Strona 72 z 87 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Szukam plecaczka na to co mam w stopce. Lowepro Slingshot 200 okazał się już za mały.

Miałem w rekach i sprawdzałem model 300 i pasuje OK ale pomyślałem o zmianie serii. Czy są tu jacyś użytkownicy Flipside 300/400 ?

Zastanawiam nie, że dopiero 400 ma 15cm wysokości a E-3 z gripem ma w sumie 16cm. Znalazłem an światobrazu test tych plecaków i do aparatu tych gabarytów (D3 to też 16cm) zalecają właśnie 400. Z tym, że ów 15cm to miał i Slingshot 200 i jakoś super to się nie prezentowało :/ Slingshot 300 ma 16,5cm ale ogólnie dość klockowaty jest i mając więcej i drogiego sprzętu chciałbym czegoś bezpieczniejszego a tu Flipside się wpasowuje idealnie...

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Sory, (to troche tak nie w takt zadawac drugie pytanie kiedy na pierwsze nie zostala udzielona odpowiedz) ale zastanawia mnie czy sa jakies bajery (nawet samorobki) zeby torba byla funkcjonalna na rower? Czasto gdy gdzies jade mam zamiar zabrac aparat i tu caly problem, w czym? Na plecaki, 200pln nie mam zamiaru wydawac, moze jakos na rower zaczepic... ale jak? Podpowiecie cos?
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ja na rower zabieram albo torbę biodrową (Lowepro Inverse 100AW), albo plecak - w zależności ile sprzętu chcę ze sobą zabrać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Czaroz Zobacz posta
    Sory, (to troche tak nie w takt zadawac drugie pytanie kiedy na pierwsze nie zostala udzielona odpowiedz) ale zastanawia mnie czy sa jakies bajery (nawet samorobki) zeby torba byla funkcjonalna na rower? Czasto gdy gdzies jade mam zamiar zabrac aparat i tu caly problem, w czym? Na plecaki, 200pln nie mam zamiaru wydawac, moze jakos na rower zaczepic... ale jak? Podpowiecie cos?
    Firma Ortlieb robi takie torby, o ile pamiętam, to mocowanie na kierownicę. Ale tanie to one nie są.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Czaroz Zobacz posta
    Kiedyś podałem taki patent =- u mnie się sprawdza

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=13296
    Jacek

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Mam flipside 400 i coś nie mogę się do niego przyzwyczaić a znalazłem coś takiego ;
    http://www.e-horyzont.pl/plecak-acs-...ck_44780t.html

Myślę że plecak jest warty uwagi i trzeba go "wymacać"
    Jacek

| OlyJedi Awatar monstro
    Mieszka w
    lubelskie - Białoruś tuż, tuż...
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Mam flipside 400 i coś nie mogę się do niego przyzwyczaić a znalazłem coś takiego ;

Ładna cena... A ja się cały czas zastanawiam na naneu K3, chyba po wyjęciu dolnych przegródek mógłby czasem zastąpić zwykły plecak? Brakuje mi właśnie coś uniwersalnego i większego... Zwykle noszę Lowepro Inverse 100AW i bardzo ją sobie chwalę, nawet na krótkie wypady w góry, bo wcale mi nie ciąży, ma łatwy dostęp do sprzętu, a czasem nawet służy i tak:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	lowepro.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	28,3 KB
ID:	30843  
    "łapię chwile ulotne..."

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta

Macałem. Moim zdaniem ma jedną, poważną wadę: dostęp do sprzętu. Widoczna na zdjęciu klapa z logiem producenta otwiera się w dół. W środku jest tzw. insert, w który wstawiasz sprzęt. I tu jest problem: insert ma rączkę. Gdy masz założony plecak, ktoś może otworzyć klapę i wyciągnąć sprzęt jak przysłowiowego czteropaka. Że jest to możliwe, sprawdzałem w e-horyzont w Katowicach.
    Fajne są plecaki Naneu K3/K4 lub Alpha. Niezły też jest Lowepro Primus.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar monstro
    Mieszka w
    lubelskie - Białoruś tuż, tuż...
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A czy jest tu jakiś użytkownik Naneu K3, który ma 180cm wzrostu? Bo mam takie pytanie, czy pas biodrowy i reszta jest na swoim miejscu po założeniu tego plecaka? Nie wiem, czy uda mi się go obejrzeć "na żywo" przed zakupem, a nie chciałoby mi się go potem odsyłać...
    "łapię chwile ulotne..."

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez monstro Zobacz posta
    A czy jest tu jakiś użytkownik Naneu K3, który ma 180cm wzrostu? Bo mam takie pytanie, czy pas biodrowy i reszta jest na swoim miejscu po założeniu tego plecaka? Nie wiem, czy uda mi się go obejrzeć "na żywo" przed zakupem, a nie chciałoby mi się go potem odsyłać...
    Miałem, sprzedałem jakieś 3 tygodnie temu.
    Mam 181 cm, więc łapię się do założeń. Z pasem nie ma problemu, akceptuje też spore brzuszki
    Generalnie plecak jest dużo, jakby robiony właśnie pod osoby wyższe czy większe.
    Ja sprzedałem, bo po prostu jak na moje potrzeby był zbyt duży. Ze względów zdrowotnych raczej ograniczam ciężar sprzętu, a nie rozbudowuję go.