MicSzu: całkiem ciekawy i niedrogi ten plecaczek.
MicSzu: całkiem ciekawy i niedrogi ten plecaczek.
...był Olek jest A6000
Wszystkie są mojeZamieszczone przez raven66
plecak leży w szafie (używałem ze 4ry razy na spacerku, bo na codzień za duży) A torby to już w zależnosci od potrzeb
Kisi plecaczek polecam bo jest naparwdę extra zrobiony.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Witam wszystkich.
To mój pierwszy pościk na forum olka.
Głównie dzięki temu forum kupiłem E-510 w dualu.
Potrzebuje on teraz jakiegoś zabezpieczenia na wycieczki.
Szukam jakiegoś plecaka i wymyśliłem sobie że ma on być na jedno ramię.
Co myślicie o tym plecaczku, czy ktoś może już miał go w ręku?
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/naneu-pro-echo.html
Czy warto dołożyć i kupić coś takiego?
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepr...ot-100-aw.html
Jak na razie nie chciałbym wydawać wielkich pieniędzy, ale też nie chcę się pakować w jakieś słabe produkty.
A przeczytaj ten wątek. to o drugiej pozycji dowiesz się duuużo.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak obiecali, tak zrobili! Wczoraj sklep przysłał info, że paczkę wysłali i podali numer przewozowy, a dziś przed 30 minutami kurier był u mnie
Wiec MAM GOŚwietna sprawa. Już się przepakowałam
Teraz mam myślenice, jak zaczepić monopod w te paseczki na wierzchu (one służą do mocowania SlipLock - w takim systemie kupiłam sobie futerał na komórkę i zamontowałam na szelce). Może ma ktoś jakąś koncepcję?
Ja też od dziecka nosze wszleki torby na lewym ramieniu i uwierz mi, SlingShot jest pod tym względem ok - mimo, że ma szelkę przechodzącą przez prawe ramię! Wcale mi to nie przeszkadza - a przypuszczam, że rzecz jest w tym, że chodzi też o sposób "ubierania" się w to ustrojstwo![]()
Ostatnio edytowane przez Plumek ; 2.04.08 o 15:08
...Lowepro slingshot 300AW do mnie też dzisiaj przyszedł...faktycznie pojemny i materiały solidne...no właśnie...jak przytwierdzić monopoda do tego "cudeńka" ktoś ma pomysł? czy odnosnie tych uchwytów typu SlipLock ( jakby guma ) to one wytrzymałe są?-ktoś z użytkowników coś na ten temat może powiedzieć?
Ostatnio edytowane przez robak_70 ; 2.04.08 o 18:45
I jeszcze w temacie SlingShota 300AW - przymierzyłam pokrowczyk przeciwdeszczowy - no genialna sprawa! Właśnie wybywam na małą wycieczkę w sobotę, a pogoda zapowiada sie niestety deszczowa - będzie więc okazja do przetestowania.
Z monopodem wymyśliłam, że na monopoda uszyję "ubranko" z taką szelką, którą przełożę przez te uchwyty do systemu SlipLock i na dole zapnę rzepem
Odkryłam jeszcze taką taśmę na spodzie - jest tylko jedna, parciana, przyszyta na brzegach, tak wieć można coś tam wsadzić, tylko nie bardzo wiem co i jak, bo i tak wyleci (ta taśma jest tylko na jednym końcu spodu).
Ponadto fajnie mi się zmieściło całe ustrojstwo, które posiadam aktualnie - i w dodatku mam wszystko pod ręką, kiedy zmieniam obiektywy - bez kładzenia plecaczka na ziemiFajny punkt podparcia sie też z niego robi, kiedy go przerzucimy do przodu
Wykorzystałam też "torebki" z CompuTrekkera - fajnie mieć kompatybilne plecaki czy torby
Po prostu wyjęłam i przełożyłam - mam tam filtry, redukcje, lenspena.
Do górnej komory powędruje jeszcze Photobank, który zawita do mnie jutroSpokojnie wcisnę tam też batonika, banana, butelkę wody i takie tam "babskie duperelki"
![]()
Ja używam SlipLocka w następujący sposób:
Gumowe paski wyglądają naprawdę porządnie i plecak jest przystosowany do takiego noszenia mono.
Sling jest napewno wart swojej ceny. poprzednio kupiłem torbę firmy "Apollo" - chwilowa słabość - i to był błąd - tego nie daje się używać :\
Pozdrawiam,
Mario
Ostatnio edytowane przez mariouche ; 2.04.08 o 23:48
Dzięki mariouche za fotę. Właśnie tak próbowałam wcisnąć swoją jedną nogę, ale mam frocię i jej zaciski nie chcą łatwo wejść, a na siłę pchać nie chciałam... Może jednak.. Hm... Jak sie popieści, to się zmieści?
A nie wiesz czasem do czego można zastosować taśmę, która jest na spodzie plecaczka?
hmm - jedyna rzecz która mi przychodzi do głowy to możliwość zawieszenia statywu - pasek jest po obu stronach wzmocniony dodatkowymi szwami.
Na stronie producenta znalazłem link do prezentacji serii SlingShot http://vidego.productvideocast.com/p...php?p=06f3925r
Pozdrawiam