Potrzebuje torbę do e-520 plus 14-42, 40-150 i w przyszłości 70-300mm plus bateria, filtry i karty. Czytałem kilka stron tego tematu jednak panuje w nim spory chaos
Miał ktoś styczność z torbami i plecakami olympusa e-system???
Potrzebuje torbę do e-520 plus 14-42, 40-150 i w przyszłości 70-300mm plus bateria, filtry i karty. Czytałem kilka stron tego tematu jednak panuje w nim spory chaos
Miał ktoś styczność z torbami i plecakami olympusa e-system???
VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl
E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...
Jakby ktos narzekal na to, ze np. toploader jest malo pakownyto ja dzis do mojego Lowepro Toploader Zoom 2 zmiescilam E-330 + 50-200 + ZD8 + Sigma30 + duperelki [bateria/pamiec/mikrofibra]
Body z tele w glownej, drobiazgi w klapie, a stalki w futeralach zuiko w malej, zewnetrznej kieszonce ;]
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
witam
czy ktos ma taki plecak Lowepro Rover AW II ?
http://www.allegro.pl/item434766706_...D_prezent.html
interesuje mnie wielkość i pakowność?
mam teraz Lowepro Orion Trekker II i szukam czegoś wiekszego , ale nie wielkości stodoły
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 15.09.08 o 13:23
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Nie potrzebuje plecaka, decyduje się na torbę, choć jeszcze troche poczytam
![]()
E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...
(Nie potrzebuje plecaka , decyduje się na torbę, choć jeszcze troche poczytam )
to wszystko zalezy od tego do czego potrzebujesz ?
najlepiej mieć plecak i torbę
mam to przetestowane na własnej skórze
na długą wycieczkę piesza zabieram 510 do tego szklarnię + C8080, parę razy katowałem z torbą , po jakimś czasie zaczynasz przekładac z jednego ramienia na drugie i tak wkoło
dlatego do noszenia na dłuzsze odcinki tylko moim zdaniem plecak, oczywiście jest mniej wygodny jezeli chodzi o wyjmowanie sprzetu niz torba .
Natomiast na imprezy "stacjonarne" lepiej sprawdz sie torba .
mam Lowepro Nova 4 - uwazam ze jest spoko ( mieszczę cały sprzęt) , natomiast plecak jak juz pisałem Orion Trekker II - jest juz mały
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Torba olympusa dotarła do mnie wczoraj, bardzo dobry zakup, w zasadzie nie ma do czego się przyczepić. Szczerze polecam.
Mam DryZone, pewnie podobny gabarytem. Wchodzi puszka z obiektywem 12-60, pod spód polar i akumulatory lub 50. Po bokach 35-100 lub 50-200+fisheye z jednej strony, 7-14 i coś jeszcze z drugiej. I jest upchane.
Komora na ciuchy mała. Laptop z 15 calową matrycą się nie mieści.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Przepraszam za lenistwo ale nie przeczytałem całego wątku bo ciut długi.
Mam następujący dylemat co kupić: E-System Pro Backpack czy Lowepro Vertex 100 AW ceny są bardzo zbliżone, jeśli ktoś jest w stanie uzasadnić który plecak jest lepszy to był bym bardzo wdzięczny.
A tak na marginesie sprzedawca w FotoMaster we wrocławiu stwirdził że plecak Olympusa to szajs i lepiej wybrać coś firmy specializującej się w tym temaci. Osobiście niechce mi się wieżyć, że Olympus mógłby sprzedawać szajs za niecałe 600zł.
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.