Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Guma na obudowie E-1

robin102
    Gość
    TA ODKLEJAJĄCA SIE GUMA NAJPRAWDOPODOBNIEJ BYLA POŚREDNIĄ PRZYCZYNĄ AWARI E-1 FOTOMICA , WARTO WYSLAĆ APART DO SERWISU ABY JĄ PRZYKLEILI , ROBIĄ TO PODOBNO ZA DARMO

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    TA ODKLEJAJĄCA SIE GUMA NAJPRAWDOPODOBNIEJ BYLA POŚREDNIĄ PRZYCZYNĄ AWARI E-1 FOTOMICA , WARTO WYSLAĆ APART DO SERWISU ABY JĄ PRZYKLEILI , ROBIĄ TO PODOBNO ZA DARMO
    potwierdzam robią to na gwarancji, warto tez poprosić o wyczyszczenie/wymiane tasiemki na której zbiera się kurz.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Długo to trwa? Tzn. czy na długo zostajecie bez aparatu?

BTW serwis Olympusa tylko w Duchnicach...? Nie ma nic bliżej Trójmiasta? ;]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Długo to trwa?

Serwis Olympusa jest w Czechach. W PL jest tylko hmmmm, punkt przeładunkowy.
    Trwa tydzień-dwa (o ile mnie pamięć nie myli).
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Długo to trwa? Tzn. czy na długo zostajecie bez aparatu?

serwis tylko w Czechach i w Hamburgu, w Polsce tylko opisują

2 tygodnie bez apratau zazwyczaj
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Serwis Olympusa jest w Czechach. W PL jest tylko hmmmm, punkt przeładunkowy.
    Trwa tydzień-dwa (o ile mnie pamięć nie myli).
    wysylaja w systemie wtorek, czwartek, najlepiej wyslac w pon, wtedy na sobote (lekka wada) lub drugi tydzien ma sie aparat spowrotem
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Każdy z nas przy zakupie sprzętu najczęściej go dokładnie ogląda, patrzy na optykę ekran LCD ale nie zwracamy uwagi na gumę, która z opóźnieniem daje znać o sobie.
    Mnie guma odkleiła się w najmniej oczekiwanym momencie, ale wiedząc o tym, że nie ma w kraju serwisu, że nigdzie w moim sąsiedztwie nie ma nawet punktu gdzie bym mógł go dostarczyć poszedłem samodzielną drogą klejenia.
    Pierwsza próba tak jak opisywałem była nieudana. Bo klej nie związał z gumą, i problem jak zwykle pojawił się podczas sesji zdjęciowej w plenerze.
    Niewiele myśląc podjechałem do najbliższej stacji CPN i tam kupiłem zestaw ratunkowy - tak się nazywal-czyli klej Patex.
    Nie oderwałem całej gumy , tylko podkleiłem ten fragment, który odstawał z myślą że to i tak prowizorka
    A jak to mówią doświadczeni budowlańcy "nie ma nic trwalszego niż prowizorki"
    Klej trzyma już dwa miesiące , czuję że powoli guma puszcza ale w innym miejscu, czyli pewnie wkrótce powtórzę zabieg który trwa 10 min, w kolejnym miejscu.
    Koszt kleju to 4PLN, nie muszę rozstawać się z aparatem, nie boję się, że coś stanie się z nim w transporcie lub serwisie i tak będę z tym problemem walczył, póki nie będzie punktu serwisowego w kraju lub nie przydarzy się poważniejsza awaria która będzie do usunięcia tylko w serwisie.
    Taka jest moja filozofia , ale wiadomo ilu Polaków tyle filozofii, dlatego nic nikomu nie sugeruję w tym temacie , tylko pamietajmy że aparat to narzędzie pracy , nie eksponat nawet jeżeli będziemy na niego dmuchać i chuchac , to za 5 lat będzie on podobnie jak komputer moralnym staruszkiem.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ci koledzy , którzy kleili w serwisie niech potwierdzą skuteczność zabiegu powiedzmy tak po trzech miesiącach , jeżeli guma trzyma to znzczy , że Czesi mają dobry klej i robią to solidnie.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    Ci koledzy , którzy kleili w serwisie niech potwierdzą skuteczność zabiegu powiedzmy tak po trzech miesiącach , jeżeli guma trzyma to znzczy , że Czesi mają dobry klej i robią to solidnie.
    mi po pół roku od przyklejenia przez serwis odlazała ponownie, a prawdopodobny skutek wiadomo jaki był.
    było sobie życie

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    mi po pół roku od przyklejenia przez serwis odlazała ponownie, a prawdopodobny skutek wiadomo jaki był.
    Więc morał z tego taki, że kleimy we własnym zakresie i już
    Pozdrowionka