Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: nowa funkcja w E300 ( może już o tym było)

robin102
    Gość

nowa funkcja w E300 ( może już o tym było)

Tak sobie siedze na urlopie i klikam tym aparatami , może wcześniej już o tym ktoś pisał to niech MOD skasuje temat.

W trybie przegladania zdjeć jak sie jeden raz przekręci kółeczkiem funkcyjnym w prawo w celu powiekszenia , a potem przyciśniee sie przycisk info ( ten u dołu z lewej) i się go przytrzyma to można kursorami (strzałkami) przesuwac we wszystkie strony kwadracik pokazujacy miejsce na zdjeciu któe chcemy powiekszyć , jednoczesne kręcenie kółeczkiem zmiejsza ten kwadracik i zaweża pole powiększenia , puszczamy info i mamy dokładnie powiekszony fragment fotki który na interesuje. Oszczędza czas i ciskanie na pałę strzałkami w poszukiwaniu fragmentu na którym chcemy sprawdzić czy jest dobrze zogniskowane.
    Popróbujcie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ciekawe co jeszcze można wyczaić klawiszologią

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Też jakis czas temu to "odkryłem". Po prostu mało uważnie przeczytałem dział instrukcji o przeglądaniu zdjęć Jest jeszcze jedna ciekawa funkcja - obrabianie rawów, być może też nie doczytałeś

| OlyJedi Awatar szpila9
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

A można przekręcić kilka razy

Piszesz że raz się przekręci kółeczko. PEwnie wiesz, że jk przekręcisz do powiększenia np x10 i wciśniesz info też obraz powróci do początkowego i kwadracik kadrowania będzie odpowiednio mniejszy - wybieramy kadr i znajdujemy się w jego obszarze x10
    E-300 / 14-45; 40-150, FL-36

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Robinie Ty mój Kulombie - dla mnie bomba (bo w E-500 też tak fajnie działa lupa)

Robin - chyba pogoda na wakacjach nie teges, skoro klikasz z takimi efektami w aparat... hehehe... lepiej odłóż aparat i bierz się za zwiedzanie i wypoczynek (chociaż o tej porze to można zająć się na urlopie też innymi zabawami w podgrupach)

Nie wiecie może jak później wrócić z tego robinowego sposobu podglądu do normalnego trybu? ja obecnie używam włącz-wyłacz podgląd...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

robin102
    Gość
    kółeczko o jeden skok w prawo , a nie przekręcic jeden raz , może źle sie wyraziłem.
    Blady pogoda swietna tylko brak monitora w terenie zmusza do kombinowania
    A po co Ci w E500 powiekszanie przecież ten ekranik to ciut nie monitor.

pozdrówka dla wszystkich olimpijczyków

Obróbka wstępna RAWÓW w body ?? czyli tak jak w Oly C5050 , a jak to zrobić bo ja nie mam instrukcji , nie lubię instrukcji !!!!
    O ja ciemny człowiek ile tracę z powodu braku umiejętności czytania.