Strona 45 z 87 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki za foty. Takie maleństwo w sumie ta torba, albo model taki duży :P
    (to w klatce to królik czy inny zwierz?)

Jeszcze kilka pytań.

Jak z upychaniem sprzętu? Wchodzi bezproblemowo, czy trzeba na ścisk? Jak z wyciąganiem, na przykład kiedy tulipan jest zakręcony na odwrót - nie zahacza się o coś przy wyciąganiu?

Czy aparacik wchodzi głęboko czy wystaje, w sensie, czy jest na tyle bezpiecznie schowany, że np. przy otwartej torbie na ramieniu nie "gibnie" się całość i body nie poleci na asfalt?

Czy pasek naramienny jest wygodny do jakichś dłuższych wędrówek?

Z góry dzięki.
    "Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czy ktoś coś wie na temat takiego wynalazku, co zwie się LowePro Inverse 100 AW? Ma to ktoś? Widział to ktoś? Może ktoś wie czy można to gdzieś pomacać w Poznaniu? Ta torba wydaje się być solidna, ale miniaturowe zdjęcia z netu i opis ze strony producenta to trochę mało... Chyba nie jest to zbyt popularny model, bo opinii o nim nie ma, a i w sklepach internetowych jest raczej rzadkością. Ale pasowałby mi w 100 procentach, tylko ten brak informacji.
    To nowa linia toreb Lowepro, testowałem ją w Media Markt i pierwsze co mi się nasunęło to, to że jest torbą idealną dla rowerzystów i łazików górskich, ponieważ nic się nie majta. Można ją zapiąć w pas na plecach (jadąc np rowerem), jak chcesz to z przodu, ogólnie możesz ją okręcać wokół pasa. Torba ta posiada również opcję na ramienną. Faktycznie jest torbą solidną. Zmieszczą się do niej swobodnie dwa obiektywy. Torba oczywiście należy do rodziny All Weather, czyli na trudne warunki pogodowe. Podskocz sobie do Media, powinni ją mieć, sklepy te raczej się nie różnią asortymentowo.
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Drughi Zobacz posta
    Podskocz sobie do Media, powinni ją mieć, sklepy te raczej się nie różnią asortymentowo.
    Byłem w jednym z poznańskich MM i niestety nie mieli. Ale jeszcze poszukam. Dzięki za info.

Mieszka w
    Szczecin - obecnie na emigracji
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a co sądzicie o torbach z serii kalahari?

http://stores.ebay.de/Riccos-Camera_...QQftidZ2QQtZkm

osobiscie sie zastanawiam na kupnem k-31

http://cgi.ebay.de/Tasche-fuer-Panas...742.m153.l1262

lub model k -22

http://cgi.ebay.de/Tasche-Sony-DSC-H...742.m153.l1262

czy ktoś posiada takową i może sie podzielić spostrzeżeniami? czy dwa olki [510 i e-3] +troche niezbędnych klamotów w nią sie zmieszcza?
    na polskim ebayu te torby sa niestety droższe , u szkopków troche taniej no i gwarancja

w tym sklepiku są natomiast dość tanie plecaki

http://stores.ebay.de/cam-bag-store_...dZ2QQpZ2QQtZkm
    Ostatnio edytowane przez Yurek ; 31.08.08 o 18:05

| OlyJedi Awatar misiek1928
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez raven66 Zobacz posta
    Dzięki za foty. Takie maleństwo w sumie ta torba, albo model taki duży :P
    (to w klatce to królik czy inny zwierz?)
    Model ze mnie całkiem spory, nawet bym powiedział bardzo spory. Torba jest dość duża. W klatce siedzi mały, stary królik

Jak z upychaniem sprzętu? Wchodzi bezproblemowo, czy trzeba na ścisk?
    E-510 wchodzi idealnie. Ścianki są regulowane więc można sobie dopasować do własnego body. Przy E-510 jest luźno przy wkładaniu body i wystarczająco ciasno aby się dobrze trzymało. Podobnie z dodatkowym szkiełkiem w komorze obok.

Jak z wyciąganiem, na przykład kiedy tulipan jest zakręcony na odwrót - nie zahacza się o coś przy wyciąganiu?
    Nic a nic. Ja mam tulipany na obu oczkach. Ani ten na body nie haczy, ani ten zapasowy.

Czy aparacik wchodzi głęboko czy wystaje, w sensie, czy jest na tyle bezpiecznie schowany, że np. przy otwartej torbie na ramieniu nie "gibnie" się całość i body nie poleci na asfalt?
    Ponad body zostaje jeszcze około 6cm ochrony (z obiektywem 14-42), z 40-150 odpowiednio mniej, ale zawsze kilka cm "krawężnika" + zagięcie zamka błyskawicznego.

Czy pasek naramienny jest wygodny do jakichś dłuższych wędrówek?
    Do dłuższych... ja z nim wędrowałem 12h po targach berlińskich i samym Berlinie. Żadnych negatywnych odczuć, torba niczym nieobecna - poza masą zawartych w niej rupieci
    Olympus E-510 | 14-42mm 1:3.5-5.6| 40-150mm 1:4-5.6 | M42 Helios 44-4 1:2.0-16 58mm | SanDisk CF Extreme IV 4GB

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki za odpowiedzi. Przydadzą się.
    "Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez teufel Zobacz posta
    Kupiłem sobie Orion Trekkera II...
    Czas na ocenę...

Jestem bardzo zadowolony z niego. E-510 mieści się z przypiętym 14-42 i 40-150. Ofc drugi obiektyw też, trzymam równiez ładowarkę i waszystkie kabelki. Udało mi się wcisnąć letnią kurtkę + 2 piwa + książkę w formacie A4. Do tego jeszcze małe kieszenie w środku i po bokach. Jesli ktoś potrzebuje plecaka z dwoma komorami, a nie ma za dużo obiektywów(3 - 4 zmieszczą się - po wyjęciu kabli lub przełożeniu ich do górnej komory) to zdecydowanie polecam. Szkoda, że nie ma pokrowca, ale można dokupić w internecie za 20zł.
    E-510 + dual kit + ZD 70-300 + petri 55mm 1:1.8 + CF 8GB SanDisk Extreme III + CF 16GB Pretec + xD 1GB FujiFilm + Orion Trekker II + Metz 48 AF-1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo pojemny plecak - JPA Monster http://www.allegro.pl/item426081142_...a_monster.html

Osobiscie szukam plecaka, który pomieści 2 body (olek E-510 i Canon AE-1 ), 5 szkieł (3 do Canona, 2 olkowe) i lampe Czy warto w coś takiego zainwestować?

aha strona firmy http://www.jpa.com.pl/index.php?stro...,1,55,ant.html

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kavathar Zobacz posta

Osobiscie szukam plecaka, który pomieści 2 body (olek E-510 i Canon AE-1 ), 5 szkieł (3 do Canona, 2 olkowe) i lampe Czy warto w coś takiego zainwestować?
    heheh i jeszcze tragarza

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta
    heheh i jeszcze tragarza
    Tragarzem to ja będę . Więc co myślicie o tym plecaczku?
    Jest jeszcze Naneu Pro Alpha, lecz obecnie mam problemy dorwaniem dziada o normalnej cenie (do 170zł)