zważywszy na fakt, że jesteś Tadeuszu osobą najbardziej wnikliwie oceniającą zamieszczane tu zdjęcia oraz na to, że ja jestem absolutnym amatorem (:P), mogę jedynie napisać, że:
1. jak dla mnie - super skadrowane, choć przycięte... GO nieco zbyt mała - płatki z prawej strony rozmyte (?).. generalnie - i tak powala mnie na kolana :P
2. choć brak tak intensywnej kolorystyki, jak w pierwszym.. świetnie oddana delikatność płatków.. prześwity tła + krople.. jak dla mnie - dużo szczegółów
wiem, że sie nie znam, ale i tak mi sie podoba
pzdr![]()
lopez,
Podoba mi sie Twoja recenzja, przede wszystkim dlatego, że piszesz konkretnie co i dlaczego (nawet zakładając, że przesadzasz w optymistycznej ocenie fotek). Takie uzasadnienie to jest wartość sama w sobie, pozwala konfrontować Twoją opinię z tymi realnymi fotkami tu na forum. Dziekuję.
Pzdr, TJ
PS
Wolałbym bardziej krytyczne opinie, stwarzają mocne powody do dyskusji.
Pzdr, TJ
Dla mnie na pierwszej focie równowaga przesunięta trochę za bardzo w lewo. Drugie mnie bardziej przekonuje. Fajne prześwity i krople. Nie znam się prawdę mówiąc na kwiatkach i trudno mi oceniać takie zdjęcia.
Rafał,
Pierwszą fotkę mozna tak zinterpretować, ponieważ jest pewna niekonsekwencja kompozycyjna, tarcza kwiatu jest zwrócona w lewo, patrzy w lewo, a centrum tarczy, skąd wychodza promienie płatków nie jest przesunięte w prawo, jak oczekujemy, tylko w lewo.
Jesli chodzi o drugą fotkę, to zalezy mi na dostatecznym jej powiększeniu przy oglądaniu, tak aby widoczna była gra świateł.
Pzdr, TJ