OT.
znalazlem to na innym forum
Zamieszczone przez siwyjohn
OT.
znalazlem to na innym forum
Zamieszczone przez siwyjohn
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Pattex trzyma jak dzik, mogę to potwierdzić. Dwa dni temu kleiłem uchwyt (z plastikowym mocowaniem) do kafli. Wystarczy cieniutko posmarować, poczekać chwilkę, przycisnąć, no i TRZYMA. Jeśli będzie tak grubo trzymał gumę na OLKU, to nie mam pytań.
Dzięki wielkie2 tygodnie to nie tak źle... Ale eh nawet serwisu w Polsce nie mamy... :/
Pokleiłabym sobie sama, ale guma się rozciągneła i nie umiem tego dokładnie zrobić
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Ta guma jest różnej grubości, i stąd uczucie ,że sie powyciągała, najważniejsze , aby była dobrze przyklejona przy krawędziach , bo później przeszkadza w trzymaniu, zwłaszcza pod kciukiem , przy spuście migawki. Mnie także nie udało się przykleić na całej powierzchi od razu, podklejam kawałkami ale przy krawędziach a nie w środku i dlatego nie odłazi od obudowy , ale w niektórych miejscach wyczuwalne są pęcherze powietrza pod gumą
Klej nie wiąże od razu masz parę minut , można odciągnąć i przykleić ponownie zaczynając od krawędzi.
Tylko nie dawaj dużo kleju , bo jest rzadkopłynny i lubi wycieknąć przy krawędziach, smaruj tylko gumę, nie body.
Powodzania, bez obaw, dasz radę, to jak robótki w szkole podstawowej , tylko klej lepszy.
stanisław
E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu
W tym problem...Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
Dzięki za wiaręZamieszczone przez Stanisław Rozalski
Ale nieee, czarno to widzę... Nie umiem tak tej gumy ułożyć, bo mi wystaje na krawędziach. Pokombinuję jeszcze trochę, ale i tak tej przedniej części przy uchwycie nie dokleję (czuć "luzy" na środku), więc serwis to pewnie kiedyś odwiedzi...
![]()
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
a mnie sie guma odkleiła w c-8080 i tez mnie wkurza, no i niestety tez jest porozciagana i ciezko ja spasowac
Tego sie nie da przykleic...Z boku jest dobrze, nawet sie trzyma na Kropelce ;] ale guma z podparcia kciuka?! Boszzz, masakra... Odstają takie brzydkie kanty na kilka milimetrów, a meczylam sie z tym pol dnia. A trudno, niech sobie szpeci pieknego Olka ;] wiecej nerwow nie mam :/
witam,
mnie pod kciukiem także przeszkadza to, że guma jest wyższa o dwa mm niż pozostała część obudowy, ale przez to ,że uciska mnie pod kciukiem trzymam aparat mocniej pozostałymi palcami i stwierdziłem ,że nawet to w pewnym stopniu stabilizuje korpus przy foceniu.
Czyli nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło.
stanisław
E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu