ojojoj, to mi wygląda na zwaloną fizycznie matrycę - coś kiedyś o tym czytałem na CF... jeden zryty pixel pociąga za sobą resztę w tym samym rzędzie.
jeśli pixel mapping tego nie chwyci to chyba serwis.
jak Karol mówi , do serwisu po pixelmapingu, z resztą nie powinien pomóc
Czyli mam zrobić pixelmaping i jak to nic nie da to serwis czeka.![]()
E-3, E-510
Nie rób! Szkoda czasu i tak nie pomoże. Wyślij aparat do serwisu i koniecznie dołącz próbkę zdjęcia.Zamieszczone przez Kordek
Jack
Zrobiłem pixelmaping, biały piksel znikł a czerwona kreska nie.
Dzięki wam za porady. Jeszcze mam pytania. Mam numer telefonu 48 22 721 77 30, czy jest on aktualny? No i czy mam wysyłać aparat z obiektywem, kartą i baterią czy wystarczy im sam korpus?
Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.
E-3, E-510
o ile sie nie myle na obiektyw jest inna gwarancja - inny produkt - a co za tym idzie (drugi formularz gwarancyjny)
co do baterii to dobre pytanie... bo w formularzu jest tez rubryka "akcesoria" czy cos w ten desen.
Niestety w przyszlym tygodniu wysylam tez aparat do serwisu
pozdro
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Usterka nie dotyczy obiektywu. Na twoim miejscu nie wysyłałbym czegokolwiek poza korpusem, zaślepką korpusu, dokumentami oraz próbką zdjęcia.
Jack
A mozna prosic o jakiegoś ORFa z wyzej wymieniona usterką
na bits22@fkz.com.pl ? (spakowanego np. ZIPem - ograniczenie skrzynki)
Z góry dziękuję.
wysyłasz UPS na koszt Oly Polska , musisz znać nr. klienta w UPS , podjesz go kurierowi nr. to 49205Y . Wysyłaj minimum żeby się nic nie pogubiło czyli korus zaślepiony i nic więcej i oczywiście fotkę próbną na CD. (dobrze zabezpiecz bo jedzie w daleką podróż)
Powodzenia