Strona 30 z 87 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    Dzięki mariouche za fotę. Właśnie tak próbowałam wcisnąć swoją jedną nogę, ale mam frocię i jej zaciski nie chcą łatwo wejść, a na siłę pchać nie chciałam... Może jednak.. Hm... Jak sie popieści, to się zmieści?

A nie wiesz czasem do czego można zastosować taśmę, która jest na spodzie plecaczka?
    Kup rzepy i zrób z nich paski

Albo wykorzystaj rzepy do nart jako gotowce.
    Trzymają mega-mocno.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

super pomysł - SlipLock nie będzie się tak bardzo rozciągał, a i statywik będzie można zawiesić - muszę wpaść do jakiegoś sklepu narciarskiego :s

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Tak,też o rzepach myślałam. Tylko, że trzeba pokombinować, jak je opleść wokół monopodu, bo zamiast być poziomo, to w sliplocku będą pionowo

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    Tak,też o rzepach myślałam. Tylko, że trzeba pokombinować, jak je opleść wokół monopodu, bo zamiast być poziomo, to w sliplocku będą pionowo
    Te narciarskie są odpowiednio elastyczne - jeden założysz przekręcony w lewo, drugi w prawo i będzie ok
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    zastanawiam się nad kupnem plecaka dwukomorowego, myślałem nad Naneu K3 PRO Adventure - http://allegro.pl/item341167471_nane...oto_f_vat.html
    ale znalazłem taki oto plecaczek Mekko - http://allegro.pl/item339115534_dwuk...pokrowiec.html
    W sumie obydwa są bardzo podobne. Nie chciałbym przepłacać, a Mekko jest tańszy. Czy warto dopłacać do Naneu? Plecaka chciałbym używać do pieszych wycieczek po górach, więc fajnie by było gdyby w górnej komorze zmieścił się jakiś ciuch, butelka wody i coś do żarcia :P Ma ktoś może doświadczenia z plecakami tego typu?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Nie przeceniaj tej drugiej komory... jednak kurtka/polar + woda trochę miejsca zajmuja... Lepiej brać w góry zwykły plecak, do którego tylko wkładasz inserta z torby/plecaka foto

Mekko - co do jakości to polecam. Mam doczynienia z torbą tej formy - cud miód.

Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Nie przeceniaj tej drugiej komory... jednak kurtka/polar + woda trochę miejsca zajmuja... Lepiej brać w góry zwykły plecak, do którego tylko wkładasz inserta z torby/plecaka foto
    Pomysł ze zwykłym plecakiem i insterem wydaje się optymalnym rozwiązaniem, tylko będzie pewnie problem z dostępem do aparatu i reszty gratów. Szkoda, że nie mam możliwości pomacania plecaka takiego typu, pewnie to rozwiałoby moje wszystkie wątpliwości.

Mekko - co do jakości to polecam. Mam doczynienia z torbą tej formy - cud miód.
    Nie jesteś pierwszą osobą która ma takie zdanie o firmie Mekko. No i cena tego plecaka atrakcyjna... chyba i tak kupię w celach bardziej codziennych

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kiewas Zobacz posta
    Plecaka chciałbym używać do pieszych wycieczek po górach, więc fajnie by było gdyby w górnej komorze zmieścił się jakiś ciuch, butelka wody i coś do żarcia :P Ma ktoś może doświadczenia z plecakami tego typu?
    Prawdę mówiąc... Tak jak napisał Grizz. W góry nie ma to jak ergonomiczny plecak przeznaczony do takich celów.

Ja miałem torbo-plecak, góra na szpeje, dolna komora zabezpieczona na aparat, itp.
    Przy kilku godzinach łażenia w terenie był po prostu niewygodny. Wyginał, przeciekał, zbierał pot. Masakra.

Rozwiązałem to kupując małą torbę na aparat/obiektyw + ew. filtry, żeby było pod ręką. Torebeczka jest niewielka (jakieś 25x35cm), E-500 się mieści (i 14-54 oraz 40-150). Nie przeszkadza w wędrówce, zawsze jest pod ręką, nie trzeba się tarabanić ze ściąganiem plecaka w nagłej potrzebie.

Po co zatem warto zainwestować w dobry turystyczny plecak? Choćby po to, żeby w czasie nagłej burzy wrzucić do niego torebeczkę ze sprzętem i mieć pewność, że nie zaleje go woda. Sprawdziłem to w sobotę (plecak do wędrówki ma 25 litrów pojemności, mieści jedzenie, picie, ubranie i awaryjnie przyboczny sprzęt foto).

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kiewas Zobacz posta
    Pomysł ze zwykłym plecakiem i insterem wydaje się optymalnym rozwiązaniem, tylko będzie pewnie problem z dostępem do aparatu i reszty gratów. Szkoda, że nie mam możliwości pomacania plecaka takiego typu, pewnie to rozwiałoby moje wszystkie wątpliwości.
    Mam 2 plecaki foto :P, ale po górach stosuję metodę opisaną wyżej. (chyba, ze to jednodniowe wypada TYPOWO fotograficzne)

Problemu z dostępem do aparatu nie mam - bo ten wisi na szyi:P przez większość czasu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Te narciarskie są odpowiednio elastyczne - jeden założysz przekręcony w lewo, drugi w prawo i będzie ok
    Tak zrobiłam Z tym, że najpierw założyłam pionowe 2 (bo mam dwie dziury) i do tych mocno osadzonych dwóch drugie dwa - poziomo, w które już wchodzi monopod. Trzyma się to całkiem mocno Nawet szybko się mocuje i ściąga kij. Odpowiednio tylko musiałam skrócić te taśmy. Kosztowało w sumie 26 PLN (4 taśmy po 6,50).

Cyknęłam szybkie fotki - może pomogą w rozwikłaniu powyzszego opisu hehe:

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowane przez Plumek ; 14.04.08 o 15:16

Swoje fotki wrzucam na Insta