Strona 15 z 87 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 861

Wątek: torba / plecak

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Plecak ma cenę sugerowaną 159 brutto, kupić można pewnie wszędzie tam, gdzie mają kontakt z Olympusem, np. Vobis.
    Zastanawia mnie tylko jak on w praktyce wygląda. W sieci bardzo mało informacji.
    Ktoś go dotykał? Jakieś uwagi? Całkiem super byłoby gdybyśmy mogli zobaczyć jakieś dokładniejsze zdjęcia

Pozdrawiam!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witojcie!
    Mam E510 Dual kita i dziś kupiłem sobie torbę Lowepro EDIT 140. Fajna mała sztywna, w środku miekka, regulowana przegroda na drugi obiektyw, kieszonki na duperele typu karty, filtry itp. Największą zaletą jak dla mnie jest to że jest mała, preferuję przede wszystkim teren, wycieczki po górach gdzie na plecach mam załadowany plecak, więc plecak foto całkowicie odpada. A w razie ulewy, czy łojenia Orlej Perci gdzie dyndająca torba jest co najmniej niewygodna, można ją skitrać do plecaka na który mam pokrowiec "na deszcz" i gitara, ręce wolne na razie jestem kontent, próbą zarówno dla torby jak i fociaka będzie wyjazd w Tatry w lutym to sie okaże, pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Rozglądam się za małą torbą turystyczną na aparat (E-410 + 2-3 szkła + drobiazgi), najlepiej biodrową. Torba naramienna coraz bardziej mnie denerwuje, a na plecach już miejsca na aparat nie znajdę. Znalazłem coś, co by mi odpowiadało: Lowepro Off Trail 1. Może jest ktoś, kto miał z tą torbą do czynienia i mógłby coś o niej powiedzieć?

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Naprawdę nikt z forumowiczy nie miał styczności z systemowym plecakiem Olympusa? Jak wspominałem, byłbym naprwdę wdzięczny za opinie na jego temat.

Mieszka w
    3City
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja z początku zastanawiałem się tylko nad torbą, ale po przeczytaniu tego wątku coraz bardziej skłaniam się ku plecakowi ze wskazaniem na Lowepro Slingshota, tylko jeszcze nie wiem czy 100 czy 200, muszę w realu sprawdzić co bardziej by mi dopowiadało

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lookaszkam
    Ja z początku zastanawiałem się tylko nad torbą, ale po przeczytaniu tego wątku coraz bardziej skłaniam się ku plecakowi ze wskazaniem na Lowepro Slingshota, tylko jeszcze nie wiem czy 100 czy 200, muszę w realu sprawdzić co bardziej by mi dopowiadało
    Niedawno nabyłem Lowepro Slingshot 100 AW w ciemno (tzn. nie znając fizycznej pojemności) na Allegro po atrakcyjnej cenie.
    Super sprawa. Bardzo zadowolony jestem z nabytku.
    Przede wsystkim DUUUŻO wygodniejszy w użytkowaniu niż zwykły plecak.

Co do wielkości to 100-ka jest w sam raz dla serii E-4xx i E510 plus trzy szkiełka (w tym jedno zapięte do body - może być nawet 40-150 ale ze "złożoną" osłoną).

Jak znajdę chwilkę, to zapodam kilka fotek.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Mam 200 slingshot`a- jest b.wygodny,ale jego pojemność się "zmniejsza" /nie wchodzi duża sigma /
    Jacek

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja użytkuję od miesiąca pojemniejszy model SlingShota, tj. AW 200. Wchodzi swobodnie body z zapiętym ZD 50-200 plus 4 szkła, czyli model "rozwojowy" jak dla mnie. ZD 50-200 wchodzi również odpięte od body w jedną z 4 przegródek, czyli nie ma przymusu noszenia podpiętego. Odnoszę wrażenie, że nic dłuższego od 50-200 nie wlezie. W górnym zasobniku noszę jeszcze statyw do macro SLIK MINI-PRO V, który się przydaje i nie wiele waży. Plecak jak najbardziej polecam.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja sie w koncu zdecydowalam, do toploadera na jedno szklo [fartem miesci rowniutko zapiete 50-200 ] i torby nova3 na cala szklarnie dojdzie wlasnie slingshot - tylko wlasnie rozmiaru nie wiem... Nova3 miesci body+szklo + 2 szkla + lampe +... jak sie dobrze ulozy, to trzeciez szklo wejdzie.

Najchetniej wzielabym 300, ale to juz duze, brzydkie "pudlo" Hm, no i te gorne komory sa malutkie, a spokojnie mozna bylo zrobic ciut wieksza :/

Znacie jeszcze jakies podobne plecaki innych firm? Ostatnio w MediaM. widzialam Samsonite'a, ale nie byl zbyt wygodny :/ Rozmiarowo kolo 200.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Krolik77
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Ja użytkuję od miesiąca pojemniejszy model SlingShota, tj. AW 200. Wchodzi swobodnie body z zapiętym ZD 50-200 plus 4 szkła, czyli model "rozwojowy" jak dla mnie. ZD 50-200 wchodzi również odpięte od body w jedną z 4 przegródek, czyli nie ma przymusu noszenia podpiętego. Odnoszę wrażenie, że nic dłuższego od 50-200 nie wlezie. W górnym zasobniku noszę jeszcze statyw do macro SLIK MINI-PRO V, który się przydaje i nie wiele waży. Plecak jak najbardziej polecam.
    Witam

Szukam plecaka do zestawu E-3 z zd 50-200 , 14-54mm , 35mm i lampa . Interesuje mnie SlingShot 200. Napisałeś już że mnieści się obiektyw 50-200 co mnie bardzo cieszy . Nie wiem tylko czy zmieści się body E-3 z gripem . Szukam jak najmniejszego plecaka do wyżej wymienionego zestawu . Ja obecnie posiadam plecak Tamrac Adventure 7 do którego niestety nie ma szans zmieścić E-3 z gripem i obiektywu 50-200mm .

pozdr. Krolik