Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: C5050 - czy jest w nim funkcja...uleczanie kaca :]

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

C5050 - czy jest w nim funkcja...uleczanie kaca :]

Witam,
    mam takie pytanko,
    poszukuję pewnej opcji w c5050 i wydaje mi sie ze nie ma czegoś takiego,
    ale zapytam:
    chodzi o usuwanie wybranych fotek - czy ten aparat ma taką funkcję?

na moje oko to znalazłem tylko usuwanie pojedynczej klatki, lub wszystkich fotek, mozna zawsze zablokować zdjęcia na których nam zalezy i wywalić wtedy całąreszte ale niej jest to najprzyjemniejsza robota gdy ma sie sporo fotek na karcie..

i druga sprawa -
    co sie dzieje z ustawianiem ostrości w nocy!! jestem zawiedziony....
    czy jest to normalne w tym modelu??
    muszę powiedzieć, ze moj nikon 501 który był ponoć pierwzym modelem nikona z auto focusem , do dzisiaj lepiej ostrzy niż C5050...

out of focus

respect
    gie-dee

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    lepszego tematu posta to nie mogles dac
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hmm , fotki mozesz kasowac albo pojedynczo , albo wszystkie w zaleznosci od wybranej karty pamieci - normalnie jak w wiekszosci aparatow, jezeli zas chodzi o af, ja zawsze mam wlaczone wspomaganie Af Iluminator, jezeli zas nie jestem pewien czy mi wyostrzy na dalszym planie - manual, ale na razie nie mialem problemu zeby na af niewyostrzyl
    Pozdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Qrde mnie tez niepokoi ostrzenie na AF :/ Nie tylko w nocy, ale tez czasami zadziwia mnie lapaniem ostrosci jak robie fotki w np. pokoju, przy wlaczonym swietle. Jezdzi tym focusem i finalnie wychodzi kupa [ktos zainteresowany? - mam pare 'kupowatych' zdjatek]

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    bazi: to normalne..
    w pokoju masz slabe swiatlo - w dodatku sztuczne
    soniak f717 mial problemu z ostrzeniem , 300d ma to samo

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Noo wlasnie tez slyszalem, ze tak to moze byc i tak to jest z niektorymi cyfrowkami. Tylko kurde na oko wydaje sie, ze jest 'jasno', a jednak Olek sie gubi.
    Jak mi sie zachce, to cos z laser-pointer'em pokombinuje i zobacze jak wtedy bedzie ostrzyl

Zaluje, ze nie mam w Olku tak szybkiego AF jak w mojej Minolcie 505si i recznego focus'a w obiektywie Heh dla Minolty jak jest za ciemno to sobie bzyka flash'em, pieknie oswietlajac 'wycelowane' miejsce i jak juz namierzy to trzaska sie ladna fota Te dwa elementy i Olek bylby IDEALNY

| OlyJedi
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hhmm wicie co duzo robie fotek C5050 roznych i jakoś tego niezauwarzyłem zeby miał problemy z ostrością.

po pierwsze włacznie wspomaganie tym pomaranczowym ****** to mu znacznie pomaga po drugie djacie mu szanse nich sobie spokojnie tego focusa ustawi i powinno być ok.!!!!

robiłem fotki nawet w jaskini i na 100 zdieć nieostrych było 6 tylko dlatego że chciałem walnąć bez lampy z ręki.hehehe reszta ostre jak żylety... generalnie muszę przyznać ze nawet Canony A60/70/80 mają leprzy autofocus niż nasz olek ale zato reszte to nasz olek bije canony na łeb.! generalnie jak mamy wprawe juz w robieniu zdieć olkiem to wychodzą sliczne foty w 99% zdięć...
    C5050 to jest to, co tygrysom pasuje najbardziej.!!!!!!