Grilowanie widziane przez nietypowy filtr.
Pzdr, TJ
Grilowanie widziane przez nietypowy filtr.
Pzdr, TJ
Witam
Pierwszy wpatruje się w kiełbasę jakby chciał ją zjeść ...a drugiemu kiełbasa już chyba wychodzi górą... ?
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Fotkę mozna odczytywać na rózne sposoby. Podoba mi się humor, którym błyszczy ta interpretacja.
Pzdr, TJ
No ładnie Tadeusz, a ja spodziewałem się zalegającej drużyny woku grilla, ze wskazaniem na wyjątkowe spożycie alkoholu, a tu proszę niespodzianka. Lubię zdjęcia które mnie zaskakują i takie eksperymenty.
Tak sobie pomyślałem, że chyba byłoby lepiej ciaśniej skadrować tak, żeby nie było widać górnych rogów albo tego krzywego zielonego spodu. Zdjęcie było by bardziej magiczno-mleczne.
Ten drugi chłopak, istotnie wygląda jak by nie czuł się najlepiej.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
robin,
Zdjęcie ma wartość eksperymentalną. Rogi zachowałem, ponieważ jest to jedyna wskazówka o butelce.
Mogło być lepiej, dobrze to czujesz. Postawa chłopaka na dalszym planie jest cokolwiek niezrozumiała, wygląda dziwnie. Przecież tak jest, to sugeruje zdjęcie, jak było w rzeczywistości - nieważne, istotne jest to, co narzuca się widzowi w czasie analizy wzrokowej fotki.
To było bardzo trudne ujęcie, bo nie chciałem ingerować w cokolwiek, aby wywołać zmianę ułożenia postaci w kadrze, mogłem używać tylko i wyłącznie takich neutralnych zawołań, jak - "Lechu, dzwoniłeś już do Lutka?", które mogły spowodować co najwyżej uniesienie głowy, a pozostałych przeganiać słowami - 'idź do kuchni, nakroj chleba", albo "weź tego psa stąd".
No niestety nie udało się więcej niż widać na fotce. Dlatego twierdzę, że to konkretne zdjęcie, to pewna ciekawostka, którą można by próbować rozwinąć w sprzyjających warunkach do skali zdjęcia robiącego wrażenie.
Pzdr, TJ
Oj Tadeusz, zaskoczenie na plus, świetne światło, a jeszcze lepsze ułożenie modeli, świetna atmosfera, ulożenie modeli, klimat urzekający, eksperyment tym razem wielce udany, gratuluję pomysłu.
Pozdrowionka
lgrabun,
Dziękuję za opinię. Przyznam, ze można się doszukać tu surrealizmu, ponieważ są w fotce nieoczekiwane skojarzenia, klimat marzeń sennych, odrealnione światło.
Jeśli chodzi o światło to, jak to w lesie rzadkim - cienie są niesłychanie ostre, a plamy świetlne hulają, kładą sięna ludzi w wielkim chaosie, w zasadzie fotografowanie cyfrówką dającą ,jak na dzisiejszy stan techniki, dynamikę 7 - 8,5 EV jest bezsensowne - na zdjęciu albo swiatła będą wypalone, albo cienie sczernione do cna. Butelka pozwoliła to zmiękczyć. Eksperyment może być kontynuowany.
Pzdr. TJ