Strona 5 z 37 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 362

Wątek: RAW

Mieszka w
    Targówek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam problem. Używałem RSE w wersji 2005 i 2006 i RAWy na zmieniały mi kolor na fiolet.. Co z tym zrobić...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lordnever
    Mam problem. Używałem RSE w wersji 2005 i 2006 i RAWy na zmieniały mi kolor na fiolet.. Co z tym zrobić...
    Z moim jest tak samo, nie rozpoznaje modelu aparatu. Niestety pozostaje ci albo grzebac w exif'ach i zmienic tam model na rozpoznawalny przez program, albo zmienic rawshootera na cos innego. Mozna jeszcze czekac na nowa edycje...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Nowych edycji rawshootera nie będzie bo jak ktoś wspomniał w jednym z tematów, program wykupiło Adobe.
    A swoja droga miałem przedwczoraj stracha jak porównowałem zdjęcie wywołane zdjęcie z RS ze zdj. w samym programie. Jakoś wcześniej nie sprawdzałem tego, a powinnienem i tu się bije w głowę. Nagle patrzę, a zdjęcie po wywołaniu jest całkowicie z nieostrzone w porównaniu do tego co widzę w programie. Już spanikowałem, nie zachowałem zimnej krwi zaczołem się szamotać. Aż wkońcu porównałem zdjęcie wywołane otwarte w PS lub ACDSee z windowsowskim podglądem obrazu i co się okazało, żeby nie oglądać zdjęć w tym podglądzie bo to jedna wielka porażka co ten program robi ze zdjęciami. Kosztowało mnie to pół dnia nerwów, ale wszystko dobre co się dobrze kończy

Mieszka w
    Targówek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Problem

Mam pytanko jak zapisać Jpeg z Orfa w programie SILKYPIX Developer Studio 3.0E Free? Da się to w ogóle zrobić?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    na pasku na górze masz ikonkę z dyskietką i kółkiem zeębatym - po kliknięciu wybierasz opcję tif lub jpg

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Godnym uwagi programem do edycji foto i wywoływania plików RAW jest Ulead PhotoImpact 12. Program obsługuje Rawy i 16 bitową paletę kolorów. Ciekawostką jest automatyczna korekta tonalna zdjęć na podstawie charakterystyk aparatów wielu producentów. Informacja o producencie aparatu jest pobierana z exif_u, lub wybierana przez użytkownika. Praktycznie możemy dokonać wszystkich potrzebnych korekt fotki z odszumianiem i HDR_em włącznie.
    Rozdzielczość fotki z E-1 wywołanej PhotoImpact_em, to 2622x1964, a programy Olympusa dają rozdzielczość 2560x1920. Brak tych ponad 230 tys. pikseli widać na całym obwodzie zdjęcia wywołanego programami Olympusa.
    Zaletą pakietu PhotoImpact, jest łatwość obsługi i niska cena (poniżej 100$) programu.
    Ze strony producenta http://www.ulead.com/pi/trial.htm można ściągnąć 30-dniową, darmową wersję PhotoImpact 12

Mieszka w
    Targówek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

raw i linux

Witam jeszcze raz. Ponawiam pytanie tylko że w innej formie.... Czy są jakieś programy do obróbki orfów (na jpegi, lub tify) pod LINUX-a??? Tzn Aurox 12. Dzięki z góry...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ufraw dziala pod linuxami, wejdz na jego strone i zobacz, moze ktoras wersja bedzie pasowac

Mieszka w
    Targówek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

danke

Dzięki... Ale macie ze mną urwanie głowy....

Mieszka w
    Targówek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

re

Nie ma jakegoś innego programu niż ufraw??? tj pod Linuxa?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów