Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Wątek: Olympus SP-320

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Anar
    W takim razie opcja refresh w tej ładowarce poprostu się nie sprawdza, ponieważ -dv startuje wyraźnie za wcześnie.
    W przypadku tych aku się nie sprawdza. Ładowarka powstała wcześniej niż aku i pewnie ma ustawiony próg działania –dv dla aku dostępnych wtedy na rynku. Podobno można w jakiś sposób zaktualizować firmware tej ładowarki (numer jaki się wyświetla na początku, u mnie 29) w serwisie – być może to pomoże. Niektórzy zagranicą mają wersje ładowarki z numerem bodajże 32 czy 33.

Jak ładujesz baterie to ładujesz je poprostu czy fynkcją rozładuj i ponownie napełnij ?
    Rozładuj i naładuj "discharge" i jak zawcześnie się wyłączą to po prostu zmieniam przyciskiem mode daną celę na charge aż w końcu są pełne.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak mój firmware też ma nr 29.

Ta ładowarka jest dostępna na całym świecie, czasem pod inną nazwą. W stanach mają firmawre koło 33. Nie wiem jak możnaby ją zaktualizować, a nawet sądzę że to niemożliwe.
    Jak ktoś znajdzie sposób bezpieczy nie powodujący utraty gwarancji to niech powie.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie wiem jak możnaby ją zaktualizować, a nawet sądzę że to niemożliwe.
    Jak ktoś znajdzie sposób bezpieczy nie powodujący utraty gwarancji to niech powie.
    Ja też nie wiem, ale gdzieś czytałem, że podobno w serwisie mogą to zrobić.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Musze przyznać, że nie zawiodłęm się na tych akumulatorkach.
    Aktualny wynik SANYO 2700 wynosi kolejno dla kazdego z czterech akumulatorków:
    1. 2650
    2. 2570
    3. 2630
    4. 2610

Jestem zadowolony, zwłaszcza że nie było jeszcze pięciokrotnego formatowania.
    Nie żałuję, że posłuchałem rady aby zakupić te SANYO.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek
    Ciekaw jestem tylko czy różnica pomiędzy xD typu M i typu H jest wyraźnie zauważalna w trakcie użytkowania? Nie jestem niecierpliwcem ale mimo wszystko nieco szybszy zapis RAW by się przydał .
    Porównanie zapisu RAW na kartach Typu H i w pamięci aparatu SP-320:
    - zapis RAW w pamięci aparatu - 10-11s
    - zapis RAW na karcie 512MB Typ H - 10-11s
    - zapis RAW na karcie 1GB Typ H - 6s

Wygląda na to, że karty Typu H 1GB są szybsze od Typu H 512MB.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Dzięki za informację. Trochę dziwna ta różnica w szybkości ze względu na pojemność karty. Spróbuję zmierzyć ile trwa taki zapis na karcie typu M, akurat taką dostałem z aparatem.

Zakładam, że są to wartości sprawdzone doświadczalnie?

Pozdrawiam

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek
    Zakładam, że są to wartości sprawdzone doświadczalnie?
    Pozdrawiam
    Tak. Karty - oryginalne Olympusa.

Mieszka w
    oklice W-wy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich forumowiczów ! Jestem świeżym użytkownikiem cyfrówek, także Olympus SP-320 jest moim pierwszy aparatem cyfrowym. Dowiedziałem się z forum że niema polskiego menu do tego aparatu więc pytać o nie nie będę. Ale mam takie pytanie czy to jest normalne zachowanie tegoż aparatu, że nietrzyma ustawień ? To znaczy gdy ustawię rozmiar zdjęcia załuższmy na SQ 2048x1536 i włączę zoom cyfrowy zrobię pare zdjęć i przestwie w tryb PLAY i spwrotem powrócę do robienia zdjęć lub wyłączę i włączę aparat to giną ustawienia rozmiaru zdjęcia i zakażdym razem są ustawione na HQ 3072x2304 no i oczywiście zoom cyfrowy też jest wyłączony. Poprostu jest to nużące zakażdym razem ustawianie tego a niektóre sceny z życia się niepowtażają . CZY TO JEST NORMALNE !!!
    SP-320, xD 512 MB

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kopia
    Ale mam takie pytanie czy to jest normalne zachowanie tegoż aparatu, że nietrzyma ustawień ? To znaczy gdy ustawię rozmiar zdjęcia załuższmy na SQ 2048x1536 i włączę zoom cyfrowy zrobię pare zdjęć i przestwie w tryb PLAY i spwrotem powrócę do robienia zdjęć lub wyłączę i włączę aparat to giną ustawienia rozmiaru zdjęcia i zakażdym razem są ustawione na HQ 3072x2304 no i oczywiście zoom cyfrowy też jest wyłączony. Poprostu jest to nużące zakażdym razem ustawianie tego a niektóre sceny z życia się niepowtażają . CZY TO JEST NORMALNE !!!
    Normale w trybie auto.
    https://forum.olympusclub.pl/forum3/sp-350-vt7268.htm

Awatar anj76
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    witam
    a mnie zdarzyło sie juz dwukrotnie, że po właczeniu aparatu jedyna dostepna opcja było formatowanie karty lub wyłaczenie go. Zgodnie z instrukcją pana z obsługi serwisowej olympusa, probowalam za pomoca jakiegos programiku zrzucic fotki na kompa, co niestety zostalo skazane na porazkę i tym samym starcilam wszystko z karty. Na szczescie wczesniej juz parokrotnie zgrywalam fotki wiec nie bylo duzego bolu, ale po sformatowaniu zrobilam kilka fotek i proble sie ponowil.
    Czy ktos moze spotkal sie z podobnym problemem?
    Obawiam sie ze bez reklamacji sie nie obedzie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów