Witam , wszystkich
stałem sie posiadaczem E-500 i mam pytanie dlaczego niektóre funkcje opisane w instrukcji są nieaktywne ?
Witam , wszystkich
stałem sie posiadaczem E-500 i mam pytanie dlaczego niektóre funkcje opisane w instrukcji są nieaktywne ?
A konkretnie które?
Użycie niektórych funkcji wyklucza uzycie innych, np. Noise Reduction wyklucza zdjęcia seryjne, co jest konstrukcyjnie uzasadnione.
Jack
CUSTOM RESET SETING / MF BKT / EDIT / COPY ALL/
Masz jakiś shakowane menu aparatu! W moim E-500 nie mam takich funkcji pod CUSTOM RESET SETING... (sprawdziłem)Tak, sobie myślę, może trzymałeś aparat gdzieś blisko magnesu albo blisko jakiegoś źródła silnego promieniowania nieznanego typu? Albo może UFO porwało Twój E-500 przeprowadzili na nim doświadczenia i teraz masz takie efekty.. wiesz, Archiwum-X te sprawy....
![]()
A tak poważnie to może zrób update oprogramowania do najnowszej wersji i znikną dodatkowe opcje? Ciekawe...
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
jesli ustawiasz na "AUTO" to faktycznie pare funkcji niedostepnych m.in. Custom Reset
no i jak napisal Jack jedne funkcje wykluczaja drugie
mój wątek tutaj >>>klik<<<
hehehe... ale gapa ze mnie bo nie zrozumiałem tego co napisał xtomi... zrozumiałem to tak, że wchodzi do menu CUSTOM RESET SETING i ma tam nie aktywne MF BKT / EDIT / COPY ALL/.... ech poźno już i o jeden drink za daleko... dobrze, ze nie trzeba dmuchać w balonik przed wejściem na forum...![]()
W każdym razie xtomi... bez urazy i jak by co to jestem za wersją wydarzeń kol. ezier i Jack'a![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Chyba ezier był najbliżej. AUTO powaznie ogranicza dostęp do różnych zakamarków menu. Pozdrówki.
Jack
dzieki wszystkim za odpowiedzi , sprawdzę te funkcję w innym ustawieniu niż auto![]()
po sprawdzeniu okazuje się jednak że jedna funkcja nadal jest nieaktywna, MF BKT - czy może mi ktoś powiedzieć w jakim ustawieniu ona się uaktywni?![]()
MF = Manual FocusZamieszczone przez xtomi
, na pewno przestawiłeś ustawianie ostrości na MF? Jeszcze jedno, MF Bracketing działa tylko wtedy, gdy DRIVE ustawiony jest na zdjęcia seryjne. Mało tego, wykonanie pełnej serii zdjęć uwarunkowane jest przestrzenią bufora, np. ustawiając MF BKT na 7 STEP, jeżeli pracujesz w kompresji 1:8, to będzie 7 zdjęć, ale przy małej kompresji JPEG będzie ich mniej (5), TIFF/RAW - 4 (mam nadzieję, wiesz, że włączenie NR blokuje całkowicie bufor, zostawia miejsce na jedno zdjęcie)
Jack