Nieprawda. Na foto rynku robi się podobnie jak na rynku samochodowym. Owe kolejne wcielenia puszek Canon'a to nic innego jak lifting. Myślę, że nowe rozwiązania będą obecne co trzy lata. Co 1,5 roku będziemy mieli doczynienia z liftingiem.Zamieszczone przez RadioErewan
Symboliczna czy nie, ale to o połowę bardziej upakowana matryca, a mimo wszystko mniej szumiąca. I to dla mnie już oznacza postęp. Pisałem wcześniej, że rewolucji się nie spodziewam lecz poprawy. To, że matryce w A100 oraz D200 szumią, nie jest pocieszeniem ponieważ 8mpix matryce Canon'a potrafią "nie" szumieć. Matryce w A100 oraz D200 zostały za owy szum już dokumentnie zjechane.Zamieszczone przez RadioErewan
O żadnej ze wspomnianych przez Ciebie firm nie zapomniałem. Canon oraz Nikon mają wspomnianą stabilizację szkieł. Czyli panują nad poruszeniem obrazu. Fuji to nic innego jak bagnet Nikon'a. SIGM'a jest nad grobem i się nie liczy. Jeśli Olympus nie pomyśli nad stabilizacją matrycy to nie ma wyjścia i musi wejść w stabilizowanie szkieł. Cóż... dla takiego użytkowniaka jak ja posiadającego trzy niezłe szkła to jednak cios. Czekam cierpliwie na następcę E-1. Jeśli nie zaoferuje mi przyzwoitej rekompensaty za brak stabilizacji (miałem D 7D i wiem jak potrafi być przydatna) to poczekam już nie na E-5 lecz na następcę D 7D. Zwyczajnie opuszczę Olympusa i nie będę ładował kolejnych nastu tysięcy złotych na konta Olympusa lecz SONY. Jestem małym człowieczkiem obecnym na rynku, ale takich jak ja jest sporo. Podkreślam... stabilizacja dla mnie to wyłącznie jedna z porządanych cech lecz nie decydująca. Jeśli braknie w E-3 cech o jakich wcześniej pisałem, a Olympus nie da niczego użytecznego w zamian to cześć.Zamieszczone przez RadioErewan
Pentax musi wiele zmienić jeśli chodzi o dystrybucję. Jednak to ich problem. Produkty jakie już zaczynają wprowadzać spowodują, że zacznie się liczyć. Jak poważnym graczem będzie okaże się niebawem.Zamieszczone przez RadioErewan
Nie zapomniałem o LiveView. Dla mnie to jednak wyłącznie dodatek... gift. Nie jest na tyle ważny by wspominać o nim na równi z matrycą oraz AF. Wolałbym poprawnie działające Auto ISO niż LiveView.
Pozdrawiam...