Strona 59 z 87 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bełchatów/Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam,

Jako, że jestem posiadaczem defendera 200, to tylko krótko w temacie. Noszę 1 body z zapiętym obiektywem +3 dodatkowe i lampa. Pozostaje niewiele miejsca w glownej kieszeni. W zwiazku tym w Twoim przypadku powiedziałbym, że będzie na styk, chyba że masz np. 2 krótkie sloiki - bo torba jest dość wysoka to można 2 na wysokość zmiescić. A poza tym jest to moja jedyna torba więc biorę ją wszędzie ze sobą i nie narzekam.

Dodatkowa zaletą tych toreb jest płaski wierzch, który często wykorzystuje do różnych dziwnych rzeczy np. jak aparat ciąży to można wygodnie sobie położyć na tym i przytrzymywać tylko zamiast cały czas w dłoni lub na szyi

Poza tym czesto zamiast 1go sloika wchodzi butelka z wodą tez sie przydaje

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez a_wykrota Zobacz posta
    ...Hama wydaje się ogromna - tylko bardzo fotograficznie wygląda i cena 220 (ponad 300pln) mi się nie podoba (jest duża różnica między 220 a 200? nie mogę też nigdzie znaleźć czy 200 ma organizer)
    ...
    Organizer mają wszystkie z tej serii (miałem 180). Natomiast faktem jest że 220 to już potężna torba (choć na Twoje potrzeby pewnie będzie na styk). Torba jest świetnie wykonana, jedynie brakowało mi małych przegródek w komorze (miałem założone ze dwie ze starej chińskiej torby).
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No prawie mnie do tej Hamy przekonaliście.

Szkoda, że w Poznaniu taka posucha ze sklepami foto, że nawet nie ma gdzie zmacać tej torby.

Teoretycznie mam też chińczyka na street, ale może kupie tą Hame plus może Crumplera jakiegoś na steeta kiedyś.

Choć podoba mi się też ten Naneu Sahara 115F - coraz częściej zapuszczam się w miejsca, gdzie widok torby foto, oznacza jedno

Zostaje dylemat Hama 200/220. Mówicie, że do 200 nie wejdą dwa body z luzem? (30d z gripem i 5d.)
    dzięki za odwiedzi!!!
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ...Szkoda, że w Poznaniu taka posucha ze sklepami foto, że nawet nie ma gdzie zmacać tej torby....
    Może Masz w okolicy MM? Ja oglądałem i "macałem" tą Hamę właśnie w MM (tyle że we Wrocławiu)...

Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    MM jest. Wybiorę się - choć wątpię bo dział foto mają kiepski.

Pamiętasz ile kosztowała we Wrocku??
    Kątem oka mego :

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Pamiętasz ile kosztowała we Wrocku??
    Kupowałem tą torbę jakoś tak na jesieni (Hama Defender 180) - wtedy kosztowała koło 250 zł. Co dziwniejsze szukając na necie różnice były minimalne (no ale to było ponad pół roku temu). W 180 spokojnie mieściłem E-3 z podpiętym 12-60mm, dodatkowo ZD 50-200 mm, ZD 50 mm, FL-50R i sporo drobiazgu.
    Wracając do torby - Jesteś przekonany do chodzenia z takim wielkim klocem? Piszę z doświadczenia - sporo chodzę ze sprzętem i po kilku miesiącach stwierdziłem że jednak plecak jest dużo wygodniejszy (torbę sprzedałem jakiś miesiąc temu na forum).
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bełchatów/Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zobacz jeszcze w fotojokerze - czasem maja fajne ceny na torby - ja np. 200-tke kupilem za 219 PLN wlasnie w tam - tyle ze czekalem na okazje

Pozdrawiam

Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez K_Puchatek Zobacz posta
    Kupowałem tą torbę jakoś tak na jesieni (Hama Defender 180) - wtedy kosztowała koło 250 zł. Co dziwniejsze szukając na necie różnice były minimalne (no ale to było ponad pół roku temu). W 180 spokojnie mieściłem E-3 z podpiętym 12-60mm, dodatkowo ZD 50-200 mm, ZD 50 mm, FL-50R i sporo drobiazgu.
    Wracając do torby - Jesteś przekonany do chodzenia z takim wielkim klocem? Piszę z doświadczenia - sporo chodzę ze sprzętem i po kilku miesiącach stwierdziłem że jednak plecak jest dużo wygodniejszy (torbę sprzedałem jakiś miesiąc temu na forum).
    Pozdrawiam
    No właśnie na ślubach plecak jest mniej poręczny jak dla mnie - słabszy dostęp do sprzętu. Choć może się mylę.
    Jak plecak byś polecił??
    Kątem oka mego :

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    No właśnie na ślubach plecak jest mniej poręczny jak dla mnie - słabszy dostęp do sprzętu. Choć może się mylę.
    Jak plecak byś polecił??
    Eee, a nie lepiej na samym ślubie zostawić sprzęt w plecaku/torbie w jakimś dostępnym i bezpiecznym miejscu? Do dwóch body podpinasz lampki, odpowiednie do sytuacji ogniskowe, ewentualnie jeszcze jakieś szkiełko w futerale na pasku i jedziesz. Jakoś nie wyobrażam sobie fotografa z całym tym kramem pałętającego się wkoło Młodych.
    W tym przypadku duży kloc, niezależnie czy to torba czy plecak, służy do przenoszenia sprzętu z miejsca na miejsce. Plecak wydaje się być wygodniejszy.

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Eee, a nie lepiej na samym ślubie zostawić sprzęt w plecaku/torbie w jakimś dostępnym i bezpiecznym miejscu? Do dwóch body podpinasz lampki, odpowiednie do sytuacji ogniskowe, ewentualnie jeszcze jakieś szkiełko w futerale na pasku i jedziesz. Jakoś nie wyobrażam sobie fotografa z całym tym kramem pałętającego się wkoło Młodych.
    W tym przypadku duży kloc, niezależnie czy to torba czy plecak, służy do przenoszenia sprzętu z miejsca na miejsce. Plecak wydaje się być wygodniejszy.

Pozdrawiam
    No wiadomo, że w kościele zostawiam plecak/torbę i śmigam bez. Tylko potem trzeba się wynieść przed kościół itp.

Może faktycznie plecak tylko jaki ? Naneu Sahara plecak wydaje się być ok?
    taki jak ten? http://allegro.pl/item647147599_bogu...ara_217_f.html
    Kątem oka mego :