Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy warto płacic za rozszerzenie gwarancji?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Czy warto płacic za rozszerzenie gwarancji?

Mam dylemat natury raczej moralnej
    W tym tygodniu kupuję żonie (fanow Olka prosze o wybaczenie - sam boleje ) Canona A610. No i pojawił sie problem - albowiem niektore sklepy oferują wykupienie tzw. rozszerzenia gwarancji na drugi rok.
    Warto w to isc? Majątek to niewielki (70-80 pln) ale jesli moge w tej cenie miec torbe lub dodatkową ew. lepszą karte...
    Jak to jest z tą gwarancją na 2-gi rok w sumie? Czy na terenie Unii sprzedawca nie jest z def. zobowiązany do takowej? Bo i takie przypuszczające głosy do mnie dotarły...
    Prosze o rady.

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    to jest tak:
    - w UE obowiazuje 2-letnia gwarancja PRODUCENTA
    - sklep moze udzielac gwarancji na rok [ tj. obsugi gwarancji ] lub na pelny okres dany przez producenta
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapytaj w CANON POLSKA czy beda honorowac taka przedluzona gwarancje. Bo jesli nie beda to nie za bardzo ci sie oplaca no chyba ze tam gdzie go kupisz czesto bywasz wiec wtedy no problem. Ale jesli mialbys doplacic za rozszerzona 80 zl a pozniej poslac do nic aparat albo jechac to nie oplaca ci sie to.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    dziekuje za odpowiedzie. Pozwole podzielic sie najnowszymi info ze sklepu oraz... watpliwosciami

1. U nas ponoc JUZ nie obowiązują 2-letnie gwarancje (co zresztą potwierdzane jest przez fakt ze zdecydowana wiekszosc oferuje jedynie roczne gwarancje). Byc moze producent musi byc w UE - Canon nie jest wiec nawet o to nie dopytałem...

2. To sklep (konkretnie Agito) daje mi przedłuzenie i bierze na siebie ew. naprawe. Watpie czy Canon ma z tym cos wspolnego. Dlaczego ma sie nie opłacac wysyłanie aparatu do sklepu? Poza tym rozumiem ze wysyłka jest na koszt sklepu...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    no i temat stał sie nieaktualny gdyz... klamka zapadła - no ale juz ciesze sie na porównanie A610 ze starym C4000