Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: zabawa tele za domem

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Radosław, Ty mnie prosisz, aby nie czytac między wierszami, ale aluzja, to jest własnie coś takiego zapodanego między wierszami. Jesli napiszę, że nie podejrzewałem Ciebie o wscibskość, to nie będzie to aluzja, tylko takie tam głosne myślenie?
    Pzdr, TJ
    Niepotrzebnie się nakręcasz, nie mając pewności, że ta aluzja tam była. Dostałeś linka, dowiedziałeś się z niego czegoś cieakwego, wszyscy są hepi, ja nie będę musiał zamykać wątku (pod nieobecność Jeronimo).
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

excel
    Gość
    Radio,
    piszesz:
    Niepotrzebnie się nakręcasz, nie mając pewności, że ta aluzja tam była. Dostałeś linka, dowiedziałeś się z niego czegoś cieakwego, wszyscy są hepi, ja nie będę musiał zamykać wątku (pod nieobecność Jeronimo).
    W zwiazku z powyzszym mam pytanie - czy domaganie sie uzasadnienia wyboru w tak waznej kwestii, jak np. kompozycja, czy w jakiejkolwiek innej sytuacji, gdzie widoczna jest swiadoma decyzja autora jest bledem? Nie wiem, czy zauwazyles, ale zarowno to forum, jak i kazde inne, jest zasypane luznymi, niczym nie podpartymi sloganami, ktore uzytkownikom daja tyle, co puder na ...
    Natomiast grozenie paluszkiem o zamknieciu watka jest wyjatkowo przedszkolne.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    eh ale sie rozgadali. Moze to ich ukoi:

8.

9.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kadrowanie, kadrowaniem, obowiązują znane reguły, więc wykład sobie daruję, zamieszczone powyżej fotografie niestety to już inna bajka, rażą niespójnością kompozycji, "płaskim" światłem i niestety stereotypowym ujęciem banalnych obiektów, co mnie osobiście razi najbardziej, tylko zdj. nr 7 to już droga we właściwym kierunku, ale znów kadr jest niestaranny...
    Pozdrowionka

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    W zwiazku z powyzszym mam pytanie - czy domaganie sie uzasadnienia wyboru w tak waznej kwestii, jak np. kompozycja, czy w jakiejkolwiek innej sytuacji, gdzie widoczna jest swiadoma decyzja autora jest bledem? Nie wiem, czy zauwazyles, ale zarowno to forum, jak i kazde inne, jest zasypane luznymi, niczym nie podpartymi sloganami, ktore uzytkownikom daja tyle, co puder na ...
    Zgadzam się w 101%. Niech będzie dyskusja, byle merytoryczna. Może jestem przewrażliwiony. Na szczytach władzy widać co się dzieje jak za bardzo czytać między wierszami.
    Obaj interlokutorzy zmierzali w kierunku nukowana, może źle zrobiłem, że zwróciłem się tylko do Tadeusza.

Cytat Zamieszczone przez excel
    Natomiast grozenie paluszkiem o zamknieciu watka jest wyjatkowo przedszkolne.
    Nie grożę paluszkiem, liczę jednak na zakręcenie z eskalacji "międzywierszowej krytyki" w kierunku normalnej wymiany poglądów.
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nex
    "płaskim" światłem ... tylko zdj. nr 7 to już droga we właściwym kierunku, ale znów kadr jest niestaranny...
    1.mozesz mi powiedziec wiecej o płaskim swietle na moich zdjeciach? co to oznacza?

2.czym wyróznia sie nr7. wg. ciebie?

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Już odpowiadam, na twoich zdjeciach widać jednstajne światło z przodu, sugerujące porę dnia w okolicach południa, wynikają z tego spore kontrasty, z miejscowymi prześwietleniami włącznie, odnoszę wrażenie że światło na twoich zdjęciach raczej przeszkadza niż dodaje uroku... fotka nr siedem to przede wszystkim staranniejszy, mniej zabałaganiony kadr.
    Pozdrowionka

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nex
    Już odpowiadam, na twoich zdjeciach widać jednstajne światło z przodu, sugerujące porę dnia w okolicach południa, wynikają z tego spore kontrasty, z miejscowymi prześwietleniami włącznie, odnoszę wrażenie że światło na twoich zdjęciach raczej przeszkadza niż dodaje uroku... fotka nr siedem to przede wszystkim staranniejszy, mniej zabałaganiony kadr.
    nie wszystkie zdjecia powyżej są tak oświetlone, np 1,2,7,8 napewno byly robione w cieniu.
    no ale dzieki wielkie za uwagi.

wątek podnoszę w góre kolejnymi zdjęciami:

10.

11.

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    O! Robisz postępy!