a ja mam i polecam http://www.tamrac.com/5547.htm naprawde wygodny ,pakowny i nie wyglada bezmyslnie jak wiekszosc plecakow.a i mocowanie statywy pod spodem .
Ostatnio edytowane przez judasz ; 18.06.09 o 15:45
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Czy ktoś miętosił tego typu torby fomei? Nadaje się to do czegoś?
chodziło mi nie tyle o jej wielkość co o jakość i "fajność"
macie moze jakas sugestie co do plecaka w gory - takiego zeby weszly 2 body z zapietymi obiektywami + dodatkowo 1 obiektyw i 1 lampa; no i oczywiscie niezbednik trapera amatora??
Chcialbym zeby nie byl tez jakis gigantyczny - tak zeby ewentualnie no zwyczajne miejskie wojaze sie nadal, a z drugiej hmm... wiem ze marudze - ale zeby miescil co nieco poza sprzetem foto
No i cena max 400PLN
Moze ktos ma cos takiego i sie moze podzielic swoimi wrazeniami.
Pozdrawiam
ja w gorki zakupilem naneu pro k3l, polecono mi go wlasnie tutaj(mozesz tez przyjrzec sie jego braciszkowi - k4l)
2 body z zapietymi obiektywami - moze byc ciezko, ale chyba wykonalne, nie wiem tez ile gratow niefotograficznych chcesz zabrac, moze byc troche malo miejsca na nie jezeli potrzebujesz jakiejs konkretnej przestrzeni
Możesz mieć problem. 2 body z obiektywami i inne szpeje zapełnią niegigantyczny plecak w całości.
Mam K3. Nie jest specjalnie mały a mieści E510 z 2 kitami, lampę i jakieś fotodrobnostki. Drugie body byłoby ciężko upchnąć.
Niezbędnik trapera amatora też raczej nie wejdzie. Do górnej kieszeni polar (cienki), goretex (najlepiej pac lite) i jakiś drobny prowiant. Jeśli traper amator używa jakichś kocherów itp. to będzie problem. Wodę 1,5 można upchnąć razem ze statywem ale jest mało stabilna. do bocznych kieszonek wejdą 2 wody 0,7 l.
Może w góry pomyśl o K5? (ale jest bardzo niemiejski)
Może jak winrar zacznie robić plecaki to się uda malutki któy pomieści dużo rzeczy![]()
Dzieki za szybka reakcje.
Idealu nie ma - tego to jestem pewien - ale mam pytanie do tego k3l - czy serio 2 body z obiektywami tam nie wejda + 1 dodatkowo - lampe moge upchnac gdzie indziej ewentualnie?
K5 to zdecydowanie za duze bydle - ogladalem w sieci jeszcze k4l ale calosciowo juz on dla mnie za duzy jak na miejskie wedrowki
Jako ekwipunek trapera amatora mam na mysli goretex jakies i jakies drobniejsze szpargaly + reczniczek co by w schronisku mozna bylo przenocowac bez specjalnie odczuwalnego dyskomfortu.
Aha a moze ktos mial do czynienia z plecakiem kata DR467/DR466/DR465 i moglby sie podzielic wrazeniami.