Strona 13 z 87 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 861

Wątek: torba / plecak

Awatar historikus
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Cytat Zamieszczone przez jones
    hej!
    co sadzicie o tych plecakach: http://www.allegro.pl/item265868088_...wa_bemowo.html

ma ktos taki?
    Nie znam tej firmy ale robię przymiarki do zakupu trochę większego modelu. Chcę mieć w plecaku dodatkowe paski - piersiowy i biodrowy... W sklepie www.cyfrowe.pl te plecaki są w cenie niższej niż u sprzedawcy z linku Allegro.
    Ponawiam więc pytanie - czy ktoś z Was miał do czynienia z wyrobami firmy Naneu Pro? Ceny są OK a jakość? Interesuje mnie konkretnie plecak Alpha - tam sprzęt wkłada się od strony pleców - zdaje sie być wygodne ale czy tak jest? Poza tym plecak nie wygląda jak plecak foto co raczej też jest zaletą. Chodzi o ten:
    http://www.naneupro.com/products/mo-a/#'
    Używam torby tej marki, konkretnie modelu lima. Jakość ok. bardzo sobie chwale. Jej największą zaletą jest to że... nie wygląda jak torba fotograficzna i jest wyjątkowo praktyczna. Do chodzenia po mieście super. Oczywiście na wypady turystyczne odpada, przesiadam sie na plecak. Plecak alpha "macałem" na giełdzie fotograficznej w Wawie. Jeśli stylistyka Ci odpowiada to wykonanie jest moim zdaniem całkiem w porządku
    Pzdr
    H.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja mam Naneu Pro Alpha. 3 krótkie wypady i sprawdził się; na początku lekko mnie zawiódł bo nie mogłem zapakować laptopa do środka, ale po wywrotce i obciążeniem go dwukrotnie swoim ciężarem, już o laptopie nie myślę . Cały sprzęt i trochę delikatnych drobiazgów wytrzymało próbę (ale to chyba szczęście było). Tak jak piszesz - wcale nie wygląda na plecak foto, czyba że wsadzić mu statyw. Do noszenia - bardzo wygodny.
    Po wyciągnięciu z komory uchwytów i przegródek na sprzęt - nadaje się jako zwykły plecak turystyczny.
    Inna rzecz - wielkość - tu najlepiej samemu sprawdzić. Być może kiedyś zabraknie miejsca ...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    historikus, Kris_1 - dziękuję za opinie.

Cytat Zamieszczone przez Kris_1
    Inna rzecz - wielkość - tu najlepiej samemu sprawdzić. Być może kiedyś zabraknie miejsca ...
    Tu właśnie mam problem. Trudno to ocenić przez Net. Oni mają też większy K3 ale podoba mi się mniej. Fakt faktem - nie lubię zbyt małych plecaków. Jak oceniasz to wkładanie sprzętu od strony pleców - jest wygodne, szybki dostęp? Gdy w plecaku jest sprzęt foto co jeszcze można do niego zmieścić? Jakiś ciuch, coś do picia, książkę? Czy w pasku biodrowym - w tej grubej części blisko plecaka jest jakaś kieszonka - np. na portfel itp. - tak żeby można było tam sięgnąć nie ściągając go z pleców? Z góry dzięki...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Komora na sprzęt foto otwiera się od strony pleców, ale aby się tam dostać to trzeba plecak zdjąć. Jak już plecak stoi (leży) to dostęp jest wygodny.
    Ważne jest że nikt bez zwrócenia uwagi nie rozepnie tej komory od tyłu (nie da się), może co najwyżej rozpiąć kieszenie z tyłu ale do sprzętu foto się nie dostanie.
    W paskach biodrowych nie ma kieszonek, są za to uchwyty (po 3 z każdej strony) do przymocowania czegoś tam ....
    Kieszonka (odpinany pokrowiec) jest na lewym pasku naramiennym, ale jest wąski z przeznaczeniem raczej na walkie-talkie lub komórkę.
    Do plecaka można jeszcze sporo napakować.
    Najlepiej jakbym porobił zdjęcia, ale ..... wybacz - nie dziś (nie chce mi się teraz tego wszystkiego pakować, składać i rozkładać)

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ciekawostka w temacie - KATA
    Może kogoś zainteresuje.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ktotek: obiecałem, więc są:
    Na początek odrobina komentarza - postanowiłem porównać wielkość pojemnika na sprzęt foto z dobrze znaną torbą LowePro Nova 3 AW. Załadowałem E-510 z założonym 14-54 (na razie to mój jedyny obiektyw) z kompaktem, potem włożyłem do plecaka podwójny ręcznik papierowy (dla zobrazowania ile jest miejsca), gdzie było warto - rozłożyłem miarkę z widoczną skalą. Na ostatnim zdjęciu odchyliłem kawałek zdejmowanej przegródki i widać pod spodem fragment pomarańczowego "pojemnika" na sprzęt.
    Tutaj tylko jedno porównanie (zmniejszone), reszta zdjęć w oryginalnej wielkości aby można było sobie powiększyć i obejrzeć szczegóły Tutaj - 9 zdjęć, 28MB. Proszę nie zwracać uwagi na tło, oświetlenie, etc. bo to nie packshoty

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Kris_1 Bardzo dziękuję! Zrobiłeś kawał dobrej roboty dającej mi rzetelny ogląd w kwestii plecaka. Fotki ściągnąłem, jeszcze się im poprzyglądam, postudiuję z linijką. Twój pomysł na umieszczenie miarki oraz ręczników papierowych w kadrach rewelacyjny - widać wszystko jak na dłoni dając punkty odniesienia.
    Jako, że nie jestem autorem tego wątku nie mogę dać nawet punktu "pomógł". Nie pozostaje nic innego jak jeszcze raz podziękować...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cieszę się że również że mogłem pomóc . W końcu to jest chyba najważniejsze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tak z trochę innej beczki...

Czy ktoś nosi aparat w jakimś etui? Kiedyś lustrzanki pakowało się w takiie zabawne skórzane pokrowce... a teraz?

Oleryk
    Gość
    Zabawne były? Te pokrowce?
    Popatrz a ja nigdy się nie uśmiałem

Teraz takich jest niewiele, niedawno ktoś linkował na forum taki, do E-400 z kitem.
    Kiedyś lustrzanki używało się najczęścieś ze stałką-standardem, tak ok. 50mm i do takich były projektowame futerały. Praktycznie sprzedawano je z korpusem.
    Dziś, z zoomami to raczej się nie sprawdza.