Ostatnio edytowane przez grizz ; 20.04.09 o 21:06 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przejrzałem wątek, ale większość linków do Allegro już nieaktualna.
Może ktoś doradzić jakiś pakowny plecak (duże body, dwa duże szkiełka i garść drobiazgu) za rozsądną cenę? Na zdjęciach wszystkie wyglądają fajnie, ale mnie chodzi o coś, co już ktoś wypróbował i jest zadowolony.
W torbie już mi się toto w komplecie nie mieści![]()
Mam prośbę do posiadacza Naneu Pro Alpha-L - o zrobienie zdjęć plecaka na plecach. Szukam czegoś do ok. 300zł, na e1, 14-54, lampę, OM, trzy szkła OM i lubitela + statyw + laptok 15'' + jakieś osobiste rzeczy. Chciałbym jeden plecak na wszystkie okazje - a więc nie może być za mały, ma się to wszystko zmieścić, ale też nie chcę, by był jakimś słoniem, z racji na to, że często będe się z nim wybierał na miasto, czy uczelnię, gdzie zabiorę e1 i laptop na przykład - nie chce by był wielki i tym samym nieporęczny w takiej sytuacji. Chcę, by był zgrabny, że tak to ujmę
Właściwie zacieśniłem wybór do wspomnianego Naneu Pro Alpha-L i K3L. K3L wydaje się być świetnym plecakiem, acz trochę przerażają mnie jego gabaryty - mocno odstaje od pleców. Jak jest z Naneu?
Ostatecznie wolę, by nie weszło wszystko (bo i kiedy zabiorę ze sobą tyle szpeji?), ale by był zgrabny. Musi wejść e1 z obiektywem i lampą i jakieś zeszyty a4, książki oraz musi być miejsce na statyw.
Poza tym, jeśli ktoś byłby zainteresowany, gdy kupię ów, będe miał na zbyciu Tamraca Adventure 7 - świetny plecak, ekstra wykonany, wygodny, ale nie mieści mi się tam laptop - dlatego zmiana.
pozdrawiam
dzieki za pomoc
Naneu jakos pominalem w poszukiwaniach wlasnie ze wzgledu na Alphe ktora mi sie totalnie nie podoba
K3L pro to widze jednak perelka, przyjrze mu sie uwazniej![]()
Witajcie!
Mam pytanie , czy w ogóle coś takiego jest.
Mam od nie dawna lustrzankę,ale torby jeszcze nie,a na sobotę jest już mi potrzebna - wyjazd.
Nie chcę kupować jakiejś torby do ręki. Poszukuję czegoś takiego żeby przerzucić przez ramię,przez głowę i na skos -rozumiecie, sportową,nie wiem jak to nazwać?Bym mógła mieć ją tak zapakowaną i spokojnie jeździć na rowerze, chodzić po górach.
Rozumiecie o jaki tym torby mi chodzi czy nie bardzo?
Dodam, że mam Sony Alpha 200 , narazie z jednym obiektywem.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 22.04.09 o 19:36 Powód: przeniosłem do odpowiedniego wątku
Nie bardzo.
Na rower to biodrówka, albo plecak.
W góry, to plecak, albo biodrówka, albo po prostu aparat na szyi, a akcesoria w wyprawowym plecaku.
Torba się nadaje na miasto i na spacery. Nie w teren.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Chodzi mi bardziej o coś takiego jak to drugie. Możliwość przerzucenia przez ramię, możliwość noszenia na ramieniu. Fajne jest to, że można sobie body aparatu, obiektyw,akumulatorek i te wszystkie inne rzeczy poukładać, tylko czy ma ktoś takiego? Zdaje to swój egzamin, wygodne? Polecacie czy raczej na nie jesteście?