Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: serwis ...jak to działa?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

serwis ...jak to działa?

witam
    mam mały problem z moim olkiem:
    lampa błyskowa sie nie otwiera(olek 765uz),a gwarancje mam aktualną - i jeżeli chciał bym go teraz wysłać do serwisu to:
    - czy przesyłka (UPS) do serwisu bedzie napewno bezpłatna, czy mogą oni naprzykład potem zarządać zapłaty, bo usterka może nie należy do gwarancyjnych..?
    - i czy wogóle można liczyć na uznanie takiej usterki (niby taka mechaniczna typowo usterka)?; ktoś miał jakieś przejścia z serwisem w tej materi?

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jeśli okaże się, że gwarancja tego nie obejmuje, to będziesz musiał chyba zabulić... Co do tego czy uzna to nie wiem do końca - chociaż jak na mój gust, powinni uznać...

Mój Oly pojechał w pt

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Re: serwis ...jak to działa?

Cytat Zamieszczone przez Ukasz
    ...lampa błyskowa sie nie otwiera(olek 765uz),a gwarancje mam aktualną...
    Jeżeli lampa nie otwiera się, dlatego, że "przywaliłeś" aparatem o coś twardego i widać ślady deformacji, czy uderzenia - to na 100% gwarancja NIE zostanie uznana. Ale, jeżeli lampa nie otwiera się z powodu uszkodzenia się sprężynki pod ryglem lampy, czy sprężynki podnoszącej lampę, to jest oczywiste, że sprężynka pękła bez winy uzytkownika, czyli objete jest gwarancją. Moim zdaniem, jeżeli nie mówimy o przypadku nr 1 (jak wyżej), to po prostu śmiało wysyłaj do serwisu na naprawę gwarancyjną.
    Jack

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ok ..dzienki za rade
    -wyśle go może za dwa tygodnie, bo teraz przyda mi sie jeszcze w terenie (nawet bez lampy.. a ogólnie aparat wygląda jak nowy, nie jest poturbowany, tylko ta lampa jest głębiej wciśnięta niż powinno być, ale chyba nie będą mi (serwisowcy) prubowali wcisnąć nieprawidłowego obchodzenia się z aparatem-mam nadzieje.
    ...a odbiegając od tematu: próbowałem się osobiście skontaktować i skonsultować z serwisem (telefonicznie) na ten temat, ale jeszcze mi sie to nie udało, a próbowałem z 10 razy! ;]... czy to normalne u nich?? (numery jak na www. 22 721 77 30 do 35)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Najlatwiej to oddac w sklepie w ktorym kupiles i niech oni sie dalej bawia z Olympusem. Ja tak zrobilem i po 3 tyg mialem aparat w domu.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ukasz
    ...próbowałem się osobiście skontaktować i skonsultować z serwisem...
    Zamiast próbować korzystaj z rad. Możesz aparat oddać w punkcie sprzedaży (o ile będą chcieli przyjąć), albo przeczytaj uwaznie info na stronie: http://www2.olympus.pl/consumer/208_1562.htm i wyślij bezpośrednio.
    Jack

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

serwis

no to juz wiemy ze

- Formularz zgloszeniowy (instrukcja)

- Przesyłki należy wysyłać na adres:
    Olympus Polska Sp. z o.o.
    Serwis – Dział Systemów Obrazowania
    ul. Ożarowska 40/42
    05-850 Duchnice

- Informacje dotyczące statusu:
    (022) 72 17 730
    (022) 72 17 735
    (022) 72 17 732
    Faks: (022) 72 17 736
    E-mail: serwis@olympus.pl

a kto mi powie czy mozna przy okazji serwisu zalatwic przeczyszczenia filtra przeciwpylowego w lustrzankach? a jesli nie mozna przy okazji serwisu to jak to zalatwic inaczej i ile to moze kosztowac...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    sorx za ale nie chce zakladac dodatkowego tematu w dziale E-system - lepiej zeby bylo wszytko w jednym poscie

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    czy przesylka w jakis sposob jest ubezpieczona? (usluga Standard nr klienta 49205Y)
    czy mozemy dodatkowo sami ja ubezpieczyc..
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jeronimo--> Z tego co czytałem to przesyłka nie jest ubezpieczona i Olympus nie bierze żadnej odpowiedzalności za uszkodzenie/zagubienie aparatu podczas transportu. Ale chyba można ją ubezpieczyc.. Czytałe o tym gdzieś na stronie pomocy tech. Olka.

Pozdr