Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Rumak ;)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hihi, ja do kompa siadam w zasadzie tylko w nocy. Ta pora (faktycznie niezamierzenie ciekawa) nie jest jeszcze oszałamiającą. Przeważnie chadzam spać o 3-5 nad ranem.

A co do rodzynków, to tak na szybko, mam m.in. jeszcze coś takiego:
    ,
    takiego:
    ,
    takiego:
    i takiego:
    ale to już chyba trochę inny kaliber.

Resztę mam w kompie i musiałabym najpierw je gdzieś wrzucić.
    C 765UZ + tuleja + UV Marumi 52 mm + WPC C-PL Marumi 52 mm + Raynox DCR-250 + soczewki makro + statyw
    D-80 + N 18-200VR+ UV Hoya + T 90/2,8 + UV Marumi

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mata_Hari
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Mozna pokazywac ludziom. Ja bym ja troszke jednak poddal edycji. Pobaw sie poziomami, konktrast i jasnosc tez byloby fajnie podciagnac.
    Kontrast i jasność już macałam, ale w poziomy to chyba jeszcze nie wejdę bo się na tyle nie znam na obsłudze programów. Nie wiem nawet jak w PS zrobić najbardziej banalną ramkę? Może podasz jakieś wskazówki. Czytałam już na ten temat, ale potem jak to chciałam wdzielić w życie, okazywało się, że opis był zbyt mało łopatologiczny Tak więc moje zdjęcia ramek nie mają
    Hmm... co do korekty poziomow to akurat nie mam nic pod reka zeby zapodac ot tak. Co do PSa t proponuje zapoznaj sie z trescia tej stronki:
    http://www.graffik.pl/
    Sadze ze znajdziesz na niej duzo ciekawych porad.

Co do ramek to ja wykorzystuje do tego IrfanView. Free i na dodatek maly i zgrabny.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki za wskazówki. Mam Irfan View, ale ramek nigdy w nim nie robiłam. Zobaczę, może będzie to łatwiejsze niż w PS.
    C 765UZ + tuleja + UV Marumi 52 mm + WPC C-PL Marumi 52 mm + Raynox DCR-250 + soczewki makro + statyw

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Juz znalazlem stronke o levels (poziomach). Jest krok po kroczku
    http://www.cdrom.pl/index.php?title=Levels
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki Ci bardzo dobry człowieku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mata_Hari
    Dzięki za wskazówki. Mam Irfan View, ale ramek nigdy w nim nie robiłam. Zobaczę, może będzie to łatwiejsze niż w PS.
    Co do ramek - oczywiscie lepiej zrobic to od razu w programie w ktorym poddajemy zdjecie edycji bo kazdorazowy zapis jpg powoduje dalsze pogarszanie zdjecia (ciut bo ciut ale trzeba miec tego swiadomosc). Ale nie zawsze potrzeba miec HIG END i HIPER - stad tez w IrfanView jest mozliwosc przetwarzania wsadowego wielu plikow. I tak np. chcac zamiescic fotki w necie wystarczy wybrac owe fotki, pomniejszych np. do rozdzielczosci 640x480, dodac ramke z podpisem, lekko podkorygowac i zmienic nazwe i gotowe. Proste latwe i przyjemne

Teraz łopatologia dla easy rider'ów:
    FILE -> BATCH CONVERSION/RENAME
    Poprzez przyciski ADD (ADD ALL) dodac pliki ktore chcemy przetworzyc
    Zaznaczyc USE ADVANCED OPTIONS i SET ADVANCED OPTIONS i teraz juz zaznaczyc co potrzeba oraz zaznaczyc katalogi wyjsciowe

To w zasadzie wszystko.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WOW! Bravvvooooooooo za pomocność. Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki.

Ja do tej pory zmniejszałam w Irfanie i nadawałam nazwę, a resztę rzeczy robiłam w PS.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jak możesz, to napisz mi jeszcze w jaki sposób robisz w Irfan View ramki. Będę bardzo wdzięczna.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak juz wczesniej napisalem dochodzisz do miejsca SET ADVANCED OPTIONS w ktorym to wybierasz CANVAS SIZE a w SETTINGS ustawiasz jakie szerokie chcesz ramki. Ponizej SET ADVANCED OPTIONS masz ADD OVERLAY TEXT w ktorym to mozesz wpisac podpis jaki chcesz umiescic na ramce/zdjeciu. I jak juz masz wszystko poustawiane naciskasz OK a nastepnie przycisk START i IrfanView zaczyna przetwarzac plik(i). Zwroc uwage co masz ustawione w OUTPUT DIRECTORY zebys wiedziala gdzie szukac efektow jego pracy.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska - Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ok, thanks.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów