Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Guma na obudowie E-1

The z00m
    Gość
    Ja dotąd nie miałem problemu z odklejająca się okładziną. Może dlatego, że praktycznie od nowości mam gripa i w zasadzie ciężar aparatu spoczywa na lewej ręce trzymanej pod gripem. Nie trzymam w zasadzie aparatu za uchwyt tylko delikatnie przytrzymuję.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam,
    klej Poxipol nie jest odpowiedni. Po trzech dniach guma odeszła od obudowy E-1, natomiast na body klej trzymał dobrze.
    Po sciągnięciu starej warstwy zastosowałem Patex. Wytrzymuje już 4 dzień.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    Witam,
    klej Poxipol nie jest odpowiedni. Po trzech dniach guma odeszła od obudowy E-1, natomiast na body klej trzymał dobrze.
    Po sciągnięciu starej warstwy zastosowałem Patex. Wytrzymuje już 4 dzień.
    potwierdzam, przez to pojechal moj E1 do wymiany ogumienia. poprosilem, zeby wyczyscili tasiemke od SSWF, matowke, pryzmat i sprawdzili calosc - w grudniu konczy mi sie gwarancja, wiec pretekst jakis musial byc
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Spokojnie mogę polecić Patex, bo już trzyma kilkanaście dni i nic sie nie odkleja.
    Do serwisu można podesłać , tylko wtedy parę tygodni bez sprzetu i możliwości focenia.
    Z doświadczenia wiem ,że jeżeli sprzęt leży w domu, to ciekawe sytuacje zdjęciowe jakoś nie cisną nam się przed oczy, ale spróbujcie tylko wysłać sprzet do serwisu lub nie daj Boże pożyczyć komuś na parę dni a juz się okazuje ,że aparat jest niezbędny.
    Ja mojego wyślę do serwisu tylko wtedy, gdy odmówi całkowicie posłuszeństwa, nawet jeżeli coś spaprają, to przynajmniej nie będę miał wyrzutów sumienia.
    A tak na marginesie, byłem ostatnio w górkach , nie wyobrażam sobie aby w takiej sytuacji nie mieć aparatu , bo leży z powodu odklejającej sie gumy w serwisie, więc byłem w okolicach Jasła i robiłem panoramy w Magurskim Parku Narodowym dla siebie i rodziny. Mój E-1 zarejestrował dokładnie to co chciałem.
    Nie moge zamieścić przykładu bo plik duży złożony z 5 zdjęć, ale bez filtrów i niebo i ziemia i zieleń i chmury, wszystko w takich kolorach, że użytkownicy sprzętu innych marek mogą pozazdrościć.
    Wygaszacz ekranu na kompa zrobiony z tych ponoram jest bajkowy mogę udostępnić tylko nie wiem jak- ma rozmiar 6MB
    Prawdą jest, że Olympus jest mistrzem kolorów!
    Dlatego warto zostać przy firmie czekając na nowe modele
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to pochwal się Stanisławie albo wstaw zdjęcie do Albumu.
    Niech inni niedowiarki zobaczą zobaczą na co stać olka a przy okazji i my nacieszymy oko.

U mnie guma zaczęła odłazić po około roku. 9 września mój E-1 ma urodzinki . Tzn od tego dnia jesteśmy rodzinką . Jeszcze się trzyma ale "luzy" są już dosyć mocno wyczuwalne w środkowej części uchwytu. Tak więc za jakiś czas stanę przed problemem wyboru kleju . Raczej nie zdecyduje się na wysłanie aparatu do serwisu żecy chłopaki przy okazji czegoś nie spaprali .
    Ech... a może ja konserwatysta jestem....
    Soft w puszcze też mam jeszcze niezaktualizowany. I wcale nie zamierzam tego zmieniać...
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tym wstawieniem do albumu to jest problem, bo przy ograniczeniach co do rozmiarów zdjęcia żadna panorama się nie kwalifikuje do zamieszczenia bo to będą wielkości rzędu 10000*1800 pikseli i co najmniej 6 MB- przy 5 złączonych fotkach.
    Mogę ją zapisac jako 50% jakości jpg. - będzie miała 2 MB ale rozmiarów nie da się zmienić powodując połowę utraty jakości i stąd pretekst aby może stworzono osobną kategorię o nazwie PANORAMY.
    stanisław

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Eh mój aparat ma 3 miesiące i już mi zlazła guma przy kciuku, z tylu, z boku przy wejsciu kabla wisi na wlosku, a z przodu mam pelno powietrza... Grrr i to akurat pierwszego dnia wakacji... Kleilam kropelkopodobnymczyms, ale po ok. 2 tygodniach znow sie odkleilo. Jest gdzies w Trojmiescie serwis Olympusa? Gdzie w ogole jest...?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    U mnie guma zaczela odstawac na gripie u gory juz po roku, teraz dodatkowo odkleja sie pod kciukiem :-((
    Ja mysle, ze od poczatku idea klejenia gumy do metalu była poronionym pomysłem :-(
    Nie jestem fachowcem ale przeciez sa sprawdzone sposoby na innych produktach np. gdyby guma była wyposazona w zaczepy i "wsuwana" w korytka w body to trzymałaby sie tak długo az do rozsypania ze starosci. Ciekaw jestem, czy pierwsi uzytkownicy E1, kiedy byl jeszcze drozszy tez mieli ten sam problem? Czy przypadkiem obnizce ceny nie towarzyszylo zejscie na "tansze" materiały ...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    black bird:

od początku guma robiła co chciała... przeczytałem kiedyś na dpreview wszystkie opinie o E-1 i wielu Gości psioczyło na ten element.

kur*$, nie wiedziałem że z tyłu też odłazi.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    black bird:

od początku guma robiła co chciała... przeczytałem kiedyś na dpreview wszystkie opinie o E-1 i wielu Gości psioczyło na ten element.

kur*$, nie wiedziałem że z tyłu też odłazi.
    ja sie tym nie przejmuje, aparat do serwisu trzeba wysłać i po zawodach, zrobią to ale i tak odejdzie :/ u mnie tak było :/ dodatkowo trzeba poprosić o wyczyszczenie wibratora

P.S. zrobili mi sprzęt. << KLIK>>
    było sobie życie