Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: Olympus SP-320

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zybi_S

Jakiej firmy kupić Akumulatory?
    Chodzi mi o dobrą jakość i nieastronomiczną cenę.
    Przetestowałem 4 nowe akumulatorki AA Sanyo HR-3U 2700mAh (typical 2700mAh,minimum 2500mAh). Po dwukrotnym cyklu ładowanie 1000mA /rozładowanie 500mA uzyskałem wyniki: 2520mAh, 2630mAh, 2590mAh, 2540mAh. Średnio wyszło 2570mAh. Pomiar pojemności przy rozładowaniu aku do 0,9V. Po kilku cyklach ładowanie/rozładowanie całkiem realne wydaje się osiągnięcie pojemności zadeklarowanej 2700mAh. Obecnie są to najlepsze na rynku akumulatorki o największej realnej pojemności.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sanyo2700_opt_133.jpg
Wyświetleń:	186
Rozmiar:	47,4 KB
ID:	91  

| OlyJedi Awatar gofer111
    Mieszka w
    Trzebiatów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam,
    ostatnio kupiłem sobie komputer Świati tam był test akumulatorów typu AA. na 1 miejscu egzekwo był Energizer Rechargeable Advanced 2500 mAh i Duracell DC1500 NIMH 2500 mAh. jeśli ktoś będzie chciał to zeskanuje ten artykuł i wrzucę na jakiś serwer.
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof W.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gofer111
    Witam,
    na 1 miejscu egzekwo był Energizer Rechargeable Advanced 2500 mAh i Duracell DC1500 NIMH 2500 mAh.
    Pozdrawiam
    może nietestowali Sanyo 2700mAh

Mieszka w
    Trzebiatów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dogmax
    może nietestowali Sanyo 2700mAh
    niestety nie. Dla chętnych ten artykuł w pdf 2,45 MB. WinRAR
    http://rapidshare.de/files/26508423/Aku.rar.html
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof W.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Z artykułu wynika, że energizery 2500mAh mają realnie około 2300mAh, tak też wychodziło mi z moich testów tych akumulatorów na IC8800.

Mieszka w
    Trzebiatów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Chyba, rzeczywiście te Sanyo mają , jak na razie największą pojemność.
    Pozdro
    Pozdrawiam Krzysztof W.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Po czterech ładowaniach pojemności akumulatorków Sanyo HR-3U 2700mAh wynoszą:
    2650mAh, 2620mAh, 2610mAh, 2620mAh. Średnio 2625mAh. Ładowanie 1000mA, rozładowanie 500mA.

Uwagi
    -----------
    Prawdopodobnie akumulatorki mają trochę inną strukturę, rezystancję wewnętrzną itp. zdarza się, że ładowarka z pomiarem -DELTA V przedwcześnie rozpoznaje koniec ładowania (np. przy naładowaniu do połowy pojemności) szczególnie przy małym prądzie ładowania poniżej 1000mA i zimnych ogniwach. Rozwiązaniem jest ponowne włożenie ogniwa do ładowarki, wtedy -DELTA V powinna już prawidłowo zadziałać.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	lad2_152.jpg
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	45,5 KB
ID:	96  

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

TO NIEPRAWDA, ŻE SP-320 MA DUŻE ZAPOTRZEBOWANIE NA ENERGIĘ!

Przetestowałem SP-320 na nowych akumulatorkach Sanyo HR-3U 2700mAh.

Wykonałem aparatem ponad 795 zdjęć (w najwyższej rozdzielczości i jakości) bez lampy z włączonym LCD (aparat cały czas włączony), nagrałem 5min sekwencje video, a wskaźnik rozładowania aku nawet się nie zapalił. Aparat działa i nie chce w ogóle przestać

Wobec tego moge powiedzieć, że:

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Fakt w Twoim przypadku wygląda całkiem przyzwoicie.

- ładowarka prawidłowo ładująca akumulatory, nie zmniejszając ich pojemności,
    - zastosowanie jednych z najbardziej pojemnych i możliwe że najlepszych obecnie akumulatorów.

Zamierzam zakupić ładowarkę IC8800. Cena trochę wysoka, ale za to akumulatory są prawidłowo ładowane, a nie dobijane jak w wielu superszybkich patentach.

Dzięki za przetestowanie SANYO. Potwierdza się że jest to dobry akumulator.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Skończyłem testować aparat Olympus SP-320 działający na akumulatorkach Sanyo HR-3U 2700mAh.
    Oto wyniki jaki uzyskałem na jednej parze wyżej wymienionych w pełni naładowanych aku.

Łącznie wykonałem 1716 zdjęć w tym 50 z lampą i 15 minut sekwencji wideo.

Wskaźnik rozładowania aku zapalił się po 1190 zdjęciach i 10 min sekwencji wideo

Przy zapalonym wskaźniku zużycia aku zrobiłem 526 zdjęć w tym 50 z lampą i 5 min sekwencji wideo i aparat nadal działał. Postanowiłem więc zostawić aparat włączony w trybie przeglądania zdjęć do pełnego rozładowania aku. Aparat działał jeszcze przez 45 minut!!!

Zdjęcia były robione w największej rozdzielczości i najlepszej jakości (SHQ) z włączonym LCD, aparat był cały czas włączony, akumulatory były w pełni naładowane.

Podsumowując mogę powiedzieć, że poglądy jakoby aparat miał duże zapotrzebowanie na energię niesprawdziły się, a moim zdaniem jest wręcz przeciwnie żadnym aparatem nie udało mi się zrobić tyle zdjęć na jednych akumulatorkach. SP-320 wszedł na rynek niedawno (kilka miesięcy temu) i z tego co się orientuje to problemy jakie mieli właściciele SP-310 i SP-350 z przedwczesnym świeceniem wskaźnika rozładowania aku zostały już w nim poprawione.

Doskonałym połączeniem jest SP-320 i akumulatorki Sanyo HR-3U 2700mAh, robiąc zdjęcia na tych akumulatorkach ma się wrażenie jakby aparat był podłączony do zasilacza – działa i działa i nie chce przestać . Liczba zdjęć zrobiona aparatem potwierdziła moją opinię, że są to najlepsze obecnie dostępne aku na rynku.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów