Niepotrzebnie się nakręcasz, nie mając pewności, że ta aluzja tam była. Dostałeś linka, dowiedziałeś się z niego czegoś cieakwego, wszyscy są hepi, ja nie będę musiał zamykać wątku (pod nieobecność Jeronimo).Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Niepotrzebnie się nakręcasz, nie mając pewności, że ta aluzja tam była. Dostałeś linka, dowiedziałeś się z niego czegoś cieakwego, wszyscy są hepi, ja nie będę musiał zamykać wątku (pod nieobecność Jeronimo).Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Radio,
piszesz:
W zwiazku z powyzszym mam pytanie - czy domaganie sie uzasadnienia wyboru w tak waznej kwestii, jak np. kompozycja, czy w jakiejkolwiek innej sytuacji, gdzie widoczna jest swiadoma decyzja autora jest bledem? Nie wiem, czy zauwazyles, ale zarowno to forum, jak i kazde inne, jest zasypane luznymi, niczym nie podpartymi sloganami, ktore uzytkownikom daja tyle, co puder na ...Niepotrzebnie się nakręcasz, nie mając pewności, że ta aluzja tam była. Dostałeś linka, dowiedziałeś się z niego czegoś cieakwego, wszyscy są hepi, ja nie będę musiał zamykać wątku (pod nieobecność Jeronimo).
Natomiast grozenie paluszkiem o zamknieciu watka jest wyjatkowo przedszkolne.
Pozdrawiam,
excel
Kadrowanie, kadrowaniem, obowiązują znane reguły, więc wykład sobie daruję, zamieszczone powyżej fotografie niestety to już inna bajka, rażą niespójnością kompozycji, "płaskim" światłem i niestety stereotypowym ujęciem banalnych obiektów, co mnie osobiście razi najbardziej, tylko zdj. nr 7 to już droga we właściwym kierunku, ale znów kadr jest niestaranny...
Pozdrowionka
Zgadzam się w 101%. Niech będzie dyskusja, byle merytoryczna. Może jestem przewrażliwiony. Na szczytach władzy widać co się dzieje jak za bardzo czytać między wierszami.Zamieszczone przez excel
Obaj interlokutorzy zmierzali w kierunku nukowana, może źle zrobiłem, że zwróciłem się tylko do Tadeusza.
Nie grożę paluszkiem, liczę jednak na zakręcenie z eskalacji "międzywierszowej krytyki" w kierunku normalnej wymiany poglądów.Zamieszczone przez excel
1.mozesz mi powiedziec wiecej o płaskim swietle na moich zdjeciach? co to oznacza?Zamieszczone przez nex
2.czym wyróznia sie nr7. wg. ciebie?
Już odpowiadam, na twoich zdjeciach widać jednstajne światło z przodu, sugerujące porę dnia w okolicach południa, wynikają z tego spore kontrasty, z miejscowymi prześwietleniami włącznie, odnoszę wrażenie że światło na twoich zdjęciach raczej przeszkadza niż dodaje uroku... fotka nr siedem to przede wszystkim staranniejszy, mniej zabałaganiony kadr.
Pozdrowionka
O! Robisz postępy!