dog_master w foto-net mają chyba największy wybór, ale wcześniej zadzwoń i zapytaj czy mają ten konkretny na sklepie, bo może być na głównym magazynie i na miejscu Ci nie pokażą.
dog_master w foto-net mają chyba największy wybór, ale wcześniej zadzwoń i zapytaj czy mają ten konkretny na sklepie, bo może być na głównym magazynie i na miejscu Ci nie pokażą.
Ha! No i mam! Lowepro Nova 3 [z cyfrowe.pl].
Po pierwsze, super torba
Po drugie, super sklep![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Zamieszczone przez dog_master
Hola, hola, czy to aby nie jest kryptoreklama sklepu ?![]()
Pozdrówka
jak kupiłem torbą E system małą, mieści się w niej wszystko co potrzeba a statyw na rzepy do ramy roweru i w drogę. Torbie nie przeszkadza deszcz i błoto jest szczelna i nie przemaka. Faktem jest jakbym miał długoogniskowy obiektyw byłby kłopot z miejscem na niego ale zestaw E 300 z uchwytem pionowym ob 14-54 i 40-150 plus filtry i FL 36 wchodzą bez problemu. Pozdrawiam.![]()
pozdrawiam Wiejo
Polecam Tamrac System 6
Po minimalnych recznych przeróbkach dzielących elementów mieści się bez problemu E1 z 14-54 plus analog z podobnej wielkości obiektywem. Dodatkowe 40-150 i wszystkie dodatki: lampa, ladowarki, filtry, osłony słoneczne itd...
Ale przede wszystkim nie ma znaczenie czy body ma zapiety grip czy nie - i tak zawsze jest ustawione w pionie i jeśli nie taszczę ze sobą analoga obiektywy mogą miec założone osłony, nawet przy 40-150 nie ma problemu.
Tak się do tego przyzwyczaiłem że chowając sprzet do torby praktycznie nie zakładam dekielków....ochronę pełnią osłony.
Tomek.
Trochę odgrzebuję stary temat ale to tak dla potomności moje skromne zdanie:
Zawsze trzeba wybrac większą torbę niż się aktualnie potrzebuje. Jeszcze rok temu Nova 5 AW wydawała mi się przepastną i bezsensowną torbą jak dla mnie (totalnego amatora). Dzisiaj nadal jestem totalnym amatorem. Wczoraj ją kupiłem. Wcale nie jest już tak wielka![]()
O masz! Raster - powrót z przeszłości marnotrawnegoDecyzja zapadła co do 2oo?
Generalnie Raster ma rację - miejsca nigdy nie za mało. Moim zdaniem najlepiej jednak mieć dwie torby lub konfigurację typu torbę i plecak. Jedna duża torba/plecak do pomieszczenie wszystkiego co mamy, a druga jak najmniejsza torba do opcji: korpus+obiektyw+lampa+drobiazgi. Trochę może bardziej kosztowne, ale wg. mnie wielce funkcjonalne. Jedziemy na długą wyprawę, nie wiemy co się może przydać, zabieramy wszystko do dużej torby, idę na reportaż uliczny lub wycieczkę, zabieram opcję mnimum.
Raster, ile dałeś za 5 AW? Masz już drugi korpus do tej torby?![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
hehe
Dałem 250 zł. Za nóweczkę. Tak naprawdę to szedłem po zamówioną AW4. Ale jak ją zobaczyłem to zapłakałemMyślałem, że jest dużo większa (pierwszy raz widziałem obie te torby na żywo - wcześniej tylko w necie na fotkach). Na szczęście sprzedający miał AW5 i chęć i wolę "puszczenia" jej w dobrej cenie
D200 - oczywiście, że chciałbym ten korpus... Ale... właśnie zamówiłem Nikkora 85 1,8. W planach Nikkor 180 2,8 albo 80-200 2,8, a dodatkowo na wiosnę skuter tak więc... d200 być może dopiero w wakacje. Najważniejsze są fajniste i jasne szkiełka. Chęć posiadania d200 kusi ale... przeżyję też bez niego. W końcu d70s też "potrafi robić zdjęcia"![]()
o zgrozo !!!
nawet nie patrzyłem co wklejam teraz juz nie mogę nic zmienic w poprzednim poście
a ten plecak to:
http://www.foto-mil.pl/product_info....acturers_id/48
bardzo mi się podoba tylko tyle ze E-1 z gripem troche duży i trzeba było pokombinować
Pozdrawiam
Trochę mały jak na więcej sprzętu![]()