ze alpha prowadzi ;p
    potrzebuje tylko
    bodzca zeby kliknac "kup teraz"
    Mam alfę. Macałem oba dwa. Moje wnoski:
    1. Wydodniej się nosi K3, ale ma mniejszy przedział na klamoty fotograficzne. Właściwie to ma dwa przedziały, w dolnym trzymasz klamoty typu obiektyw , lampa i.t.p.. W górnym aparat ze szkłem podwieszony na pasku z dziurką. Jeżeli to ma być typowy foto to MSZ, chyba lepszy. W długim noszeniu przydaję się siatka przeciwpotna zostawiająca prześwit między plecami a plecakiem. Przydaje się. A jeszcze ma prezerwatywę przeciwdeszczową. Marnie sprawdzi się jako uniwersalny.
    2. Alfa jest bardziej unwersalna. Dół na foto, góra na socjal. Dziwnie wkłada się klamoty foto bo od strony pleców. Początkowo wydawało mi sie to nie teges, ale w praktyce okazało sie całkiem wygodne. Śmiem bezczelnie twierdzić, że wygodniejsze niż w K3, a ta ma klapkę od zewnątrz. Komora na łaszki pozwala wziąść letnią kurteczkę, jakieś jedzonko i inne takie. Ma jeszcze kilka kieszonek na różne drobiazgi. Widać to zresztą na fotkach. Wykonaie oceniam na solidne, wygodnie się nosi i ma maleńki kompasik
    Kupowałem u tego samego dostawcy. Bezstresowo. Tyle, że ja odbierałem osobiście.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 5.05.08 o 23:35

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    K3, ale ma mniejszy przedział na klamoty fotograficzne. Właściwie to ma dwa przedziały, w dolnym trzymasz klamoty typu obiektyw , lampa i.t.p.. W górnym aparat ze szkłem podwieszony na pasku z dziurką.
    Pozdr.
    Zaraz zaraz, toś mi teraz powiedział.

Ja juz drugi miesiąc wybieram plecak. Ale w mojej wsi nie ma gdzie pomacać.

I teraz jestem na etapie "a może K3" a Ty mi tu piszesz, że na dole obiektywy na górze aparat, a gdzie ja włożę kanapki, sweterek i kosmetyczkę!

chyba, ze coś nie tak zrozumiałam :>

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ten pasek to troszke przesada, to taka wkładka na trzymanie aparatu na wierzchu. Można ta wkładke wyjąc i trzymać tam rózne drobiazgi.
    Jak chcesz bardziej uniwersalny to Alfa. Napisałem, że K3 nosi sie lepiej lecz alfa to też bardzo wygodny plecak. Wybór międzdzy wygodnym i b. wygodnym. Jak chcesz to mogę zrobić fotki obu plecaków z klamotami i Ci wysłać na maila. Tylko, że to byłoby w sobotę wcześniej nie wyrobię.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 7.05.08 o 22:31

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jeśli możesz to poproszę. (zulkafoto@o2.pl)
    Wielkie dzięki!

Szukam czegoś na e-410 i 3 - 4 obiektywy (choć nie przypuszczam, ze wszystkie będę chciała targać za każdym razem ze sobą ale kto wie) no i na klamoty jakie trzeba ze sobą zabrać na jednodniowy spacer. No i fajnie jak można by było dopiąć statyw

Do targania większych bagaży mam plecak typowo trekkingowy, do którego dolnej połowy wpycham małą torbę na aparat

Dotychczas rozważałam tamraca 7, lowepro orion II no i teraz te dwa.